Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Cum iti poti petrece Craciunul in stil Feng Shui

Autor: efengshui.ro I 1 Decembrie 2008 I 7648 vizualizari


Desi miracolele se pot intampla in orice zi in viata ta, atata timp cat crezi cu adevarat in ele, cu atat mai mult in perioada sarbatorilor de iarna ele pot aparea si te pot uimi. Este asa-numitul timp magic, cand totul pare posibil, cand au loc vindecari miraculoase si revelatii mistice.

Este o perioada absolut speciala din punct de vedere al energiilor care coboara catre Pamant si care te pot face extrem de vesela, plina de entuziasm, bucurie si iubire. Chiar daca esti singura de sarbatori, evita sa cazi in capcana melancoliei. Invoca puterile ceresti ale Luminii sa te calauzeasca si sa-ti daruiasca ceea ce-ti doresti tu cu ardoare.

Probabil ca stii ca perioada Craciunului este precedata de o perioada de pregatiri ce au loc in mai multe etape. De obicei se incepe cu purificarea trupului si a sufletului prin postul Craciunului care incepe pe 14 noiembrie. Pe toata aceasta durata este indicat ca sufletul tau sa fie plin de iertare, pace, lumina, astfel incat sa-ti poti simti natura ta divina si sa poti comunica cu ea. Prin tinerea postului atat sufletul, cat si trupul tau se vor curata de energiile cu vibratii joase si vor fi apte pentru a primi iertarea si izbavirea de pacate.

Dar si casa in care locuiesti, ca si locul in care muncesti trebuie purificarea, pentru ca noile energii care vor veni sa-si poata face loc cu usurinta. In aceasta perioada trebuie facuta o curatenie generala in casa si la serviciu, trebuie aruncat tot ceea ce este spart sau nu-ti mai este de folos, toate lucrurile vechi si care ocupa un loc inutil. Daca ai lucruri de prisos, imparte-le celor carora le-ar fi de folos si le-ar aduce putina alinare. In tot acest timp incearca sa pastrezi in minte o atitudine pozitiva. Incearca sa cauti intotdeauna partea buna a unei experiente si sa vezi ce ai de invatat din ea.

O data ce te apropii cu pasi repezi de sarbatoarea propriu-zisa a Craciunului, trebuie sa te gandesti si la fermecatorul brad. Pomul de Craciun isi are originile in secolul al XVI-lea in Germania. Popoarele germanice aveau obiceiul de a decora brazii cu trandafiri, mere si hartie colorata. Apoi au inceput sa fie puse in pom si lumanari, practica ce a luat amploare si s-a raspandit pana in Anglia in jurul secolului al XIX-lea.

L-ai ales, l-ai cumparat, i-ai gasit locul potrivit. De abia acum urmeaza partea cea mai incitanta: impodobirea lui. Incearca sa ai intotdeauna in brad stelute - ca simbol al norocului, al implinirii unor dorinte deosebite si al indrumarii divine pe drumul vietii. Se spune ca stelutele ne conduc spre locuri speciale, iar pe vremuri, multe dintre constelatii, cum ar fi Ursa Mare, Ursa Mica, Peiadele erau venerate ca divinatati. Steaua in cinci colturi pusa in varful bradului ne aminteste de steaua aparuta deasupra Betleemului, la nasterea lui Iisus.

Este bine ca in brad sa ai si un Mos Craciun – ca sa primesti multe daruri si sa ai parte de veselie. El este un simbol al bucuriei, sarbatoririi, voiosiei si generozitatii. El poate fi asemanat cu Mi Lo Foh, Buddha cel vesel, cu haine rosii si rotofei din arta feng shui.

Din brad nu trebuie sa-ti lipseasca conurile de brad – ca simboluri ale sanatatii si longevitatii, inimioarele – ca sa atragi cat mai multa energie a dragostei, ingerasii – pentru a simti protectia divina si a fi martorul infaptuirii unor miracole si nici omul de zapada – ca simbol al puritatii.

Mai poti impodobi bradul si cu un porumbel tanand in cioc ramura de maslin, simbolul universal al pacii. Ramura de maslin sugereaza adoptarea unei pozitii modeste si al caintei. El spune: “Iti cer iertare”, “Imi pare rau”. Porumbelul este un simbol puternic ce personofica minunatul spirit al Craciunului, al prieteniei si bunatatii.

Foarte frumosi si decorativi sunt si ciorapeii rosii. Istoria lor incepe in secolul al XVIII-lea in Olanda, unde copiii isi lasau sabotii langa vatra, sperand ca “Sinterclass” (adica, Mos Craciun) le va pune daruri multe langa ei. Mai tarziu, pantofiorii din lemn s-au transformat in sosetele, iar Sinterclass a devenit, pentru englezi, Santa Claus. Astazi, multa lume foloseste acest ciorapel in care pun darurile pentru copii si pentru cei dragi.

La usa pune o coronita din brad impodobita cu globuri, fundite si clopotei pentru a atrage in casa ta toate energiile binefacatoare din perioada sarbatorilor de iarna, norocul, prosperitatea si sanatatea. Pe vremuri, agatarea coronitelor de usa casei realizate din ramuri vesnic verzi aveau scopul de a invita in casa spiritele naturii. Acestea se presupune ca ar aduce sanatate si noroc. Astazi impodobirea usii cu coronite reprezinta un mod de a-ti intampina prietenii si rudele. Forma circulara a coronitei simbolizeaza natura vesnica a dragostei si a Cerului.

Celor care iubesc florile le recomand Craciunitele, cele mai potrivite plante pentru aceasta perioada. Este deosebit de frumoasa si atrage norocul, oportunitatile si bogatia in noul an. Poinsettia, Craciunita sau Steaua Craciunului este originara din Mexic si a fost denumita asa dupa Joel Poinsett, primul ambasador american in Mexic. El a adus aceasta planta in SUA in 1828. Mexicanii cred ca ea simbolizeaza Steaua din Betleem si astfel a ajuns sa fie asociata cu Craciunul. Si ce are ea absolut fantastic este faptul ca frunzele ei devin rosii in preajma Craciunului.

Nu uita de vasc! Este o planta miraculoasa si se crede ca vindeca orice boala. Nordicii o considera un simbol al armoniei, echilibrului, pacii si dragostei. De aceea este bine sa te saruti cu cine ti-e drag sub vasc, pentru a avea parte de o relatie armonioasa si plina de iubire in urmatorul an. Se crede ca vascul a fost utilizat dintotdeauna pentru a sarbatori sosirea iernii. Aceasta planta vesnic verde era folosita pentru decorarea locuintei, deoarece se spune ca are puteri tamaduitoare speciale, vindecand orice, de la infertiltate la otraviri. Scandinavii vad vascul ca pe o planta a pacii si armoniei, asociindu-l cu Frigga, zeita dragostei. Obiceiul sarutului sub vasc provine din credinta ca pupatul sub un lastar al acestei plante face ca iubirea sa creasca intr-un cuplu de indragostiti.

Daca esti adepta simbolurilor feng shui poti pune in brad sau poti face diverse cadouri celor apropiati si celor dragi din gama larga a acestor produse, cum ar fi: o pereche de wo lou – simboluri ale sanatatii si longevitatii, broasca banilor – simbol al prosperitatii si abundentei, o pereche de rate mandarine – pentru dragoste si fidelitate in cuplu sau pentru cei care isi cauta perechea ideala, o broasca testoasa, o broasca cu cap de dragon, tot felul de amulete, un Buddha vesel, o pereche de caini foo sau de chi lini, sfere, piramide, diverse zeitati si multe, multe altele.

Iti doresc sa ai cel mai frumos Craciun din viata ta plin de miracole, cadouri si iubire !

Irina Bejenaru,

Expert feng shui

tel: 0720.111.068

www.efengshui.ro

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T