Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
De ce mor păsările?

Autor: Astrolog Vesta I 11 Ianuarie 2011 I 3892 vizualizari


Se pare ca astrele au o explicatie pentru una din primele știri ale anului 2011: faptul că, într-o localitate micuță din statul american Arkansas, peste 1.000 de păsări moarte au căzut, pur și simplu, din cer, în ajunul Anului Nou. Oamenii de știință au exclus varianta că ele ar fi fost otrăvite și au spus că moartea lor ar fi putut fi provocată de un fulger sau de o ploaie cu piatră. Ulterior a mai apărut o variantă care este de-a dreptul bizară sau chiar hilară chiar și pentru un om instruit și nu neapărat savant cum că o posibilă cauză a morții lor ar fi fost artificiile de Anul Nou, căci și statul Louisiana s-a confruntat cu același fenomen. În scurt timp, știrea a început să se repete urmând parcă scenariul unui film SF, căci și un orășel din Suedia s-a confruntat cu o „ploaie” de păsări moarte, apoi Italia. Iată însă că recent, în orașul Constanța, locuitorii unui cartier au descoperit speriați zeci de grauri morți în spatele unui bloc turn, iar alții care zăceau, în aceeași stare, printre crengile copacilor.

Astrologia orară este o ramură a științei astrologice prin care se pot afla răspunsuri despre chestiuni care urmează să se petreacă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat sau poate oferi informații asupra unor probleme care au aspecte necunoscute prin mijloace uzuale. Am apelat la ea de multe ori atunci când clienții nu-și cunoașteau ora de naștere și doreau un răspuns la o întrebare concretă legată de un domeniu al vieții lor, fie că a fost vorba de o relație, afacere sau o problemă de sănătate. Astfel, am pus, în numele tuturor oamenilor consternați ce aceste întâmplări ciudate și la care nu ni se oferă – cel puțin, deocamdată – explicații solide și pertinente, întrebarea: de ce mor pasarile?

Asadar, ce a provocat moartea pasarilor? Așa cum se procedează, am notat momentul și locul în care am pus întrebarea și anume seara zilei de 8 ianuarie 2011, orașul Buzău și am interpretat astrograma rezultată.
Noi, oamenii, cei care dorim să aflăm un răspuns, suntem reprezentați de Ascendentul astrogramei, care este în zodia Leului și de guvernatorul acesteia care este Soarele. Soarele este steaua centrală în universul nostru și precum el guvernează în sistemul nostru solar, așa și noi oamenii guvernăm pe Pământ, peste animale și plante. În harta momentului, Soarele este în casa VI, care este casa mediului ambiant și a integrării, dar și a bolii, a suferințelor. Iată că astrograma spune că suntem o omenire bolnavă și care am infestat și mediul în care trăim. Soarele este în Capricorn, într-o zodie în care el este peregrin, adică slăbit. Dar acesta este și semnul Pământului, arătând și care este mediul nostru și ce am făcut din el. În același timp, este un semn al autorității, al materialismului și acesta este acum ridicat la rang de ideal în viață, în ciuda cucerniciei pe care o arată unii dintre noi.

astrograma pasari

În literatura astrologică, casa VI este considerată casa păsărilor și a animalelor mici. În astrograma ridicată, aceasta este în zodia Capricornului și e guvernată de Saturn. Această planetă am mai găsit-o ca reprezentând o mare varietate de păsări precum păsări acvatice și nocturne; corbi, rândunici; păsări mari cu gâtul lung (precum struții sau berzele); vulturii, păsările cu glas ciudat; liliecii, bufnițele, păunii, cocorii, sturzii, mierlele și nagâții. În plus, Saturn este aici exaltat în Balanță, semn de Aer care se potrivește cu elementul păsărilor. Observăm că Saturn este situat chiar la începutul casei IV care înseamnă solul, pământul, orașe, clădiri, construcții. Semnificația de cădere este mai mult decât evidentă. Casa IV înseamnă căminul nostru și ne punem întrebarea de ce păsările vin să moară aici? Căci nu am auzit ca prin pășuni, livezi, păduri să se fi găsit stoluri de păsări moarte.

Într-o astrogramă orară, aspectele care au avut loc(separante) arată ce s-a întâmplat și cele care urmează să ajungă exacte (aplicante) ce se va întâmpla. Observăm că Soarele și Saturn au fost într-un aspect dificil (un careu) de curând, ceea ce arată că vinovați suntem noi de căderea lor. Casa IV a astrogramei este de fapt casa XI pentru păsări numărând de la casa VI a lor, ori această casă reprezintă în temele astrologice medicale epizootiile, microbii, bolile bolilor (cele care se grefează pe alte boli). Faptul că Saturn se află abia la începutul casei arată că această tendință de moarte a păsărilor se va mai păstra ceva timp de acum încolo.

Luna reprezintă, într-o astrogramă orară, pe cel care pune întrebarea (noi, oamenii), fiind cosemnificatorul acestuia. Ea este în casa a VIII-a, a transformărilor profunde, radicale, a unei morți. Iată că se spune că noi, ca omenire, trebuie să ne redefinim, să suportăm o „moarte”. Am mai găsit varianta că păsările cântătoare, cele frumoase sunt reprezentate de zodia Balanței și de Venus. Zodia Balaneți este în casa IV despre care am vorbit, iar Venus este în casa V a astrogramei și a făcut și ea un aspect dificil cu Luna, adică iarăși suntem noi arătați cu degetul, căci se pare că am intrat în conflict cu aceste ființe ale văzduhului. Și dacă ne uităm mai bine, vedem că Venus este în casa imediat următoare după cea a Balanței, ori aceasta este casa hranei, a nutriției, a poftei de mâncare și a asimilării arătând modul cum păsările au putut fi infestate. Chiar și tradițional, Venus guvernează casa II care are aceste înțelesuri, arătând că prin alimentație, prin anabolism, păsările au fost cumva afectate de o acțiune a omului asupra mediului înconjurător.

Luna este cea mai importantă planetă (astrologic, nu astronomic) din astrograma orară (spre deosebire de astrologia natală, unde Soarele joacă acest rol) și ea descrie atât ambianța, circumstanțele, cât și curgerea evenimentelor. Aici, Luna nu este într-o poziție atât de rea cum ar părea la prima vedere sau pentru cineva fără experiență. Este într-adevăr în casa VIII, care este una nefericită, dar fiind vorba de o temă nocturnă, Luna se află în „bucuria” ei(într-o poziție avantajoasă) în această casă. Apoi ea este în Pești, într-o zodie în triplicitate(care rezonează cu vibrația ei) și crescătoare, care sugerează că schimbările vor fi importante. Acest lucru este întărit și de faptul că semnificatorul orei la care am pus întrebarea este chiar Luna, spunând că schimbările ce vor urma sau care au avut loc deja au consecințe deosebite. În fine, aspectul final major al Lunii, înainte ca ea să părăsească semnul în care se află, arată deznodământul sau soluția problemei. Ultimul aspect în Pești al Lunii este un sextil către o benefică, Jupiter, aflat în mișcare directă și într-o casă bună.

Casa IX este casa mentalului superior, a spiritului și supraconștientul. În vechime, era considerată casa Domnului(Domus Religionis), dar și arabii o considerau o casă Divină, așa că trebuie să o vedem mai presus de o anumită religie sau fanatism exacerbat. Tot aici sunt reprezentate și științele oculte, ca și învățământul superior sau universitar, savanții, deci tot ceea ce înseamnă elemente de explorare mentală și spirituală. Practic, omenirea trebuie să devină mai înțeleaptă, ca să poată depăși programul de autodevorare pe care îl urmează în prezent. Mai înainte de a ajunge la acest aspect final, mai observăm că Luna(cosemnificatorul nostru) va face și o inconjuncție(aspect de 150 de grade) cu Saturn(semnificatorul păsărilor), ceea ce sugerează că e nevoie de compromisuri, ajustări și că o conviețuire pe termen lung implică și un cost, o plată, un sacrificiu din partea noastră(ca și prin alte domenii, nu-i așa?). Deoarece Luna este în mișcare înceată, schimbările necesare ca să reparăm ce am stricat, dar și cele de distrugere dacă nu vom face nimic, se vor petrece încet și în tăcere, fără zarvă și vor fi complexe, profunde(căci Pluton este planeta peste care Luna a trecut mai înainte de momentul întrebării).

În final, aș vrea să remarc combinația de planete care ne reprezintă pe noi, oamenii, și anume Soarele în Capricorn și Luna în Pești, care mi se pare uluitoare prin semnificațiile ei. Pe de o parte, la exterior, felul cum ne prezentăm(sau ne place să o facem), vedem duritate, perseverență, tenacitate, ambiție, simț practic, capacitate de supraviețuire în condiții dificile – toate reprezentate de Soare(egoul, personalitatea). Pe de altă parte, la interior, cum răspundem imediat, impulsiv la provocările vieții, ne remarcăm prin compasiune, generozitate, vulnerabilitate, contradicții, indeciși, capabili de jertfă din dragoste, conectați prin fire invizibile la Creator. În termeni simpli, aș spune că acea conjuncție Lună-Jupiter în Pești și în casa a IX-a, ar putea să însemne și o „curățare” a rasei umane(călătoria prin casa a VIII-a, a Morții și Renașterii), cu sacrificiile de rigoare, pentru dobândirea acelei înțelepciuni universale, dincolo de rase, convingeri, credințe, culturi diverse.

Detalii despre astrolog pe www.astrovesta.com.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T