Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 

Zodiac European - Capricorn

Caracteristici generale

Perioada: 22 decembrie - 19 ianuarie

Semn de pamant, cardinal (spirit intreprireator), feminin (introvertit), dominat de planeta Saturn.

Piatra pretioasa: onixil.

Zi norocoasa: sambata.

Numere norocoase: 1 si 3.

Culoare: verde inchis, negru.

Metal: plumbul.

Locuri prielnice: ccle retrase si linislite.

Verb reprezentativ: „a folosi", „a organiza".

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta; figura prelunga, ten inchis mat, ochi mici si privire patrunzatoarc, nas ascutit.

Zone erogene: Zona genunchilor, apoi abdomen, spate.

Nativul este o persoana introvertita, inchisa in sine si rezavata, dedicata in intregime scopurilor sale de realizare - in primul rand profesionala si materiala. El are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ce inseamna un lucru bine facut. Are un mare respect pentru autoritatile supranornative si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul lor cu sfintenie si impunand si celorlalti urmarea acelorasi reguli de conduita. Cauza acestui comportament trebuie cautata in marea sa nevoie de a se organiza (si de a organiza si pe altii), in vederea obtinerii unei situatii cat mai clare ca baza de plecare in actiunile viitoare. Miscarile dezordonate, impulsive, imprudente si negandite il irita foarte mult, caci ii submineaza eforturile de promore a unor metode de lucru eficiente si rapide. Trei sunt atuurile sale in activitatea pe care o sustine: organizarea, disciplina si tenaciatea. Cu ajutorul lor e in stare sa urmareasca un obiectiv pana in panzele albe, daca e cazul, si sa epuizeze in scurt timp fortele adverse.

Lucreaza excelent pentru aceasta, caci e foarte pozitiv in convingerile sale asupra necesitatii muncii pe care o presteaza. El nu va fi niciodata omul care sa se avante orbeste intr-o afacere, ci va sta sa se gandeasca de zece ori inainte de a da semnalul verde.

Harnicia si pasiunea obstinata pentru munca il fac redutabil in incercarile de escaladare a treptelor ierarhiei sociale si profesionale. Respectul pe care-l impune prin felul sau de a fi, prin modul in care-si intelege sarcinile si prin rolul pe care-l are intr-un colectiv se transforma adesea intr-un prestigiu greu de egalat. In toate eforturile sale el, tinde catre stabilitate si catre siguranta materiala. Aceste calitati, precum si aspiratia de neinfrant catre libertate il recomanda ca pe un excelent sef in cele mai diverse domenii, caci peste tot este nevoie de o minte si de o fire atat de sistematica, prevazatoare, perseverenta si constiincioasa ca a lui. Dealtfel capricornul poate face aproape orice, talentele lui fiind foarte variate si bazan-du-se pe disponibilitati universal-valabile, cum sunt cele de mai sus. Defectele cele mai mari pe care le poate avea un Capricorn, provenind din alterarea trasaturilor sale pozitive sub o actiune nefavorabila a lui Saturn (ori a educatiei si a unor imprejurari nefavorabile ale vietii); sunt: incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul. S-ar putea crede ca el profita de pe urma celorlalti prin adoptarea unei atari conduite, dar in realitate isi provoaca singur rau, ridicandu-si obstacole suplimentare pe drumul sau catre reusita. E important de asemenea sa inteleaga ca viata nu consta exclusiv in succese materiale si profesionale; cu cat va realiza aceasta mai repede, cu atat mai bine pentru el. Pretentiile de confort ale capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat de campanie in anumite imprejurari, daca asta ii asigura un grad de mobilitate si de clarviziune mai mare in ceea ce priveste munca pe care o desfasoara. Desigur ca nu acesta este standardul sau de viata, se va simti insa intotdeauna mai bine intr-un cadru mai simplu, eventual rustic, decat intr-un palat stralucitor, inconjurat de un rafinament deosebit. Iubeste natura si se gandeste adesea la o modalitate sau alta de intoarcere in sanul ei - fie ca isi va cumpara o ferma sau ca va face sistematic aerobic (ca Jane Fonda, o celebra nativa „capricorn"). Fata de familie e foarte grijuliu si copiii sai se vor bucura de toata atentia si de conditiile pe care el socoteste necesar sa i le asigure. Adeseori devine pentru fratii si surorile sale un veritabil sprijin material si un propulsor catre o situatie financiara stabila.

Fidelitatea pe care o acorda sotiei si prietenilor - putini, dar de nadejde - e mai presus de orice banuiala, caci el e loial prin definitie. Doreste insa sa-i fie respectata libertatea de gandire si de actiune si nu suporta sa fie contrazis.

Este foarte generos, dar, daca o persoana ii tradeaza increderea, mania lui devine periculoasa, iar in formele mai atenuate se transpune intr-un criticism acid. Mandru, sensibil, rabdator, usor timid, capricornul devine foarte incisiv, rapid si dinamic cand reuseste sa-si impuna un bun autocontrol al emotiilor; in acest caz va fi apreciat ca o personalitate cuceritoare, fascinanta chiar. E necesar sa se fereasca de caderea in indiferentism, indeosebi in sfera relatiilor sentimentale. Desi aceste raporturi se bazeaza la el intr-o masura mai mica decat la altii pe semnale pur erotice, fiind mai mult intelectualist, trebuie sa aiba grija de a nu aluneca spre niciuna din extremele posibile ale comportamentului sau (erotomanie, respectiv ascetism).

Fiind un semn de pamant, capricornul este foarte legat de acest element, dand impresia ca-si trage din el toate fortele sale si conexand strans acest aspect cu dragastea sa pentru natura.
 

Vrei concediu? Click aici!

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T