Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Ecuația astrologică de bază: Soare-Ascendent-Lună

Autor: Astrolog Vesta I 10 August 2011 I 5850 vizualizari


Cel mai comun contact cu astrologia o face oricine prin aprecierea apartenenței la o zodie natală, respectiv cea în care se afla Soarele la momentul nașterii. Atunci când spunem că suntem Gemeni, Săgetători sau Fecioare înseamnă că la momentul nașterii Soarele se afla în zodia Gemeni, Săgetător sau Fecioară.

Soarele înseamnă însăși viața, energia vitală, este o planetă masculină și semnifică personalitatea noastră de bază. Atunci când e bine poziționat în horosocop și cu aspecte bune, semnifică mândrie, voință, rațiune, hotărâre, autoritate, șansă și noroc în viață. Ca persoane indică, în astrograma unei femei, soțul și tatăl, ca mod de percepție al femeii respective. Astfel, un Soare problematic nu înseamnă neapărat pentru femeia respectivă un tată sever, ci poate unul perceput astfel de persoana respectivă. Alteori, aspectele dificile ale Soarelui arată problemele de sănătate ale părintelui sau soțului, căci Soarele arată și vitalitatea acestora. Pentru un bărbat, Un Soare slăbit poate însemna insucces în viață, sterilitate, predispoziția către accidente sau aceleași lucruri pentru tatăl său, căci Soarele reprezintă tatăl pentru ambele sexe.

Se mai spune că Soarele arată cum suntem la exterior, modul în care ne manifestăm conștient, caracterul, care este format prin educație și transmis prin intermediul părinților și a altor formatori ai personalității. Perioada vieții care este guvernată de Soare, când el lucrează în toată splendoarea în ființa noastră, este cea a tinereții, respectiv perioada 21-28 de ani. În acest interval de timp, se manifestă cel mai puternic individualitatea, iar dorințele de afirmare și de succes sunt cele mai intense. Un Soare puternic și armonios arată o personalitate clară, bine formată, care are încredere în sine, dar generoasă cu ceilalți, pe care îi atrage ca un magnet, având ceea ce se cheamă carismă. Iată câteva personalități care au un Soare puternic în astrograma lor: Jacqueline Onassis, Arnold Schwarzenegger, Mata Hari, Fidel Castro, Robert de Niro, Leonardo da Vinci, Charlie Chaplin, Sergiu Nicolaescu, Adelin Petrișor, Mihaela Rădulescu.

Ascendentul este cel de-al doilea element important al personalității și pentru a fi cunoscut, trebuie cunoscută ora nașterii. El reprezintă constelația care răsare la orizont(în partea estică) în momentul nașterii și influențează atât caracterul(mai ales începând cu vârsta de 28 de ani), cât și fizicul, deci și sănătatea unei persoane. Dacă Soarele este însăși personalitatea, Ascendentul este modul cum ne proiectăm personalitatea în exterior și mai ales în relațiile cu ceilalți, prieteni sau dușmani.

Ascendent în semn de Aer (Gemeni, Balanță, Vărsător): acest tip de Ascendent conferă o fire comunicativă, vorbăreață, o personaă care trăiește din plin plăcerea schimbului de informație, agitată, neliniștită, nervoasă, mereu preocupată de ceilalți și uitând de sine, atrasă de rezolvarea teoretică și abstractă, dar mai puțin de realizarea practică a soluțiilor.
Ascendent în semn de Foc (Berbec, Leu, Săgetător): semnifică o fire energică, dinamică, activă și curajoasă, dar impulsivă, agresivă și dominatoare. Reprezintă tipul de om entuziast care vrea să facă mai mult decât trebuie și, depășind măsura, poate transforma totul într-o nereușită.


Ascendent în semn de Apă (Rac, Scorpion, Pești): arată o fire meditativă, melancolică, sensibilă, având tendințe de izolare, visând foarte mult cu ochii deschiși, trăind mai mult în sfera imaginației decât în planul fizic.
Ascendent în semn de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn): conferă stabilitate, simț practic, conservatorism, spirit analitic, atașament pentru valorile materiale și apreciere pentru ceea ce este logic, concret și practic.

Luna ocupă un rol important în interpretarea astrologică, deși puțini cunosc în ce zodie s-a aflat ea la nașterea lor. Dacă Soarele arată caracterul, o personalitate construită, Luna descrie mult mai corect cum este un individ cu adevărat. Instinctiv, fără a sta pe gânduri și prin natura sa firească, omul reacționează la stimulii exteriori potrivit naturii – respectiv zodiei și aspectelor – Lunii lor. Luna simbolizează sufletul, calitățile psihice, sensibilitatea, intuiția, cum „arată” fiecare „pe interior”. Într-o astrogramă natală, Luna reprezintă sufletul individului, subconștientul, partea lui feminină (căci fiecare avem o parte feminină și una masculină indiferent de sexul fizic, trupesc). Poziția Lunii în astrograma natală este aproape la fel de importantă ca a Soarelui, dar influența ei este diferită. Luna reprezintă viața afectivă și se referă la răspunsurile emoționale imediate, instantanee, negândite, neprelucrate. Sunt acele reacții insuflate prin condiționare, repetiție, amintiri și tipare comportamentale învățate.

Influența Lunii este mai subtilă pentru că ea se referă la personalitatea din interior, la sentimente, trăiri și subconștient. Ea arată cum reacționăm față de cei din jur, o latură sensibil diferită a firii așa cum o percep ceilalți, una determinată de emoții, educație și modele de comportare care s-au dezvoltat în timp sau temeri adând înrădăcinate în ființa noastră.  Poziția Lunii arată ce fel de atitudini ne-au fost insuflate în copilărie de către familie și maniera în care experiențele din primii ani ai vieții ne-au "colorat" natura emoțională. Luna guvernează, de aceea, primii 7 ani de viață ai fiecărei ființe umane, așa că părinții care își dau spre creștere copiii bunicilor ar trebui să știe că aceștia vor lăsa o amprentă de neșters în latura emoțională a copiilor lor.

Cel mai bine se revelează semnul Lunii atunci când suntem puși în situația de a reacționa fără să avem timp să gândim sau intuitiv. Uneori, semnul Soarelui și al Lunii sunt incompatibile unul cu celălalt, ceea ce poate crea dificultăți pentru persoana respectivă. În această situație, ne este greu să fim în armonie cu noi, dar și cu ceilalți. Semnele compatibile sunt cele Foc-Aer și Apă-Pământ, iar incompatilitățile provin din încrucișarea lor și anume Foc-Pământ, Foc-Apă, Aer-Apă și Aer-Pământ. De exemplu, o femeie cu Soarele în Capricorn și cu Luna în Berbec se poate prezenta ca o femeie rece, calculată, cu multă voință, putere și rezistență dar care, luată pe nepregătite și dacă i se amenință sentimentul de securitate(specific Lunii) are ieșiri temperamentale sau chiar distructive. O femeie cu Luna în semne masculine și mai ales în semne de Foc își va exprima cu greutate calități feminine precum tandrețea, receptivitatea și dacă se mai adaugă și aspecte dificile fie va prelua rolul bărbatului într-o relație, fie se va război cu el. De asemenea, un bărbat cu Luna în semne feminine va fi destul de vulnerabil pe interior și la probleme familiale sau poate avea o soție care să aibă ea însăși probleme emoționale.

Iată cât de superficială este aprecierea oamenilor doar după zodia Soarelui și cât de departe de unicitatea fiecărui individ. Chiar și luarea în considerare a Ascendentului și a Lunii nu sunt suficiente, dar oricum caracterizează mult mai bine o persoană. Un astrolog ia în considerare și celelalte planete individuale, respectiv Mercur, Venus și Marte, precum și componenta casei personalității, deci a planetelor care se află în apropierea Ascendentului. Prelucrarea atâtor informații, armonizarea lor și captarea vibrației energetice unice a fiecărui individ nu o poate face nici un calculator din lume care nu ar putea oferi decât definiții seci și nespecifice.

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T