Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Născuți la granița dintre zodii

Autor: Astrolog Vesta I 30 Iunie 2011 I 11472 vizualizari


Cea mai recunoscută amprentă astrologică a unei persoane este cea a zodiei în care se afla Soarele la nașterea ei. Soarele este steaua centrală a sistemului nostru solar și, în astrologie, înseamnă personalitatea de bază, energia, viața, principiul masculin; tatăl și soțul(în astrograma unei femei), mândria, voința, rațiunea, hotărârea, autoritatea, șansa și norocul în viață. 

Un Soare puternic, bine aspectat și poziționat în horoscop desemnează iubire de viață; ambiție, curaj, dorință de a conduce; vitalitate, sănătate bună; un soț generos, bine situat financiar și profesional. Dacă Soarele este puternic prin zodie și casă, dar are aspecte nefavorabile, el va arăta egoism, orgoliu; tiranie, lăudăroșenie, grandomanie; risipirea resurselor materiale, ale energiei vitale și a șanselor; tulburări de circulație și de ritm cardiac, hipertensiune. Soarele slab, într-o zodie și o poziție nefavorabile și cu aspecte negative, semnifică lipsa bucuriei de a trăi, dorință de sinucidere(în cazuri extreme); lipsă de energie, vitalitate scăzută; neîncredere în sine, complexe de inferioritate, nehotărâre, lipsa ambiției și a dorinței de a reuși în viață; hipotensiune, tulburări cardiace cronice, deformări ale coloanei vertebrale, deformații și handicapuri fizice.

Oricum ar fi, Soarele sau zodia natală definește personalitatea fiecărui om, în corelație strânsă însă cu Ascendentul și Luna. Sunt însă oameni care se nasc la sfârșitul sau la începutul unei zodii, a căror personalitate de bază este un mixaj între două zodii alăturate. Ei sunt personalități complexe și adesea contradictorii(mai ales dacă și Ascendentul și Luna sunt în zodii diferite) și care sunt destul de greu de înțeles de către ceilalți și adesea chiar de către ei înșiși. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că două zodii alăturate sunt foarte diferite și chiar incompatibile potrivit celor patru elemente fundamentale pe care se bazează astrologia(dar nu numai ea). La baza acestui concept al elementelor stă filosofia vechilor greci care considerau că orice lucru sau ființă aparține elementelor Foc, Aer, Apă și Pământ, practic patru moduri diferite de exprimare a energiei universale.
Zodiile de Foc sunt Berbecul, Leul și Săgetătorul și se caracterizează prin spirit de acțiune, energie, entuziasm, pasiune, înflăcărare, vitalitate, ambiție. Zodiile de Aer sunt Gemenii, Balanța și Vărsătorul și se caracterizează prin intelectualitate, curiozitate, sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, capacitate de comunicare și idealism. Zodiile de Apă sunt Racul, Scorpionul și Peștii și se caracterizează prin emotivitate, sensibilitate, intuiție, fluiditate, influențabilitate, inconstanță, magnetism. Zodiile de Pământ sunt Taurul, Fecioara și Capricornul și se caracterizează prin simț practic, realism, perseverență, prudență, conservatorism, capacitate de analiză, materialism. Zodiile de Foc sunt incompatibile cu zodiile de Pământ și de Apă, căci Focul arde Pământul și evaporă Apa, după cum Pământul și Apa sting Focul. La fel, zodiile de Aer sunt incompatibile cu cele de Pământ și de Apă. Berbecul care este zodie de Foc este urmat de Taur care este zodie de Pământ, cu care este incompatibilă; Taurul, zodie de Pământ, este urmat de Gemeni, zodie de Aer cu care este iarăși incompatibilă(dar Gemenii sunt compatibili cu Berbecii de care sunt separați de Taur), ș.a.m.d. 

În plus, două zodii alăturate au și calități diferite, adică un fel de manifestare deosebit de manifestare a caracteristicilor sale și anume: faza de început(zodie cardinală), faza de stabilizare(zodie fixă) și faza de schimbare sau de trecere la o altă vibrație energetică(zodie mutabilă). Zodiile cardinale sunt Berbec, Rac, Balanță și Capricorn și reprezintă inițiativa, capacitatea de a întreprinde, ambiția, impulsul, entuziasmul. Ele își afirmă pregnant personalitatea, au ptitudini de a conduce și nu suportă constrângerile. Zodiile fixe sunt Taur, Leu, Scorpion și Vărsător și se caracterizează prin continuitate, perseverență, consecvență, răbdare, conservatorism, tenacitate, stabilitate, prudență. Iubesc ceritudinea, convenționalul, sunt insistente, ferme sau chiar încăpățânate. Zodiile mutabile (duble, variabile) sunt Gemeni, Fecioara, Săgetător și Pești. Acestea se caracterizează prin mobilitate, dualitate, oscilații, flexibilitate, inconsecvență, instabilitate. Nativii acestor semne sunt impresionabili, versatili, subtili, adaptabili.

Pentru ca lucrurile să fie și mai complicate și personalitatea celor născuți între zodii să fie și mai dificil de integrat, două zodii alăturate au și polarități diferite, Polaritatea se referă la împărțirea tuturor lucrurilor și ființelor(la nivel energetic) în pozitiv-negativ, masculin-feminin, yang-yin. Zodiile masculine sunt reprezentate zodiile de Foc și Aer și anume Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător și se caracterizează prin activitate, inițiativă, impulsivitate, implicare, intelectualitate, logică, rațiune, idealism, spirit de aventură, curaj, autoritate, exteriorizare. Zodiile feminine sunt reprezentate de zodiile de Apă și de Pământ și anume Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn, Pești. Ele se caracterizează prin pasivitate, perseverență, receptivitate, detașare, sentimentalism, emotivitate, sensibilitate, prudență, acceptare, interiorizare.

În ce constă totuși, la nivel practic, dificultatea exprimării de sine a celor născuți la granița a două zodii? Sunt ei un fel de de Jekyll și Hyde, o reunire a unei părți bune și a uneia rele în același individ? Nici vorbă de așa ceva, căci nu există zodii bune sau zodii rele. Problema constă în integrarea, într-un mod unitar, a unor principii diferite și uneori contrare, ceea ce face ca individul respectiv să manifeste cu precădere, o perioadă sau într-un anumit domeniu, caracteristici ale uneia din zodii, iar în altă perioadă a vieții sale sau în alt domeniu de viață, caracteristici ale celeilalte zodii atât de diferite de prima. Asta face ca el să fie oarecum contradictoriu și imprevizibil, deși impresia generală pe care o lasă celorlalți, pentru majoritatea timpului, să nu fie asta.

Dar iată-i pe acești semeni speciali, așa cum pot fi ei(să nu uităm faptul că personalitatea este determinată de mai mulți factori).

Berbec-Taur (19-22 aprilie) Combinația dintre natura înfierbântată, grăbită a Berbecului și cea calmă, placidă a Taurului formează indivizi autoritari, cu o personalitate fermă, hotărâtă, uneori impulsivi, dornici de afirmare, creativi și ingenioși în ceea ce privește munca lor. Ar putea fi lipsiți de răbdare în ceea ce privește posibilitățile de afirmare. Au capacitatea de a fi lideri, căci au prestanță și carismă, însă nu le place să fie ei supuși cuiva. În ceea ce privește relațiile, pot fi însă destul de lenți în reacții, dar au iubiri stabile dacă partenerul/partenera le asigură doza de sex și tandrețe după care sunt avizi. Sunt, în exprimarea sentimentelor lor, mai prudenți decât s-ar aștepta cineva de la ei și adesea pot aștepta ca celălalt(partenerul sau partenera) să facă primul pas. 

Taur-Gemeni (19-22 mai)
Sunt dinamici, pasionați și adesea atrași de diverse domenii, situații sau persoane. Se pot împăștia în mai multe domenii de interes, fiind doritori să-și etaleze cunoștințele și relațiile. Pot fi extrem de promițători, atunci când sunt tineri, în ceea ce privește realizările lor, dar rareori se ridică la înălțimea așteptărilor și promisiunilor. Oscilează între zgârcenie față de persoanele iubite(și aici intră atât latura materială, cât și cea afectivă) și generozitate în ceea ce îi privește nepunându-și nicio piedică în calea dorințelor lor de a explora și experimenta. 

Gemeni-Rac (20-23 iunie) Nu apar ca fiind prea dinamici și nici prea sociabili, la prima vedere, dar totuși știu ce doresc și sunt capabili să-și urmărească cu perseverență scopurile. Sunt dedicați aranjării unui cămin, a unui loc intim, deși nu vorbesc despre familia lor și, în general, sunt foarte discreți în ceea ce privește relațiile lor. Ba chiar pot deruta pe cei care nu-i cunosc, făcând să se creadă că sunt reci și detașați, căci dau dovadă de o logică și o precizie matematică în gândire și exprimare. În intimitate, sunt mult mai destinși și cu totul alte persoane față de cum se prezintă în societate și de modul cum comunică cu anturajul.

Rac-Leu (21-24 iulie) Sunt poate cei mai contradictorii personalități, capabile să fie oameni ai stărilor extreme. Iubesc să conducă, dar rareori se angajează să facă ce trebuie pentru a ajunge într-o poziție de vârf, în afară de cazul când sunt puternic susținuți de o persoană iubită. Pot fi agresivi și revendicativi, dar și timizi și retrași. Sunt oameni energici, interesanți, cu o personalitate strălucitoare, dar greu de anticipat ce vor face cu aceste calități. Viața lor se aseamănă cu un carusel sau cu o maree, acum înaintând spectaculos, după aceea retrăgându-se în mod neașteptat. Sentimentele lor, deși profunde, se pot exprima prea demonstrativ, teatral și de aceea riscă să nu fie crezuți mereu.  Leu-Fecioară (21-24 august) Sunt persoane adesea introvertite, inhibate și care alternează un complex de inferioritate cu unul de superioritate: în exterior par timizi, nesiguri sau oscilanți, dar în interior au o părere bună despre sine și frecvent se simt nedreptățiți de ceilalți. Pot crea impresia că ascund ceva de care se rușinează sau de care nu le face plăcere să vorbească. Au adesea manii sau obsesii pe care le manifestă la locul de muncă sau cu care să-i tiranizeze pe cei din familie. Pot apare destul de reci în relațiile lor și să aprecieze mai mult loialitatea și realizările practice ale unui partener decât declarațiile înflăcărate. De fapt, nu se simt confortabil în situații emoționale intense sau cu oameni care se manifestă emotiv, considerându-i adesea ca fiind slabi. 

Fecioară-Balanță (21-24 septembrie)
Aceste persoane sunt în căutarea frumuseții și a confortului în domeniul intim, mai ales. Sunt tolerante și deși nu prea au prieteni apropiați, nu au nici dușmani. Pot fi suspectate de o lipsă de afecțiune, căci sunt mai degrabă doritoare să primească dovezi de iubire decât să le ofere. Sunt muncitoare și destul de rigide în activitatea profesională și se pot relaxa cu adevărat doar în cadrul căminului, înconjurate de iubire și de lucruri frumoase și ordonate. Au talentul vorbirii, dar rareori simt și ceea ce vorbesc, fiind mai preocupate de corectitudine și de satisfacerea unei plăceri de a vorbi decât de problemele celor din jur. 

Balanță-Scorpion (21-24 octombrie) Cuplarea cerebralității Balanței cu intensitatea dorințelor Scorpionului conduce către oamenii cei mai eficienți în a pune punctul pe „i” și care merg drept la țintă, fără ocolișuri sau ezitări. Sunt inamici redutabili și au capacitatea de a pune în cuvinte cele mai acide critici. Se bazează pe flerul lor și pot reacționa neașteptat față de evidența faptelor. Acești oameni pot depune un efort uriaș pentru a-și atinge un scop și au o capacitate de autotransformare și regenerare deosebită: acum pot fi căzuți la pământ și fără niciun pic de vlagă, pentru ca apoi să fie în picioare, capabili nu numai să se apere, dar chiar să atace neîndurător. 

Scorpion-Săgetător (20-23 noiembrie) Sunt persoane care, în mod cert, au un grad de independență deosebit, fiind rebele la tot ce ține de obiceiuri, reguli, opreliști, tabuuri. Foarte pasionale, pun suflet în tot ce fac și pentru care se vor bate până la moarte, uneori în sensul propriu al cuvântului. Sunt greu sau aproape imposibil să-i încadrezi în vreun tipar și nu poți să-i determini să facă ceva împotriva convingerilor lor. Uneori se pot angaja în bătălii care au drept motivație un ideal și se transformă atunci în lideri carismatici, căci au o mare putere de a-i influența pe alții. Se bazează foarte mult pe intuiția lor și adesea au o capacitate deosebită de a anticipa evoluția lucrurilor.

Săgetător-Capricorn (19-22 decembrie)
Acești oameni combină neastâmpărul și dragostea de libertate a Săgetătorului cu natura introvertită, calculată a Capricornului și devin indivizi puternici, stabili, hotărâți și eficienți. Ei sunt capabili să-și pună în practică idealurile și nu se împiedică de chestii mărunte în acest demers. Câteodată, „mărunțișurile” pot fi cei din familie sau colegi de serviciu...Li se poate reproșa materialismul, încăpățânarea, intoleranța, dar în nici un caz că ar fi prea sentimentali sau indeciși. Pe cât de răbdători sunt ca să obțină recunoaștere profesională sau socială, pe atât de puțină răbdare au cu cei pe care-i consideră prea slabi sau ineficienți.

Capricorn-Vărsător (18-21 ianuarie)
Sunt persoane care par modeste, liniștite, dar care în realitate, sunt destul de nonconformiste și atrase de experiențe neobișnuite. Este foarte posibil însă ca experiențele neobișnuite să-i caute pe ei. Acum sunt înscrise pe un drum clar, stabil, bine așezat, iar în clipa următoare sunt atrase de o idee răsărită nu se știe de unde și se angajează pe un alt drum, cu cât mai neobișnuit, cu atât mai bine. Sunt independente și active, cu o imaginație deosebită și de aceea atrase către persoane inteligente, educate sau care au o viziune umanistă, progresistă asupra vieții.

Vărsător-Pești (17-20 februarie) Poate aceasta să fie cea mai ciudată combinație: semnul cel mai extrovertit, semnul „aerian” al Vărsătorului cu cel mai introvertit, cel mai „adânc”, cel al Peștilor, dar uniți prin umanismul caracteristic ambelor semne. Sunt oameni sensibili, care doresc să nu deranjeze pe nimeni, dar sfârșesc prin a fi adesea „deranjați” de majoritatea celor din jurul lor. Pot deveni victime ale propriei lor sensibilități, fiind folosiți, exploatați, abuzați sau înșelați de propriile lor așteptări. Își păstrează totuși, în mod miraculos, capacitatea de a-i înțelege pe ceilalți, chiar și pe cei care i-au rănit și adesea pot să fie capabili să-i și ierte.

Pești-Berbec (19-22 martie) Sunt oameni care acționează înainte de a gândi și care se consideră capabili de orice, iar adesea chiar așa și este. Le lipsește simțul obiectivității și frecvent și cel al măsurii. Au un spirit întreprinzător, dar pot duce la bun sfârșit doar treburile care nu iau mult timp. Se bazează mult pe intuiția lor și nu recunosc că au greșit, căci se consideră perfecți. Se regăsesc adesea prinși în diferite situații conflictuale, căci resping orice formă de autoritate. Au emoții profunde, pe care le pot expune într-un mod brutal și total, dar nu pentru mult timp. Își asumă riscuri cu o oarecare inconștiență, dar sunt și norocoși așa că parcă Cineva, acolo sus, îi iubește și îi ocrotește.

Încă o precizare! Oamenii născuți între zodii sunt atrași frecvent de cei de același fel, deși cel mai compatibili sunt cu indivizi care au personalități clare, stabile și bine definite. Dar se știe că nu tot ceea ce ne place, ne face și bine! 


Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T