Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Betelgeuse, steaua Îndrăgostiților

Autor: Astrolog Vesta I 11 Februarie 2011 I 5009 vizualizari


Orion este o constelație de stele foarte cunoscută, vizibilă din emisfera nordică, în perioada noiembrie-aprilie. Ea este cunoscută și sub denumirea populară de Vânătorul. Prin mijlocul constelației trece ecuatorul ceresc, ceea ce face ca această alăturare de stele să fie vizibilă din orice punct al Terrei, fapt care a făcut din ea să fie una din cele mai cunoscute constelații din toate culturile. Orion apare vizibilă cu ochiul liber pentru prima dată pe cer, cu aproximativ 3 săptămâni înainte de sosirea solstițiului de iarnă, deci aproximativ pe ziua de 1 decembrie. Cele mai cunoscute stele de aici sunt Rigel, Betelgeuse și Bellatrix.


Constelatio Orion


Betelgeuse este o stea masivă, o supergigantă roșie și a doua cea mai strălucitoare stea a constelației. Este considerată „umărul drept” al lui Orion, fiind poziționată în punctul galben roșiatic din imaginea de mai sus. Betelgeuse este o stea variabilă, a cărei atmosferă crește și se contractă ca o imensă inimă roșie, iar pulsațiile ei au un ciclu de 6 ani. Ea e localizată la aproximativ 600 de ani-lumină depărtare de Pământ și dacă ar fi plasată în centrul Sistemului Solar, suprafața sa externă s-ar extinde până undeva între orbitele lui Marte și Jupiter. În scrierile ezoterice, se spune că dinspre această stea curg spre Pământ râuri de energie care pot stimula chakra inimii. Aceasta se află situată în centrul pieptului fiecărui om, are tot culoarea roșie și reprezintă sediul sufletului, al emoțiilor, al sentimentelor de iubire. O altă coincidență – dar în cer nimic nu e întâmplător – face ca această stea fascinantă să ocupe cea mai înaltă poziție, chiar de ziua Sfântului Valentin, pe 14 februarie.

Steaua Indragostitilor


De la astronomi au sosit, în ultima vreme, știri alarmiste cu privire la viitorul acestei stele. Betelegeuse se pare că e prea mare ca să mai aibă prea mult de trăit. Fiind de 5000 de ori mai strălucitoare decât Soarele, această stea are o vechime de 8,5 milioane de ani, comparativ cu cei 4,5 miliarde de ani ai Soarelui. În ciuda "tinereții" sale, sfârșitul acestei stele pare iminent: în acest secol după unii - sau în secolele următoare, după alții - Betelgeuse va exploda și se va transforma astfel într-o supernovă, ce va putea fi văzută cu ușurință de pe Pământ. În ultimii 15 ani ea s-a contractat cu un procent semnificativ, mult mai mare decât în mod obișnuit. Acesta ar putea fi un semn că sfârșitul ei se apropie chiar mai repede, poate în anul 2012 sau în timpul vieții unora dintre noi, explodând într-o supernovă și îmbogățind cerul nostru, pentru o perioadă, cu un al doilea Soare.

Dar acum inima cosmică Betelegeuse încă mai bate și ea variază ritmic în mărime și luminozitate. Făcând parte din prima generație de stele din galaxia noastră, Betelegeuse scaldă, de milioane de ani, cu undele emise de câmpul ei magnetic toate stele din jur și bineînțeles și planeta pe care trăim. Astrologii, din cele mai vechi timpuri, atunci când ei erau și astronomi și astronomia nu era o ramură distinctă, au susținut efectul direct, subtil, dar semnificativ al stelelor asupra vieții de pe Pământ. De-abia în a doua jumăate a secolului trecut și din ce în ce mai mult în acest nou secol și mileniu, oamenii de știință au început să înțeleagă țesătura de linii de forță magnetică și vibrațională în care se află prinse toate corpurile cerești. Chiar și stele mici sau îndepărtate au o forță energetică deosebită, uneori mai mare chiar decât ale unor corpuri cerești mai masive. Mayașii, tibetanii, hindușii, indienii amerindieni, egiptenii au susținut mereu că Pământul este o ființă vie, care pulsează și care primește și emite energie în Univers.

Evident că și noi, oamenii, suntem scăldați în aceste valuri de energie și felul cum o primim, ca și modul în care o reflectăm, personalizată de către propria noastră energie, ne afectează pe toți și planeta pe care trăim. Poate că Betelgeuse are nevoie de dragostea și de iubirea noastră pentru a nu muri și, în mod sigur, noi avem nevoie de vibrațiile energetice emise de ea pentru a ne deschide inimile și a le umple cu iubire universală.

Așa că pe 14 februarie, în jurul orei 20:30, dar și după aceea, cei care iubiți sau vreți să fiți iubiți și să aveți noroc în dragoste, aruncați-vă privirea spre cer și chiar dacă nu veți identifica pe Betelgeuse, deschideți-vă chakra inimii către ea!

Detalii despre astrolog pe www.astrovesta.com.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T