Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Istoria astrologiei chineze

Autor: Zodii.ro I 13 Mai 2008 I 3431 vizualizari


Despre astrologia chineza:

Istorie:

Astrologia chineza este o arta straveche, care foloseste momentul nasterii, incluzand anul, luna, ziua si ora, pentru a dezvalui amanunte despre personalitatea unei persoane, stilul de viata, sanatatea, cariera, si compatibilitatea cu altii.Desi originea exacta a acestui sistem este necunoscuta, Astrologia Chineza a indrumat chinezii de mai bine de cinci mii de ani si are o profunda influenta asupra vietii noastre.

Sistemul Chinezesc al zodiacului este bazat pe un ciclu de 10 ani al Soarelui-Luna care corespunde cu vechiul calendar chinezesc al agriculturii.Ciclul este impartit in cele 5 elemente: Apa, Lemn, Foc, Pamant, si Metal precum si in cele 12 animale, care reprezinta fiecare an. Acest sistem este influentat de fortele cosmice Yin (feminin) si Yang (masculin), despre care se spune ca interpreteaza armonia si echilibrul universal.

Legenda astrologiei chineze:

Legenda spune ca Zeul Raiului a realizat ca nu exista un sistem care sa tina evidenta timpului, asa ca s-a decis sa alcatuiasca un sistem sub forma de caldendar. Intr-una din  zile, l-a invitat pe Zeul Pamantului sa tina o cursa pentru animalele de pe Pamant. Astfel Zeul Pamantului a adunat toate animalele, si a anuntat ca primele douasprezece animale care vor traversa raul vor fi semne in calendarul zodiacal.Ce onoare sa fii in calendarul zodiacal !!! Toate animalele sporavoiau intre ele incantate, si toate vroiau sa participe la cursa pentru a castiga un loc in calendar.

Dupa anunt, Pisica ia marturisit temerile celui mai bun prieten, Sobolanul . “Cum pot sa traversez raul cand imi este frica de apa?”,In acelasi timp, batranul Bivol mormaia pentru sine, si spuse,”Cum pot traversa raul cu vederea mea slaba?”

Inteligentul Sobolan s-a uitat la Pisica, apoi la Bivol, si apoi i-a venit o idee geniala, “Am gasit solutia! Ne suim pe spatele Bivolului pentru al ghida, iar el ne poate traversa raul fara ca noi sa ne udam.” Toti trei au fost de acord cu acest plan. Asa ca, Sobolanul, Bivolul si Pisica au traversat raul, lasand toti competitorii in urma. Imediat ce au ajuns la mijlocul raului, Sobolanul s-a furisat in spatele Pisici si a impins-o de pe spatele Bivolului in rau.


Nestiind de cele ce se petrec pe spatele sau , Bivolul a mers inainte si a ajuns la mal intr-un final. Instantaneu, Sobolanul cel agresiv a sarit de pe spatele Bivolului si a alergat sa treaca primul linia de final in timp ce seriosul Bivoul , a terminat pe locul doi.

In acelasi timp, celelalte animale se luptau sa treaca raul. Curajosul Tigru a terminat cursa pe locul trei, Iepurele, Dragonul, Impreuna cu Sarpele au ajuns si ei la linia de final. Calul a ajuns in acelasi timp cu Capra. Maimuta a ajuns pe locul al noualea, Cocosul al zecelea si Cainele pe locul unsprezece.

Intre timp Zeul Raiul a numarat animalele si a realizat ca  mai este un loc liber. In acest moment, meticulosul Mistret a ajuns chiar inainte sa se termine cursa si i s-a dat locul al doisprezecelea. Un moment mai tarziu, biata Pisica a ajuns dar din pacate prea tarziu pentru a mai castiga un loc in cursa. Din aceea zi, Sobolanul a devenit cel mai mare dusman al Pisicii.

La final, Zeul Raiului a fost multumit de rezultate si le-a daruit animalelor cate un an, iar cei care se nasc in anul respectiv sa aibe aceleasi caracteristice ca ale animalelor.


O alta legenta spune ca Regele Jade se plictisea, neavand nimic de facut in Rai. A decis ca vrea sa vada animalele care locuiau Pamantul asa ca a trimis vorba sfatuitorului sau sa ii aduca doisprezece animale (pe care le considera el ca ar fi bune). Sfatuitorul a trimis prima invitatie Sobolanului, spunandu-i sa vina si cu Pisica.Gelos Sobolanul nu i-a spus Pisicii despre invitatie.

Au mai fost trimise invitatii catre Bivol, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos si Caine . Cand s-au aliniat in fata regelului, a vazut ca sunt numai unsprezece, in loc de doisprezece asa cum a cerut. Regele si-a trimis servitorul pe Pamant ca sa mai aduca un animal. Servitorul a dat peste un om care duce un Mistret, a luat Mistretul si i la dus regelului.

Animalele stateau in fata regelului intr-o ordine oarecare. Sobolanul find mai mic decat restul s-a suit pe spatele Bivolului si a inceput sa cante la flaut. Regele a fost foarte impresionat de acest spectacol. Asa ca i-a oferit Sobolanului primul loc. Locul al 2-lea este ocupat de Bivol si apoi de catre  celelalte animale.
Dupa ce s-a terminat ceremonia, Pisica (care nu a primit invitatie) l-a rugat pe rege sa se razgandeasca. I s-a spus ca a ajuns prea tarziu.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T