Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Regele Mihai: o viață ca un carusel

Autor: Astrolog Vesta I 15 Iulie 2013 I 10628 vizualizari


În seara zilei de 25 octombrie 1921, se năștea, înainte de vreme, cel care avea să fie ultimul monarh al României. A fost înscăunat rege la 6 ani, dar după 3 ani a fost detronat de tatăl său. A redevenit rege după 10 ani, în 1940, dar a abdicat el însuși(forțat sau nu, istoria este contradictorie) după 7 ani și a luat drumul exilului. Unii istorici spun că a plecat încărcat cu averi, dar există ceva neclar, căci fiind bogat, nu se înțelege de ce ar fi muncit ca să-și câștige existența. A condus țara în război, întâi de partea germanilor, națiunea din care proveneau înaintașii săi din partea tatălui, apoi împotriva lor și de partea englezilor atât de dragi mamei sale(regina Elena era anglofilă prin educație și relații de familie). Unii spun că a fost trădător și laș, dar a fost pilot de încercare și a înființat afaceri și a mai dat și faliment. Cu atâtea urcușuri și coborâri, cu celebritate și anonimat, fie înconjurat de un popor întreg, fie pe drumul exilului, viața lui Mihai I de România poate fi oricând subiectul unui roman sau al unui film de Hollywood.

El este ultimul supraviețuitor dintre șefii de stat care au fost implicați în ultimul război mondial și fie că ne place sau nu, reprezintă o parte importantă din istoria modernă a României. Dar să vedem ce arată astrograma natală a omului care și-a identificat numele și viața cu țara în care s-a născut, chiar dacă a petrecut 50 de ani departe de ea.Mihai este un Scorpion cu Ascendentul în Gemeni. Adesea acest Ascendent indică o persoană de statură înaltă, dreaptă, cu fața, nasul și bărbia lunguiețe, brațele și degetele prelungi, părul de culoare închisă, mersul vioi și rapid. Se știe prea bine înclinația regelui spre mișcare și sporturi și e vizibilă, chiar și la 90 de ani, statura sa atletică. Soarele în Scorpion descrie o natură puternică, introvertită și care este primul semn al celui care a fost descris frecvent ca un taciturn, căci Scorpionii sunt cei mai secretoși nativi. Zodia îi conferă o aură de mister, o mândrie și o forță morală și fizică de a depăși obstacolele, de a rezista în condiții dificile. Aspectul pozitiv pe care-l face Soarele cu Uranus semnifică spirit de independență, inventivitate, o capacitate de a-și manifesta puterea și autoritatea în sens benefic. Trigonul cu Uranus, cel care patronează zborul, mai este un indiciu al atracției către avioane și a abilităților de pilot, dar și al unei cariere legate de aeronautică(a deținut, în exil, o afacere în acest domeniu).

Nașterea lui Mihai I a fost plină de pericole pentru el și pentru mamă și acest lucru este arătat de o Lună situată în Leu(zodia Soarelui și în care ea nu se simte bine) și afectată de Lilith. Ea mai arată o copilărie nefericită, în care Mihai copil fiind a trebuit să asiste la suferințele și umilințele mamei sale, adânc rănită de infidelitățile și comportamentul regelui Carol al II-lea, soțul ei. Luna asta stă aproape de Neptun și se opune Mijlocului Cerului, cel mai înalt punct al astrogramei, unde se află reputația, urcușul și coborârea, mărirea și decăderea. Aceste aspecte negative vorbesc de influența nefericită uneori din partea mamei sale, deși se poate ca ea să fi avut cele mai bune intenții. Regina mamă Elena a fost cea care l-a determinat pe Mihai să renunțe la alianța cu Germania și să înceapă tratativele cu rușii și astfel să-l trădeze pe Antonescu. Toată perioada comunistă s-au ascuns multe din implicațiile zilei de 23 august 1944: s-a ascuns, în primul rând, faptul că mareșalul Antonescu începuse din septembrie 1943, cu aproape un an înainte, negocieri cu englezii și americanii, în condiții mai avantajoase pentru țară.

Lilith, element karmic negativ, este situată pe casa carierei și în Vărsător, semnul prieteniei și sugerează trădarea în acest domeniu, suportată de rege sau făcută de el însuși. Și totuși Luna în Leu(cea care arată cum este un om pe interior, după cum Soarele arată cum se prezintă el celorlalți) înseamnă loialitate, generozitate, onestitate, dragoste de urmași, responsabilitate. Efectul lui Neptun este însă și mai subtil, căci el face un careu(un aspect nefavorabil) chiar cu Mercur, care semnifică comunicare, intelect, capacitate de exprimare și de discernământ. Mercur este însă într-o poziție foarte nefericită: este retrograd, cu aspectul nefavorabil cu Neptun și într-o casă rea. El explică și exprimarea greoaie a lui Mihai, dar nu arată neapărat o întârziere a minții. Cei cu Mercur retrograd gândesc foarte mult, iar dacă zodia este și Scorpion, ca în cazul de față, gândirea este destul de profundă. Este însă dificil pentru ei să exprime ce gândesc și adesea nici nu există dorința pentru așa ceva. Apoi însăși educația regelui a fost fixată pe ascunderea gândurilor și a emoțiilor, ceea ce a s-a adăugat peste această introvertire nativă.

Iată ce spune chiar el despre perioada primei sale domnii, cea cuprinsă între 1927 și 1930, respectiv la vârsta de 6-9 ani. La drept vorbind, eu m-aș fi lipsit bucuros de aceste obligații(ieșirile oficiale cu mama sa) pe care le suportam fără a le înțelege. A-ți îndeplini datoria, atunci când ai șase ani, este întotdeauna o corvoadă. Asistam la parade sau la treceri în revistă militare, ceea ce - departe de a mă distra - îmi provoca un sentiment de plictiseală și de stinghereală. Reîntors acasă, redeveneam un copil retras și singuratic". Câteodată nici nu te vede, visează altundeva", remarca și Principesa Ileana, mătușa paternă a Regelui, despre natura sa melancolică.

Mai remarcăm, în astrograma regelui, o conjuncție benefică Venus-Jupiter, în zodia Balanței, ceea ce conferă un factor de echilibru afectiv foarte semnificativ. Arată simț moral, politețe, maniere elevate, compasiune și înțelegere față de oameni, o căsătorie fericită, relații de familie marcate de fidelitate și încredere reciprocă. Jupiter guvernează și soția/partenera, așa că sensul celor de mai sus sunt și mai mai clare. Această conjuncție este în casa copiilor, acolo unde mai se află Saturn și Soarele, practic o aglomerare de planete fiind în acest sector, ceea ce explică prolificitatea și dragostea pentru fiicele sale. De fapt, regele spune cât de mult l-au marcat neînțelegerile dintre părinții săi și mai ales suferința mamei, ceea ce l-a făcut să-și dorească foarte mult o familie adevărată. Și timpul a fost generos, din această privință, cu el.

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

10.11.2011

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T