
Cocktailul Berbecului
Blooody Mary
- 50 ml votca
- 90 ml suc de rosii
- 20 ml zeama de lamaie
- 7 picaturi de sos Worcestershire
- 3 picaturi de sos Tabasco
- 1 varf de cutit de piper proaspat macinat
- 1 varf de cutit de praf de telina
- 1/4 lingurita de hrean proaspat dat pe razatoare
Se agita impreuna cu gheata. Se pune intr-un pahar clasic. Se adauga gheata dupa gust. Se orneaza cu sparanghel sau cu feliute de telina.
Cocktailul Taurului
Mint Julep
- 120 ml whisky (bourbon)
- 5-10 frunze de menta
- 2 bucati de zahar cubic
Se pun bourbonul, menta si zaharul in shaker. Se amesteca bine, pana se dizolva zaharul si se maruntesc frunzele de menta. Se lasa putin sa se odihneasca, pana cand amestecul se patrunde de aroma de menta. Se adauga gheata si se amesteca bine, pana se raceste, iar apoi se toarna intr-un pahar plin cu gheata razuita. Daca se poate, se decoreaza cu frunze proaspete de menta.
Cocktailul Gemenilor
Cuba libre
- 70 ml rom de calitate (cubanez de preferinta)
- 140 ml Cola
- 1/2 chitra (se poate inlocui cu 1/2 lamaie)
Se toarna romul si Cola intr-un pahar tumbler (fara picior), in care s-a pus deja gheata. Se stoarce chitra. Coaja fructului se poate adauga si ea, ca garnitura.
Cocktailul Racului
Milk Punch
- 125 ml whisky (Bourbon)
- 125 ml lapte
- 1/2 lingurita rom negru
- 1 lingurita de sirop simplu
- nucsoara
Se amesteca ingredientele cu gheata sparta. Se strecoara intr-un pahar de 300 ml, racit in prealabil. Deasupra se presara nucsoara.
Cocktailul Leului
Champs Elysees
- 50 ml Brandy (coniac)
- 15 ml Chartreuse verde
- 50 ml suc de lamaie
- 3 picaturi de biter Angostura
Se agita in shaker , impreuna cu gheata pisata. Se toarna intr-un pahar de cocktail, racit in prealabil. Se orneaza cu rondele de lamaie.
Cocktailul Fecioarei
Ramos Gin Fizz (New Orleans Fizz)
- 50 ml Dry Gin
- 15 ml zeama de lamaie
- 15 ml suc de chitra (se poate inlocui cu zeama de lamaie)
- 2 linguri de frisca
- 1 albus de ou, proaspat
- 1 lingura de apa minerala
- 1 lingura de zahar pudra
- 3-4 lingurite de flori de portocal
Se amesteca cel putin 1 minut, gheata, in shaker sau blender, pana se obtine o spuma deasa. Se toarna intr-un pahar de vin si se completeaza cu sifon.
Cocktailul Balantei
Alexander
- 30 ml frisca
- 30 ml lichior-crema de cacao
- 30 ml Brandy
Se amesteca totul cu gheata faramitata. Se toarna in pahar de cocktail. Se orneaza cu un praf de nucsoara.
Cocktailul Scorpionului
Margarita
- 60 ml tequila
- 30 ml Cointreau (sau Triple Sec)
- 15 ml zeama de chitra (sau lamaie)
Se amesteca impreuna cu gheata sparta. Se ia paharul de cocktail, i se umezeste marginea cu zeama de chitra si se glazureaza cu sare. Se toarna amestecul in pahar si se orneaza cu o felie de chitra.
Cocktailul Sagetatorului
Sidecar
- 60 ml Brandy (coniac)
- 30 ml Cointreau (sau Triple Sec)
- 15 ml zeama de lamaie
Se amesteca bine cu gheata sparta in shaker. Se toarna intr-un pahar de cocktail, glazurat si se serveste.
Cocktailul Capricornului
Casino
- 70 ml gin
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 lingurita Maraschino (lichior de cirese amare)
- 2 jeturi biter de portocale
Se amesteca bine cu gheata sparta, in shaker. Se toarna intr-un pahar de cocktail. Se orneaza cu o cireasa amara.
Cocktailul Varsatorului
Commodore
- 70 ml whisky (Bourbon)
- 25 ml crema de cacao alba (lichior)
- 15 ml zeama de lamaie
- 1 jet de grenadina
Se amesteca cu gheata. Se toarna intr-un pahar de sampanie (flute).
Cocktailul Pestilor
Yacht Club
- 25 ml gin
- 25 ml vermut dulce
- 25 ml suc de portocale
- 2 jeturi de Campari
- 2 jeturi de sirop simplu
Se amesteca bine cu gheata faramitata. Se toarna intr-un pahar de cocktail racit in prealabil.