Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Cum obtii faima si recunoastere sociala prin metode Feng Shui

Autor: efengshui.ro I 6 Mai 2008 I 5513 vizualizari


Pentru chinezi a se bucura de o buna reputatie si un bun renume reprezinta, probabil, una dintre cele mai importante deziderate in viata. Atunci cand ai o reputatie de om onorabil, onest, persoana de incredere, loial, integru, atunci se spune ca esti un om superior. Conform traditiei chinezesti, cea mai pretioasa manifestare a abundentei apare atunci cand reputatia ta este neintinata. Aceasta este abundenta faimei si implinirii, considerata a fi esenta succesului real pe toate planurile.

In China, faima si buna reputatie sunt strans legate de norocul pe care il ai in viata. A te naste intr-o familie onorabila si respectabila este considerat a fi un noroc extrem de mare. A avea sansa unei recunosteri depline si a obtinerii unei reputatii solide reprezinta una din marile aspiratii ale vietii. Dar ce inseamna a te bucura de faima si recunoastere sociala? Depinde foarte mult de sfera in care iti desfasori activitatea. Daca lucrezi intr-un birou sau esti salariat intr-o institutie, fabrica sau firma particulara, ai nevoie de apreciere din partea sefilor, vrei ca eforturile depuse sa iti fie recunoscute, iar munca sa iti fie recompensata corect.

Daca aspiri la functii de conducere si-ti doresti sa faci cariera intr-un anumit domeniu, atunci pentru a avea succes deplin simti nevoia sa fii recunoscut ca cel mai bun, sa fii apreciat atat de sefi, cat si de colegi, sa ai o buna reputatie si sa-ti fie recunoscuta din plin munca depusa in acest scop. Daca esti patronul unei firmei, atunci iti doresti ca firma ta sa se bucure de o faima deosebita, produsele sa iti fie laudate, iar vechii clientii sa se intoarca aducand cu ei noi potentiali clienti. In mediul de azi, reputatia este totul. Pana nu esti recunoscut ca o persoana demna a societatii si a mediului afacerist, este dificil sa obtii succesul. Trebuie sa fii de-o corectitudine, cinste si onoare exemplare.

Dar ce se intampla daca aspiri sa fii politician, cantaret, actor, scriitor, model, sportiv sau alta figura publica? Atunci vorbim despre notorietate, celebritate si popularitate. Dar daca esti o femeie casnica sau un barbat care isi desfasoara activitatea acasa? Atunci ai nevoie doar de o buna reputatie in societate si sa fii apreciat pentru munca pe care o depui acasa. Metode de activarea a faimei si recunoasterii sociale Indiferent carei categorii faci parte, trebuie sa activezi acea energie care iti favorizeaza recunoasterea calitatilor si realizarilor tale, aducandu-ti faima, recunoastere sociala, apreciere a muncii, o buna reputatie sau celebritate, dupa caz.

Chi-ul norocul este astfel dirijat incat sa determine recunoasterea generala a talentelor tale. Vei castiga respectul celor apropiati, care vor duce vestea mai departe, raspandind astfel faima ta. Dar, ca sa te bucuri intradevar de faima, trebuie sa ai o ambitie extrem de mare pentru a castiga aceasta recunoastere, iar mintea ta sa emane energii pozitive care sa atraga succesul. Nicaieri, atributele omului superior nu sunt mai elocvent exprimate ca in I-Ching, Cartea Schimbarilor.

Atat taoismului, cat si confucianismul si-au cladit filozofia pe baza acestor texte stravechi. Inclusiv feng shui-ul a preluat multe notiuni din I-Ching, in special cele referitoare la trigrame si semnificatia lor. Aceste trigrame sunt simbolurile de baza ale celor 64 de hexagrame din I-Ching. Derivand din I-Ching, directia de orientare a fiecarei persoane, pentru a beneficia de faima si recunoastere, se bazeaza pe numarul kua personal.

In tabelul de mai jos sunt prezentate numerele kua si directiile de orientare catre care trebuie sa priveasca o persoana pentru a atrage energia benefica a faimei si recunoasterii. Astfel, pentru cei cu numarul kua = 1, directia de orientare este sud-est. Ce inseamna asta? Daca ai numarul kua = 1 si stai cu fata catre sud-est, atunci te vei bucura de faima, recunoastere sociala, recunoastere a meritelor, a eforturilor si muncii depuse si o buna reputatie in societate. A sta cu fata catre sud-est inseamna ca in camera sau locul unde iti petreci foarte mult timp (birou, living), in bucatarie, in sala de consiliu sau intr-un birou in care inchei afaceri sa ai mobila astfel dispusa, ca atunci cand te asezi sa ai in fata punctul cardinal sud-est. In dormitor ar trebui sa ai patul orientat cu tablia catre sud-est, astfel incat atunci cand dormi, capul tau sa fie orientat catre sud-est. Numarul Kua Directia de orientare 1 Sud-est 2 Nord-est 3 Sud 4 Nord 5 Nord-est 6 Vest 7 Nord-vest 8 Sud-vest 9 Est Conform scolii stelelor zburatoare, energia care iti poate aduce o buna faima si reputatie depinde de harta natala a casei sau sediului firmei, de energia pe care o aduce perioada respectiva si de energia cu care vin stelele anuale.

In acest sistem recunoasterea meritelor si a muncii depuse este adusa de anumite combinatii de stele. Astfel, combinatia steaua de apa 1 steaua muntelui 4 si steaua de apa 4 steaua de munte 1 poate aduce, daca este activata, celebritate, gratie eforturilor literare sau artistice, noroc in domeniul politic, media si in publicitate. Pentru a activa aceasta energie foloseste un element de apa mic si care sa se miste incet. Combinatia steaua de apa 7 steaua de munte 9, ca si combinatia steaua de munte 9 steaua de apa 7 pot sa iti aduca recunoasterea meritelor, prosperitate, dar si certuri si un posibil pericol de incendii. Pentru a aduce partea buna a combinatiei si a o contracara pe cea negativa, foloseste elementul pamant.

Poti zugravi un perete in maro si ceilalti in galben, poti pune un obiect din ceramica, galben, bej sau maro, in acea parte a casei unde apar combinatiile respective sau poti folosi pamantul ca atare sau sub forma unor pietre sau bolovani. Recunoasterea pentru un barbat mai poate fi obtinuta daca ai combinatia steaua apei 3 steaua muntelui 6, dar exista si riscul ranirii picioarelor. Pentru a obtine maximul de eficienta din aceasta combinatie, foloseste apa yin. Pune un vas cu apa in aceasta zona si ai grija sa schimbi zilnic apa. Pentru o femeie recunoasterea poate veni ca urmare a combinatiei steaua de apa 4 steaua de munte 6, dar exista si un risc de ranire a femeii. Pentru a te feri de probleme, foloseste elementul pamant, ca mai sus. Dar, oricum, nu poti crea aceste combinatii.

Ele vin sau nu, o data cu nasterea casei. Conform scolii celor opt aspiratii, pentru a atrage energia faimei si recunoasterii sociale trebuie sa activezi sectorul sudic al casei sau al sediului firmei sau, daca nu este posibil, energizeaza partea sudica a livingului sau a biroului in care stai, prin amplasarea unor obiecte cu simbolistica feng shui in aceasta parte a casei sau a sediului firmei. Decoratiunile feng shui folosite in acest caz sunt: calul, pasarea phoenix, cocosul, paunul, nodul mistic, Buddha cu haine rosii. Calul promite un succes rapid in atingerea scopurilor. Denota incredere, inspira putere. Te ajuta daca esti in cautarea faimei, recunoasterii sociale, popularitatii in cariera sau in alte sectoare ale vietii, fapt ce implica indirect si cresterea veniturilor.

Calul exercita o energie foarte yang, semnificand succes, victorie, putere, perseverenta, viteza, eleganta. Este unul dintre cei mai buni prieteni ai omului alaturi de caine si este extrem de loial. Apartine elementului Foc si se plaseaza in sud pe ceva relativ inalt pentru a semnifica triumful asupra oponentilor si ramanerea la un nivel inalt de competitie. Pasarea phoenix este regina tuturor inaripatelor. Aceasta pasare celesta aduce noroc, oportunitati, o sansa magnifica in viata, succes si prosperitate. Ea te poate surprinde prin transformarea ghinionului in noroc. Iti aduce niste oportunitati nesperate in afaceri, cariera, munca sau alte aspecte ale vietii. Deoarece este asociata cu Sudul, prezenta sa aduce faima si popularitate.

Favorizeaza partea feminina, aducand norocul si dragostea in viata femeilor. Pasarea Phoenix simbolizeaza partea Yin, splendoarea feminina si frumusetea. Cocosul este un simbol al reusitei in cariera, al faimei si al recunoasterii sociale, al norocului la venituri mari, al faimei si autoritatii patriarhului, al protectiei fata de concurenta. De asemenea, detinerea lui te ajuta sa previi aparitia celei de 3-a persoane in cuplu. Prezenta lui emana masculinitate, gesturile sale sunt ferme, iar el denota o incredere deplina in sine. Este un bun luptator impotriva intrigilor de la birou si impotriva persoanelor care nu ar trebui sa apara intr-un cuplu sau relatie. In Budism nodul mistic este unul dintre cele 8 obiecte magice benefice. Semnificatia simbolului este aceea ca nu exista inceput si nici sfarsit, reflectand filozofia budista a ciclului nasterii si renasterii, adica al reincarnarii, cunoscut sub numele de "samsara".

Nodul mistic ne reaminteste si faptul ca, odata ce am devenit constienti si am cunoscut "adevarul absolut" despre existenta noastra, adica am devenit iluminati, vom cauta metode si, in final, vom fi eliberati din acest cerc al reincarnarii. Nodul mistic este recunoscut ca un simbol al sanatatii si al longevitatii, al unei vieti lipsite de boli, uneltiri si suferinte de orice natura ar fi ele. Este cunoscut si sub numele de "Nodul Magic", deoarece aduce intotdeuana cu el rezolvarea problemelor care te framanta. Este emblema perfecta pentru "iubirea eterna, fara sfarsit", fiind identificat cu norocul in dragoste, asigurandu-te ca romantismul si pasiunea din cadrul casatoriei vor dura vesnic. Este si un simbol de protectie folosit in Perioada lui 8 (2004 - 2024) impotriva accidentelor si ghinioanelor de orice natura.

Nodul mistic te ajuta sa te calmezi atunci cand nervii tai o iau razna. De fiecare data cand simti ca furia urca la cote alarmante sau pentru a o preveni, tine nodul nistic intr-o palma si freaca-l de cealalta, iar supararea ta va disparea. Este foarte util sa-l porti cu tine atat la birou, cat si acasa, cat si in masina. Daca faci calatorii dese, nodul mistic te va proteja de accidente si diverse pericole care pot aparea pe sosea, inclusiv de jafuri, talharii, atacuri personale. De cate ori simti ca te apuca frica, tine-l in palme si freaca-l si vei obserbva ca aceasta dispare. De fapt, prezenta nodului mistic in casa, biroul si masina ta iti va aduce noroc in toate aspectele vietii tale.

Daca nu esti adeptul decoratiunilor feng shui, atunci poti amplasa in sud urmatoarele obiecte: 9 lumanari rosii, noua piramide (fatetate) rosii, perne rosii, plante sau poti folosi o lumina puternica sau o lampa cu bec rosu. Daca se potriveste cu stilul casei, poti vopsi un perete in rosu sau poti atarna un tablou infatisand un camp cu floarea soarelui inflorita. In situatia in care partea sudica a casei are un feng shui slab sau lipseste, atunci te vei lovi de ghinioane, care te vor impiedica sa obtii respectul semenilor tai. Se spune ca un colt sudic este serios afectat atunci cand este coplesit de energii yin si exista un shar chi perturbator indreptat catre el. O energie yin excesiva poate fi provocata de prezenta unei cantitati prea mari de apa, motiv pentru care in sud nu se pun fantani, acvarii sau alte simboluri ale apei.

Din acelasi motiv nu este bine ca baia sau toaleta sa fie pozitionate in sud. O reputatie stirbita poate aparea si daca exista muchii ascutite indreptate catre partea sudica a casei. Daca sunt in interior incearca sa le maschezi cu flori, care vor absorbi energia negativa trimisa de acel colt. Ele vor suferi din cauza acestor atacuri energetice si vor trebui schimbate la 2-3 luni. Daca acest colt iti lipseste, incearca sa-l refaci in living. Plaseaza in partea de sud a camerei obiectele cu simbolistica feng shui prezentate mai sus sau foloseste decoratiuni fara conotatii feng shui.

Faima, recunoasterea sociala si buna reputatie sunt strans legate si de norocul in cariera si sansele de promovare si de oportunitatile care iti apar in viata. Eu i-as sfatui pe adeptii acestei filozofii, sa-si activeze mai intai coltul carierei si pe cel al prosperitatii, iar dupa un timp, cand simt ca acestea au luat-o pe fagasul dorit, sa-si activeze si coltul sudic al faimei.

Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
www.efengshui.ro

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T