Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2020
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Tarotul – o lume de simboluri

Autor: Astrolog Vesta I 12 August 2009 I 2450 vizualizari


Cele mai cunoscute carti sunt cele cunoscute sub denumirea de tarotul Rider-Waite-Smith. Acesta este pachetul clasic de carti, cel mai cunoscut si mai raspandit in toata lumea si aceasta este denumirea corecta si fair-play pentru cei care l-au creat. Contine 22 de arcane/carti majore si 40 de arcane minore si 16 carti de curte, in total 78 de carti. Dr. Arthur Edward Waite (1857-1942) a studiat ocultismul. A scris prima carte despre simbolismul tarotului in 1910. Tarotul Waite provine de la inceputul secolului 20. Pamela Colman Smith este artista care a desenat cartile si, intr-o lume in care numai barbatii aveau merite, numele ei a fost adesea ignorat. In 1910, au aparut pentru prima data pachetul cu cele 78 de lame de tarot si cartea cu titlul Key of The Tarot. In anul urmator, 1911, cartea a aparut la editura lui W. Rider, din Londra, fiind astfel al treilea „nas” ale acestui pachet de carti, dar care a ocupat primul loc in denumirea lui. Destul de asemanatoare, ca simbolistica, sunt si cartile tarotului de Marsilia. Desi acestea sunt cartile pe care le-a folosit bunica mea, eu am preferat sa folosesc tarotul Rider-Waite-Smith, ale carui imagini le gasesc mai placute privirii(chiar si a unor carti temute, cum ar fi Diavolul sau Moartea).

Toate tipurile de carti de tarot, reprezinta niste simboluri ale sufletului omenesc si ale starilor prin care trece el de-a lungul vietii. Si aici, ma refer mai ales la cele 22 carti, cele mai vechi din cele 78 pe care le are tarotul. Ele mai sunt numite si carti sau arcane majore, cuvant ce provine de la latinescul „arcanum” care inseamna lucru ascuns, tainuit, necunoscut. Mesajul fiecarei carti se bazeaza pe tripticul numar-desen-culori, fiecare detaliu al cartii avand un anumit inteles ascuns. Cine incearca sa patrunda intelesul ei cu puterea ratiunii, bazandu-se pe memorie si conexiuni logice, va fi cu totul in afara spiritului tarotului. Se poate transforma intr-un bagaj de cunostinte sterile, cu care se poate fali, dar in nici un caz nu va reusi sa inteleaga metafizica artei divinatorii a tarotului si astfel nu va putea sa se ajute pe sine insusi, cu atat mai putin pe ceilalti. Cartile de tarot se privesc, se miros, se imagineaza cu ochii inchisi, se mediteaza asupra lor, se viseaza(la propriu), se asimileaza intelesul lor. E nevoie de timp, rabdare si mai ales de intuitie.

Cifrele au putere asupra intregului univers, tot ce exista pe pamant, in cosmos si in om, se raporteaza la un numar. Orice numar poate fi redus la o singura cifra, de la 1 la 9. Arcanele majore sunt in numar de 22, de la I(Magicianul sau scamatorul) la XXII(Nebunul sau Matul). Se mai poate intalni numerotarea de la 0(Nebunul) la XXI(Lumea sau Universul), singura carte care are o dubla numerotare fiind cartea Nebunul, restul ramanand la fel. Astfel, numarul cartii Steaua(XVII) se poate reduce la 17=1+7=8. Cartile minore ca si cele de Curte apartin vibratiei unuia din cele 4 elemente fundamentale:
Focul - Bate, Apa – Cupe, Aer – Spade, Pamant – Monede.
Acestea poarta denumirea de suite si cele minore sunt deci notate de la 1 la 10(1+0=1).

Simbolistica numerelor cartilor majore sau minore este urmatoarea:

Numarul 1: Inceputuri si schimbari; Samanta sau radacina fiecarui element; Initiator, spirit de pionierat, conducator, independent, realizator, individualist.
I-Magicianul; X-Roata destinului; XIX-Soarele(arcane majore); Asii(primele carti ale fiecarei suite)

Numarul 2
: Echilibrul dualitatii; O perioada de asteptare; Spirit de cooperare, adaptabilitate, respect pentru ceilalti, bun partener sau mediator.
II-Marea Preoteasa; XI-Justitia; XX-Judecata de Apoi; Doi-urile(a doua carte a fiecarei suite)

Numarul 3: Unire, creatie, fertilizare; Capacitate de exprimare si de a stabili relatii sociale, spirit artistic, bucuria de a trai.
III-Imparateasa; XII-Spanzuratul; XXI-Lumea; Trei-urile(a treia carte a fiecarei suite)

Numarul 4
: Consolidare; Realizarea unui scop; Baze solide, ordine, solicitudine, lupta impotriva limitarilor, dezvoltare continua.
IV-Imparatul; XIII-Moartea; Cartile cu numarul 4 al fiecarei suite

Numarul 5: Tulburarea stabilitatii existente; O perioada a schimbarilor, a suisurilor si coborarilor; Expansivitate, spirit vizionar, aventurier, libertate folosita in mod constructiv.
V-Marele Preot; XIV-Cumpatarea; Cartile cu numarul 5 al fiecarei suite


Numarul 6: Restabilirea armoniei; Adaptabilitate si capacitate de schimbare; O perioada de alegeri dificile; Responsabilitate, spirit protector, ocrotitor, echilibru, capacitatea de a-i intelege pe ceilalti.
VI-Indragostitii; XV-Diavolul; Cartile cu numarul 6 al fiecarei suite

Numarul 7: Pierderea stabilitatii determinata de o noua constiinta de Sine; O perioada a introspectiei si a singuratatii; Spirit analitic, intelegere, cunoastere, studiu, meditatie.
VII-Carul; XVI-Turnul; Cartile cu numarul 7 al fiecarei suite

Numarul 8
: Stapanire si independenta; Recunoasterea greselii; Schimbari, transformari pozitive; Pragmatism, dorinta de a obtine o pozitie sociala, dorinta de putere, materialism.
VIII-Forta; XVII-Steaua; Cartile cu numarul 8 al fiecarei suite

Numarul 9: Completare, desavarsire, varful experientei; Spirit umananitar, generozitate, altruism, capacitate de exprimare artistica.
IX-Ermitul(Pustnicul); XVIII-Luna; Cartile cu numarul 9 al fiecarei suite

Numarul 10: este o repetare a lui 1, cu diferenta ca, la arcanele minore, are intelesul si de sfarsitul unui ciclu, de o transformare finala si, bineinteles, inceperea unui nou ciclu.

Puteti folosi aceste simboluri numerologice si pentru a vedea care este vibratia anului aniversar. Cineva care si-a sarbatori ziua de nastere pe 27 iulie, isi va calcula vibratia anului 2009-2010 astfel:
27 + 7(iulie) + 2009 = 2+7+7+2+9 = 27 = 9
Deci, in aceasta perioada, o experienta care s-a petrecut pe o anumita perioada va ajunge la apogeu; este posibil sa primeasca fructele(bune sau rele) a ceva care s-a desfasurat in timp; va fi generos sau va astepta generozitatea altora; se va exprima liber sau dimpotriva i se vor impune limite.

De asemenea, putem afla numarul destinului unei persoane, respectiv a vibratie energetice care il caracterizeaza. Cineva nascut pe 27.07.1983, va avea numarul destinului:
2+7+7+1+9+8+3 = 37 = 3+7 = 10 = 1+0 = 1
Astfel aceasta va fi o persoana dinamica, polemica, care isi va exprima viguros personalitatea. Este individualista, ii plac inceputurile, nu are rabdare si tinde spre pozitii care sa-l situeze cat mai sus. Este rebela fata de orice autoritate, dar ii place sa si-o impuna pe a sa.

Vesta(Maria Onea)
www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T