Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Femei puternice lângă bărbați puternici: Maria Shriver și Arnold Schwarzenegger

Autor: Astrolog Vesta I 5 Iulie 2011 I 4925 vizualizari


Expresia consacrată „femei puternice din spatele bărbaților puternici” a început să fie detronată cu fiecare zi datorită unor femei care nu se mai mulțumesc cu un rol secundar, de sprijin al bărbaților cu care și-au unit destinele și adesea au ele însele cariere strălucitoare, opinii și convingeri politice personale și tind astfel să nu mai aibă un rol decorativ în căsnicie.
Maria Shriver, încă soție a celebrului actor Arnold Schwarzenegger, este o descendentă a familiei Kennedy care a dat un președinte american și mai mulți senatori și oameni politici marcanți. De profesie jurnalist, ea a scris 6 cărți foarte bine vândute care au ca subiect – ca o ironie - fericirea în relații și căsnicie, dar nimeni nu e „profet în țara lui”. Proaspăt licențiată în arte în anul 1976, l-a cunoscut pe Arnold – pe atunci un obscur culturist care încerca să se afirme ca actor – la un turneu de tenis. A fost vorba de o dragoste fulgerătoare, atracția lor fiind evidentă pentru toată lumea, deși majoritatea spunea că nu va fi ceva care să dureze. Și a durat ...aproape 9 ani până ce s-au căsătorit (în aprilie 1986) și încă 25 de ani de căsătorie.

Maria Shriver este născută în zodia Scorpionului (Soarele) și are Luna (așa cum este „pe interior”) în Leu, iar Ascendentul în senzualul semn al Taurului. Dacă ar fi să o caracterizăm după aceste trei repere principale, am putea spune că e „o mână fermă într-o mănușă de catifea”, o femeie puternică atât prin descendență, cât și prin felul ei de a fi. Luna ei este în aceeași zodie cu Soarele lui Arnold, aspectele de tip Soare-Lună (și invers) fiind printre cele mai puternice legături care pot apare în relațiile apropiate. Rolul „conducător” al relației îl are persoana cu Soarele, deci Maria i-a „cedat” această calitate firească puternicului ei soț. În același timp, Soarele ei(Scorpion) este în semn incompatibil cu Soarele lui în Leu potrivit antagonismului elementelor Apă-Foc. Ea este o natură mai introvertită, mai reținută în manifestare, aparent pasivă și liniștită. Se spune că un Scorpion nici nu iartă și nici nu uită o jignire, deși generozitatea lui Venus în Săgetător se poate să fi ajutat la trecerea peste alte crize în căsnicie.
Maria a iertat escapadele soțului care nu au fost evidente și nu au avut urmări „palpabile”, dar nu a putut trece peste o legătură extraconjugală care s-a petrecut în propriul cămin și care a dus și la apariția unui copil nelegitim. Este firesc ca apetitul erotic al lui Arnold să fie considerabil, deoarece el are pe Jupiter, planeta abundenței, în casa dragostei și în semnul cel mai sexual, cel al Scorpionului. În plus, Martele lui, planeta sexualității și a virilității este în ușuraticul semn al Gemenilor, care nu dă neapărat multe relații serioase, ci multe relații superficiale și, cel mai rău, cu inconștiență asupra posibilelor urmări. Nevoia de flirt este cea mai puternică la bărbații cu asemenea poziție a lui Marte, ca și înclinația către duplicitate și minciună. În plus, Marte este conjunct cu Uranus (înclinație către relații nonconformiste) dar și predispoziție către accidente la picioare (fiind în casa a XII-a, dar și pentru că Uranus desemnează gleznele, ca parte anatomică a corpului), iar Arnold a avut un accident de motocicletă în ianuarie 2006, iar în același an a făcut și o fractură de femur la piciorul drept, în urma unui alt accident petrecut la schi.
Pare paradoxal că o căsnicie a durat atât de mult între doi oameni a căror indice de compatibilitate, utilizând notări ale aspectelor care se formează între astrogramele lor, este foarte mic. Dar sunt atât de multe aspecte care se formează și care arată o interacțiune puternică și la toate nivelele la care se studiază o compatibilitate și asta a cântărit suficient de mult pentru a da forță relației lor. La acest gen de continuitate și durabilitate, au contribuit și aspecte ale lui Saturn, stăpânul timpului și care semnifică angajament, responsabilitate, perseverență, dar și oarecare obligație, fiind un semnificator pentru „construcții” afective de lungă durată. Aceste aspecte ale lui Saturn sunt provocatoare, dificile (Soarele ei în careu cu planeta Saturn a lui; Luna ei conjunctă cu Saturn al lui), dar ele apar adesea, aproape obligatoriu în relațiile pe termen lung.

Cu aspectele în care apare implicat Saturn, este posibil ca la început să existe o oarecare rezistență sau reticență în angajarea într-o relație (cei 9 ani de prietenie înaintea căsătoriei), dar de îndată însă ce această reticență inițială (care poate varia de la ceva vag, confuz și până la ceva evident, clar, în funcție de puterea aspectelor lui Saturn și a temperamentului celor doi parteneri) este depășită, apare, de obicei, un sentiment plăcut de familiaritate și siguranță unul cu celălalt. Ulterior, ei s-au simțit foarte apropiați, deoarece interaspectele lui Saturn tind să fie unificatoare, ca un liant. Cum însă e vorba, așa cum am spus, de aspecte negative, se poate ca Maria să se fi simțit împovărată de îndatoririle și obligațiile familiale, căci soțul ei a lăsat, din ce în ce mai mult, ca cei trei copii să fie cât mai mult cu mama lor, iar el să se ocupe de activitatea sa de actor și ulterior de politician. În același timp, Maria s-a maturizat ca personalitate (Soarele ei în aspect cu Saturn) și afectiv (Luna ei în aspect cu Saturn al lui) și poate a constatat că nu mai are nevoie de bărbatul puternic care pe deasupra mai duce și o viață paralelă. Ea a putut să-i ierte escapadele, dar cu Luna (în Leu) și Soarele (în Scorpion) în semne fixe și „orgolioase”, nu a putut suporta umilința de a fi înșelată, în propriul cămin, cu o servitoare.

Observăm însă ca, în astrograma Mariei Shriver, toate cele 10 planete se află în partea dreaptă, ceea ce arată un anumit grad de dependență față de cei apropiați și mai ales de soțul său. Maria a crescut într-o familie de bărbați puternici, din care unii au plătit cu viața convingerile lor și era firesc să fie atrasă spre același gen. Deoarece Arnold are și pe Jupiter în semnul pasional al Scorpionului, în casa iubirii, putem spune că ea a luat la pachet – știind sau doar intuind - un mare „iubăreț”, atașat însă și de familia sa (asta o spun Ascendentul și Venus în Rac). Însă un astrolog atent și cu experiență poate vedea și alte semne de infidelitate în astrograma lui Arnold: Junona (asteroidul căsătoriei) este retrogradă și cu aspecte negative la Marte și Uranus; punctul median al sexului și iubirii este în casa secretelor și cu aspecte negative la Lună (soție) și la Neptun (înșelăciune); Lilith (Luna Neagră) – element karmic dificil - este în casa căsătoriei și foarte aproape de Descendent. Se spune că nu poți să-i ceri unei fete frumoase mai mult decât poate da, dar tot atât de adevărat nu poți să-i ceri unui bărbat chipeș și pe deasupra celebru și iubăreț să fie și devreme acasă.
Orice relatie între două persoane se studiază de către astrolog după patru criterii:
1.personalitate (temperamental) care arată cât de bine se potrivesc la felul de a fi, cât de compatibile sunt temperamentele lor;
2.fizic (sexual) care arată cât de mare este atracția fizică și cum se armonizează din punct de vedere sexual;
3.sentimental (afectiv) care arată cât de bine reușesc să-și exprime iubirea, să-și sincronizeze trăirile;
4.mental (intelectual) care arată cum decurge comunicarea între cei implicați, dacă au un mod compatibil de a gândi sau concepții de viață asemănătoare.

Maria Shriver și Arnold Schwarzenegger stau bine la primele două puncte, întrei ei existând o bună compatibilitate temperamentală și sexuală, dar din punct de vedere afectiv și intelectual, situația compatibilității lor nu mai este atât de favorabilă. Mercur în Balanță al Mariei și cu aspect dificil cu Uranus arată multă cerebralitate și sofisticare, pe când Mercur în Rac al lui Arnold este intuitiv, cu imaginație și influențat de ceea ce simte. Se poate ca de multe ori, el să fi fost obosit intelectual de rafinamentul și nehotărârea soției lui, întrebându-se adesea ce dorește ea, de fapt, de la el. Apoi Soarele în Leu al lui Arnold și cu elemente care arată o natură extrovertită și demonstrativă, care acționează și se manifestă foarte zgomotos și direct a intrat în dezacord cu exprimarea mult mai reținută, ascunsă chiar, a Mariei, dată de natura ei de Scorpion. Totuși, multele aspecte care se formează între planetele lor, ca și faptul că Venus a ei este conjunctă cu Nodul Sud (indiciul unei vieți anterioare împreună), arată o legătură karmică intensă, dar și dificilă (a început de-abia acum, în pragul divorțului, să spună problemele pe care le-a avut, în căsnicie, de-a lungul ei). În plus, cele două planete personale ale lui Arnold și Ascendentul său în Rac asigură un atașament de durată față de familia sa, el încercând și acum să o facă pe mândra Maria Shriver să renunțe la divorț și să-l primească iarăși alături de ea. Rămânde văzut dacă mândria Mariei Shriver  (tip Scorpion/Leu) se va lăsa înduplecată de insistențele lui Arnold (Leu/Rac). Părerea mea este că nu, deși Arnold va rămâne totuși un tată foarte atașat de copiii săi, fiind recunoscut atașamentul față de copii și casă al celor două semne care îl definesc (dar și de alte aspecte specifice).

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T