Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi
Apa in Feng Shui

Autor: efengshui.ro I 17 Ianuarie 2008 I 12238 vizualizari


In arta si stiinta feng shui unul dintre instrumentele de baza cu care se lucreaza este Teoria celor cinci elemente. Conform acesteia exista cinci tipuri de energii sau elemente denumite: metal, apa, lemn, foc si pamant. Cele cinci energii se misca si se transforma in mod continuu, ilustrand procesul universal al schimbarii.

Apa ca energie
Apa simbolizeaza energia descendenta si care poate lua orice forma. Este simbolizata prin elemente ondulate, forme rotunjite, dar care nu ajung totusi sa constituie un cerc. In natura, apa reprezinta faza ciclului in care lucrurile ating un punct de maxima odihna si concentrare si cand luna este noua, intunecata si gata sa dea nastere. Poate fi blanda (ploaia usoara) sau violenta (uragane). Este esentiala pentru viata pe pamant si hraneste toate viintele vii. Cu toate acestea, apa poate eroda si cea mai dura stanca. Apa are adancimea si profunzimea iernii, acesta fiind si anotimpul asociat ei. Apa reprezinta directia nord ce semnifica perspectivele in cariera si drumul de parcurs in viata. Energiei sau elementului numit apa ii sunt asociate diverse vibratii sau calitati. Astfel apa corespunde culorilor albastru si negru, anotimpului iarna, directiei nord, numarului 1, gustului sarat, mirosului putred, organelor interne rinichi, varstei a treia, batranetea. Asociata emotiilor sugereaza frica, nervozitate si stres. In sens pozitiv semnifica meditatia si intoarcerea catre eul divin.
Apa semnifica invatare, comunicare, cunoastere, intelepciune si calatorie. Este legata de literatura, arte si mijloace de comunicare. Si oamenii pot fi clasificati in functie de elementul natal al fiecaruia, avand personalitati distincte in functie de elementul care predomina. Persoanele de apa comunica cu ceilalti foarte bine. Sunt diplomatice si persuasive. Sensibile la starea de spirit a celorlalti sunt intotdeauna gata sa iti intinda o mana de ajutor, chiar si numai ascultandu-te. Sunt intuitivi si negociatori excelenti. Flexibile si adaptabile, gandesc si vad lucrurile holistic. Ca trasaturi pozitive sunt persoane cu simt artistic, sociabile si simpative. Ca trasaturi negative, persoanele de apa sunt mult prea sensibile, intruzive, nestatornice, capricioase, anxioase.
Pe de alta parte, in feng shui apa reprezinta energia bogatiei si a prosperitatii. Se spune ca chi se opreste si se aseaza de fiecare data cand intalneste apa, iar din acest motiv exista credinta ca detaliile de apa sunt favorabile. Daca o activezi corect astfel incat sa existe un echilibru bun intre toate tipurile de energii, apa te va face atat de bogat pe cat ii vei permite si pe cat de mare este norocul tau cerersc, dar mult peste asteptarile tale. Dar, daca nu esti pregatit sa primesti acesta avere sau ai sentimentul ca nu o meriti, va exista probabilitatea sa o pierzi. Apa este un element extrem de puternic, ce poate ajunge in afara oricarui control.

Deoarece energia apei se misca in jos, atunci cand se revarsa, provoaca distrugeri si pierderi. Din acest motiv, blocurile care au la ultimul etaj o piscina sunt privite cu mare suspiciune in Orient, deoarece se presupume ca aduc ocupantilor multa instabilitate atat in viata particulara cat si, mai ales, in cea financiara. Mergand pe aceeasi idee, albastrul si negrul nu sunt niciodata recomandate pentru acoperisuri si nici chiar pentru apartamentele aflate la etajele superioare ale blocurilor.

Apa si cele trei cicluri ale elementelor
Conform teoriei celor 5 elemente exista trei cicluri ale elementelor: ciclul productiv, ciclul distructiv si ciclul de consum.
In ciclul creator apa este produsa de metal, ceea ce insemna ca pentru energizarea chi-ului in sectorul nordic al casei sau al unei incaperi va trebui sa folosesti un obiect metalic.
In ciclul de alimentare apa produce lemnul, ceea ce insemna ca sectoarele de lemn, estul si sud-estul, reprezentand directia sanatatii si a familiei, pe de o parte, si directia bogatiei si prosperitatii, pe de alta parte, se vor energiza daca vei folosi apa in aceste zone. Vei aduce un plus de energie in sud-est daca vei aseza o fantana, o cascada artificiala sau un acvariu, proportionale cu incaperea, atragand in acest fel o prosperitate si abundenta imensa. Totodata, sud-estul afecteaza soarta fiicei celei mari, iar prezenta apei aici ajuta la cresterea armonioasa si la norocul acesteia in viata. In est este mai indicat sa tii in permanenta vaze cu flori proaspete sau in care sa cresti bambus. Vei avea astfel in permanenta atat energia de tip copac sau de tip lemn a sectorului respectiv, cat si energia apei care va aduce un plus de forta si vitalitate intregii familii. In acelasi timp, coltul estic influenteaza sansele fiului cel mare al familiei, iar pozitionarea unui detaliu de apa aici activeaza un chi pozitiv, care va conferi descendentilor familiei o viata sanataoasa si norocoasa. In ciclul distructiv apa distruge focul si este distrusa de pamant.
Ciclul distructiv ofera modalitati de a combate orice element potential perturbat, prin utilizarea elementului ce il distruge. Pentru controlarea energiei negative de Apa foloseste energia Pamantului, deoarece pamantul distruge apa, iar pentru a neutraliza chi-ul perturbat de Foc utilizeaza energia Apei, deoarece apa stinge focul. Prin urmare, in cazul aparitiei unor perturbari in sectorul nordic, sectorul apei, utilizeaza pentru neutralizare obiecte care apartin elementului pamant: vase ceramice, cristale naturale. Daca sectorul sudic este cel afectat, atunci foloseste detalii de apa, cum ar fi fantanile sau cascadele in miniatura. Toate aceste perturbari se refera mai ales la situatiile in care apar anumite stele zburatoare nefaste in sectoarele respective.
Exista si un al treilea ciclu de interactiune intre cele cinci energii, care este denumit ciclul de consum sau de slabire. El te poate ajuta sa combati anumite perturbari ale elementelor fara a distruge complet energia locului respectiv, mentinand in acest fel echilibrul intre energia de tip Yin si cea de tip Yang. In cadrul acestui ciclu, apa slabeste metalul si este slabita de catre lemn. In pratica, daca apare o energie excesiva de metal intr-un sector de lemn (est sau sud-est), atunci pune un acvariu sau o fantana artificiala, care va slabi metalul, hranind in acelasi timp energia de tip copac a sectorului respectiv. Sau daca ai prea multa apa in sud, reprezentat de foc, pune cateva plante viguroase, care apartin energiei de tip lemn si care trag apa in ele, producand simultan energie de foc.

Apa de tip Yang

Apa de tip Yang se refera la apa aflata in miscare cum ar fi: apa lina si curata a unui rau care face meandre, cascadele artificiale, fantenile arteziene, acvariile, iazurile si elesteiele cu apa curgatoare in care exista pestisori si broscute testoase. Apa yang este vioaie, galgaitoare si se foloseste pentru a activa si energiza norocul de prosperitate. Ea trebuie sa fie tinuta in permanenta curata fie prin sisteme de filtrare, fie schimband-o pur si simplu. Pentru a-ti activa sectorul nordic, respectiv norocul in cariera si perspectivele de promovare, aseaza in partea de nord a casei, a livingului, a holului (dar numai daca nordul se afla in partea stanga a usii de la intrare) sau a biroului o fantana arteziana cu bila rotitoare, o cascada in miniatura, un tablou infatisand o apa curgatoare sau obiecte de culoare albastra sau neagra.

Daca vrei sa-ti energizezi sectorul abundentei materiale, pune in partea de sud-est a casei, a livingului sau a biroului un acvariu in care sa ai opt pestisori rosii si unul negru (avand grija ca, daca unul moare, semn ca a luat cu el un necaz, sa-l inlocuiesti chiar a doua zi), o cascada artificiala (cea ideala are sase trepte pe care curge apa, simbolizand norocul venit din ceruri) sau o fantana arteziana miniaturala. Toate acestea le poti activa si energiza si in gradina casei, asigurandu-te, de pe o parte ca apa curge inspre casa si, pe de alta parte, ca acestea se afla amplasate in partea stanga a gradinii, cum privesti dinspre interiorul casei care exterior. In gradina iti mai poti amenaja un iaz in care sa cresti nuferi si lotusi sau un elesteu cu crapi si o testoasa.

Apa de tip Yin
Apa de tip Yin este reprezentata de apa acumulata intr-un loc si care sta in nemiscare. Are si o conotatie negativa, in sensul ca se refera la apa statuta, murdara, urat mirositoare. Apa Yin este tacuta si nemiscata. Pentru a fi folosita ca energie benefica, trebuie schimbata in permanenta cu apa noua, curata. Este utilizata ca remediu contra excesului de energie yang, fiind in acelasi timp o solutie buna folosita contra anumitor perturbari generate de stelele zburatoare nefaste. O intrebuintare foarte practica a apei de tip yin este folosirea ei in cazul in care ai vecini cu care nu te intelegi, care sunt certareti, invidiosi, galagiosi. Umple cu apa un vas mare pe care sa-l amplasezi langa latura casei aflata cel mai aproape de casa vecinilor. Este un remediu pe care poti sa-l foloseti doar daca vecinii se afla in partea stanga a casei, cum privesti dinpre interiorul ei catre exterior.
Poti folosi apa yin si ca metoda de purificare. De exemplu, cristalele naturale inainte de a le folosi trebuie sa le purifici in apa sarata timp de sapte zile si nopti. Sau seara, cand te preagatesti de a-ti incheia ziua de lucru, elibereaza-ti complet biroul, pune apa proaspata intr-o cescuta si stropeste fata biroului cu cateva picaturi, de noua ori, pentru a curata energia veche. In timp ce indeplinesti acest mic ritual, spune de noua ori Cele sase cuvinte adevarate: Om Ma Ni Pad Me Hum.

Tabuuri privind amplasarea apei
Exista anumite restrictii de o importanta vitala privind amplasarea apei in casa sau gradina. Daca apa este asezata in locuri nefaste, exista sanse ca anumite tipuri de nenoroc sa se manifeste in viata ta. Acestea se refera la infidelitatea unuia dintre soti, destramarea casniciei, nenoroc al copiilor, perturbari ale starii de sanatate. In primul rand, nu pune niciodata nici un fel de detaliu de apa in dormitor. Prezenta apei in dormitor atrage pierderea banilor si a partenerului. Acvariiile, cascadele, fantanile, tablourile infatisand cursuri de apa nu au ce cauta in dormitor. Eu, personal, imi sfatuiesc clientii sa nu foloseasca culoarea albastra si nici tonuri sau accente de negru in dormitor, desi anumiti experti feng shui spun ca acest lucru nu are importanta. Si mai rau este daca pui un acvariu chiar in spatele patului, pentru ca vei fi atacat si jefuit.
Lilian Too povesteste despre o prietena care isi pusese un tablou infatisand Venetia deasupra patului, iar la cateva luni sotul ei a inceput sa aiba probleme cu spatele, fiind nevoit sa se interneze. De abia dupa ce sotia a dat jos tabloul, boala a inceput sa se amelioreze. Acelasi efect nefast il au si oglinzile aflate in dormitor, ele fiind un simbol al energiei de tip apa.
In al doilea rand, nu aseza niciodata apa in partea dreapta a usii de la intrare, nici pe interior, nici pe exterior, acest lucru simbolizand faptul ca partenerul te-ar putea insela, iar casnicia s-ar putea rupe. Apa, de orice natura ar fi ea, se amplaseaza doar in partea stanga a usii de la intrare sau a gradinii, cum privesti dinspre interiorul casei catre exterior. In al treilea rand, daca ai o casa care are o scara interioara, nu amplasa nici un detaliu de apa sub sacri, acest lucru avand un impact negativ asupra norocului de avere al copiilor, de la greutati si dificultati in gasirea unei slujbe si a carierei potrivite, pana la pierderea unei mosteniri.

In concluzie, ori de cate ori vei dori sa activezi, sa energizezi sau sa pui un remediu care sa contina energia apei, gandeste-te de doua ori inainte sau apeleaza la un expert feng shui, care cu siguranta te va indruma pe drumul cel bun.

Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
www.efengshui.ro
 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T