Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Iubirile Capricornului

Autor: Astrolog Vesta I 11 Februarie 2013 I 35921 vizualizari


Astrolog Vesta

De-abia acum, iarna își intră, cu adevărat, în drepturile ei. Ploaia rece se transformă în ninsoare, care acoperă pământul și foarte rar se mai văd urme de vegetație, căci numai plantele cele mai rezistente pot să înfrunte frigul și bătaia vântului înghețat. Aceasta este perioada zodiei Capricornului(22 decembrie – 19 ianuarie), cea care are ca simbol capra singuratică, ce reușește să urce pe culmile munților, pe deasupra prăpăstiilor adânci. Urcușul este greu, condițiile sunt aspre, dar cu răbdare și prudență, atentă la fiecare pas, nu se dă bătută până ce nu ajunge în vârf.

Tot astfel, nativii acestei zodii sunt absorbiți de urcușul lor, de a ajunge pe cele mai înalte culmi ale bunăstării sau statutului social. Capricornul este unul din semnele cele mai individualiste, retrase și introvertite ale zodiacului. Acești nativi își blochează sensibilitatea și au un mod reținut de a-și manifesta sentimentele, chiar și față de cei apropiați. Ei au calități precum simț practic, prevedere, prudență, capacitate de organizare, demnitate, concentrare, seriozitate, perseverență. Acestea sunt mai degrabă apreciate în domeniul profesional decât în cel al relațiilor, mai ales în ziua de azi, când oamenii sunt atrași mai mult de trăsături mai superficiale.

În această zodie, toate planetele feminine(Luna, Venus și Neptun) sunt defavorizate și de aceea, Capricornii trec adesea drept oameni cam reci, rezervați, lipsiți de strălucirea altor zodii mai expansive. Ei cred că rațiunea și intelectul sunt cele care trebuie să aibă întâietate asupra emoțiilor și că dragostea e ceva complicat și bulversant. Am spus dragostea, nu sexul, căci erotic, în intimitate, pot fi destul de pasionali, în totală contradicție cu modul auster, serios și conservator de a se prezenta în exterior. Nativii Capricorn acordă multă importanței reușitei sociale și profesionale și până când nu le obțin, dragostea ar putea să treacă pe un plan secundar. De-abia după ce și-au consolidat statutul, după vârsta de 30 de ani sau chiar mai târziu, devin mai relaxați și mai dispuși să guste din plăcerile unei relații.

Femeia-Capricorn: Este o femeie care nu își pierde ușor capul, serioasă, loială și care rar cunoaște ce este o pasiune clocotitoare. Într-un fel, ea se teme de iubire tocmai din acest motiv, că aceasta ar putea să o facă să piardă controlul asupra emoțiilor sale. În același timp, este o femeie care își dorește siguranță și de aceea, nu se manifestă decât atunci când crede că aceasta îi este asigurată. Este puternică prin faptul că voința ei este puternică și poate să o facă să calce peste sentimentele pe care le are, dacă simte că bărbatul nu răspunde cu aceeași seriozitate. Este dispusă să se lase adorată și admirată, dar nici un bărbat nu o va stăpâni total. Este fidelă partenerului și iartă foarte greu o trădare: de fapt, niciodată în adâncul sufletului ei, deși se poate purta ca și cum ar fi uitat-o. Este o soție ideală pentru bărbatul care dorește o căsnicie ordonată și mai multă susținere morală(și uneori, chiar materială!), decât drăgălășenie și tandrețe.

Bărbatul-Capricorn: este genul de bărbat care „tace și face”; retras, timid, cu obiective fixate clar în minte. Foarte greu își exteriorizează sentimentele prin efuziuni de tandrețe, considerând că faptele îl reprezintă mai bine. Își dorește o soție atașată căminului, o bună gospodină care să aibă tact și să-i respecte libertatea de opinie. Din cauza reținerilor sale pe plan afectiv, adesea pare rece, cu o inimă de piatră, complet neimpresionabil, ceea ce nu este adevărat pentru că are o mare nevoie de dragoste. În inima lui, există mai multă onoare și ambiție decât afecțiune și sensibilitate, dar dorește să fie înțeles fără a face paradă de gesturi sentimentale. Cel puțin în tinerețe, bărbatul-Capricorn nu este un partener emoțional și tandru, dar este un tip loial, serios și responsabil. El are nevoie de multă atenție, dar este prea mândru și prea reținut ca să o ceară sau măcar să arate asta.

Cuplare/Separare: Capricornii stabilesc legături cu multă prudență și adesea își declară prietenia și iubirea numai după ce sunt siguri că li se va răspunde pozitiv. Fiind oameni muncitori și solitari, ei pot fi cunoscuți mai ales prin intermediul muncii lor, a relațiilor de servici sau la diferite cursuri, activități intelectuale sau care pot aduce un profit pe termen lung. Bărbatul-Capricorn are o manieră atentă, precaută și organizată de cucerire a femeii care i-a captat atenția. Dacă respectiva nu este foarte perspicace, ar putea să nu observe „scanarea” la care este supusă. Majoritatea nativilor acestei zodii sunt atrași de parteneri care sunt acceptabili din punct de vedere social, manierați, tăcuți, încrezători în ei și eleganți. Odată însă ce nu mai este tensionat sau constrâns în poza lui serioasă și oarecum blazată, un Capricorn poate fi destul de senzual, dar puțin drăgăstos. Capricornii au o capacitate mare de rezistență la condiții vitrege și asta e valabil și într-o căsnicie. Ei nu se reped să se despartă și trebuie să existe motive serioase pentru a o face. Mai greu este pentru partenerii lor să accepte să urmeze pe planul doi sau trei, după profesie și carieră. Acești nativi nu suportă dezordinea și risipa și sunt sensibili la orice manifestări de acest gen. În același timp, nu suportă să fie contraziși. Chiar dacă veți „agresa” pe Capricorni cu aceste manifestări pe care îi deranjează foarte mult, să nu credeți că puteți scăpa așa ușor de ei. De obicei, Capricornul își va arăta nemulțumirea prin a fi și mai morocănos, sarcastic și încăpățânat. Este posibil să vă taie fondurile bănești, dacă are posibilitatea. Ceea ce ar putea să-l înfurie cel mai rău - deși termenul „înfurie” e un pic hazardat, căci nu veți vedea dovezi prea palpabile – ar fi să îi afectați prestigiul profesional și social, ori peste asta nu are cum să treacă.

Compatibilități generale:

Relații foarte bune: Taur, Fecioară, Pești

Relații de prietenie: Rac, Scorpion

Relații imprevizibile: Capricorn

Relații dificile: Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător, Vărsător

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

20.12.2011

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T