Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Ce sunt intalnirile karmice

Autor: Zodii.ro I 13 August 2010 I 19950 vizualizari


Karma reprezinta un concept care in domeniul astrologiei este nu este intotdeauna foarte clar inteles. Prin definitie, karma reprezinta totalitatea faptelor, vorbelor, sentimentelor si gandurilor pe care un om le-a avut in vietile sale anterioare. Aceste vieti anterioare au legatura directa cu credinta in reincarnare.

Potrivit filozofiilor orientale, legea karmei spune ca pentru orice actiune rezulta o reactiune. Legea universala a cauzei si efectului a existat si in filozofiile crestine, dar a ajuns si in epoca moderna, sub o forma mai usor de acceptat, dupa principiul “cum iti asterni, asa dormi”.

In buddhism, de exemplu, se precizeaza: pentru fiecare lucru care se intampla va urma un alt eveniment a carui existenta a fost cauzat de primul. Si acest al doilea eveniment va fi placut sau neplacut, in functie de cum a fost cauza care l-a provocat. In India, exista conceptul de ciclu cauza-efect, ciclul fiind cunoscut sub numele de samsara.

Karma este suma lucrurilor bune si rele facute in vietile anterioare, care au urmari in viata prezenta. Ea determina asadar sensul vietii sau destinul unei persoane.

Dalai Lama explica termenul de karma pentru cei care vad in ea, in mod gresit, o fatalitate: “Unii inteleg gresit conceptul de karma. Ei interpreteaza doctrina lui Buddha a cauzei si efectului ca pe ceva predeterminat, crezand ca individul nu mai poate sa faca nimic. Este inteles gresit. Insusi termenul de karma semnifica forta activa, ceea ce inseamna ca evenimentele viitoare depind de tine. Cum actiunea este un fenomen provocat de o persoana, este la latitudinea acelei persoane daca se va angaja sau nu sa faca acea actiune”. Astfel, cand omul pateste ceva grav si se intreaba “de ce eu? de ce mi s-a intamplat mie asta?” trebuie avut in vedere ca legea karmei nu tine cont de nimic exterior acelui om. Karma explica suferinta personala ca un rezultat al propriilor actiuni asupra alora sau fericirea personala ca un rezultat al lucrurilor bune pe care le-am facut pentru altii.

Cele trei componente esentiale ale omului sunt trupul, sufletul si spiritul. Trupul este supus legilor ereditatii si este guvernat de nastere si moarte. Sufletul este supus legilor karmei. Spiritul este supus legilor reincarnarii, fiind obligat sa aiba mai multe vieti pamantesti. Succesiunea acestor vieti este necesara pentru ca omul sa invete mai multe lectii, imposibil de insusit intr-o singura existenta pe pamant. Astfel, o persoana care a facut mult rau intr-o viata anterioara prin violenta sau egoism poate fi fortata sa-si consume aceasta karma negativa in prezent prin boli, prin suferinte legate de egoismul sau violenta altora manifestate asupra ei.

Suflete din prezent pe care le-am intalnit si in vietile anterioare

Reintalnirile karmice sunt absolut necesare pentru evolutia fiecarui om, indiferent ca se manifesta intr-un mod negativ sau pozitiv. In chiromantie, intalnirile karmice pot fi verificate in palma stanga. Se numara liniile verticale aflate imediat sub inelar si care merg pana spre prima linie orizontala din palma, linia inimii.
Sufletele care joaca un rol esential in vietile noastre anterioare, marcandu-ne intr-un fel sau altul, sunt reintalnite si in viata prezenta. Relatiile pot fi de acelasi tip (exemplu sot-sotie) sau pot fi diferite (exemplu elev – profesor). Aceste legaturi karmice apar cu cei din familie, prietenii, profesorii, partenerii de viata, colegii de serviciu etc.
Astfel, sotul din prezent ar putea sa fie un suflet care in alta viata a fost un inamic, un bunic, un vecin, un profesor etc. Sexul lui din vietile anterioare nu este neaparat acelasi cu sexul persoanei din viata prezenta.

Aceste intalniri cu suflete pe care le-am intalnit si in alte vieti au mai multe motive pentru care se intampla:


1. Este nevoie sa se continue sau sa se consume ceva care a fost intrerupt.

Exista, de exemplu, cazuri in care doi oameni se iubesc mult si vor sa se casatoreasca, dar niste factori externi ii blocheaza sau ii despart pentru totdeauna (reguli sociale, legi, familie, accidente, moarte etc). Cele doua suflete se intalnesc in alte vieti, sub diverse forme, pentru a continua ceea ce nu au putut face atunci, pentru a ramane impreuna.
Un alt caz il reprezinta moartea timpurie a unei persoane. In urmatoarea viata unul dintre lucrurile esentiale pe care le are de facut este sa continue de unde a ramas. De exemplu, daca un tanar a murit, in viitoarea viata el are ocazia sa-si continue viata, trecand prin toate etapele esentiale pe care le-a pierdut in trecut: casatorie, copii, batranete, nepoti etc.

2. Sufletul trebuie sa invete o lectie de viata.

Reincarnarea poate avea loc atunci cand sufletul trebuie sa invete o lectie de viata pe care nu a reusit sa si-o insuseasca pana atunci. In existenta noii reincarnari intalneste persoane care au si ele propriul lor program de viata, dar care sunt capabile sa-l ajute sa invete acea lectie. Nimic insa nu este garantat, deoarece sufletul poate sa faca aceeasi greseala in repetate randuri, iar procesul se reia, pana cand lectia este invatata.

3. Trebuie platite niste datorii din trecut.

In univers este absolut necesara pastrarea unui echilibru. De aceea orice datorie trebuie platita. Cand acest lucru nu poate fi realizat in viata cu pricina, cele doua suflete se intalnesc intr-o alta viata, pentru ca sa se achite acea datorie. Achitarea se poate face intr-un singur sens, atunci cand doar una dintre parti a gresit si trebuie sa dea ceva inapoi sau de ambele parti, atunci cand sufletele isi sunt datoare in mod reciproc.
Datoriile karmice pot fi placute sau neplacute. De exemplu, daca cineva greseste grav din punct de vedere al unei casnicii intr-o viata anterioara, in alta viata acel suflet poate sa-si plateasca datoria jucand un rol benefic in plan amoros in existenta celui care a fost prejudiciat. Insa uneori acesta din urma refuza, inconstient, sa-i fie platita datoria. Daca nu este interesat sa primeasca protectie, afectiune si il indeparteaza pe celalalt, ii face practic imposibila consumarea karmei si se incarca si el, la randul lui, de o karma negativa.
Lucrul pe care il au in comun toate cazurile, insa, este faptul ca intalnirea are loc si persoanele se pot simti foarte legate una de cealalta, in ciuda oricaror diferente si suferinte.

4. Un suflet superior ajuta la evolutia altuia, in mod dezinteresat.

Exista suflete aflate la un nivel inalt de evolutie spirituala, capabile sa ajute alte suflete sa evolueze, facand acest lucru intr-un mod dezinteresat. In astfel de cazuri, legea reincarnarii nu este neaparat obligatorie, intruparea intr-o noua viata avand loc mai degraba ca o alegere a sufletului superior. O astfel de situatie poate fi o experienta frumoasa pentru ambele suflete sau poate fi una dureroasa, in ultimul caz fiind incluse sacrificiul propriei vieti in favoarea alteia. Efectul asupra celui ajutat este unul de modelare si transformare in mai bine.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T