Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Iubirile Fecioarei

Autor: Astrolog Vesta I 24 August 2011 I 25596 vizualizari


Nicicând nu e vara mai frumoasă decât la sfârșitul ei. Cu fiecare zi, lumina devine mai rafinată, mai filtrată și arșița scade. În același timp, totul se încarcă de bogăție și natura răsplătește hărnicia oamenilor și peste tot încep să se culeagă roadele pământului. În perioada 23 august – 22 septembrie, ne aflăm în zodia Fecioarei, cea care face trecerea de la anotimpul verii la cel al toamnei. Fiind asociată cu perioada recoltelor, această zodie este reprezentată de o fată tânără care ține în mâini un spic de grâu, aluzie la steaua cea mai de seamă a constelației Fecioarei și anume Spica.

Nativul Fecioară are un corp frumos, delicat, o înălțime medie, fața mică, tenul palid. Părul și ochii sunt, în general, de culoare închisă și are mâini și picioare mici, delicate. Este o natură sensibilă, modestă, timidă și rezervată. Fecioara este considerată cel mai critic și cel mai analitic nativ din tot zodiacul. Simte nevoia de a fi utilă și de a servi; neliniștea și rezerva sa permanentă pot determina dificultăți de adaptare și integrare în carieră și/sau în viața socială. Este o persoana introvertită care caută permanent securitatea și de aceea încearcă să se protejeze de instinctele sale și ale altora. Dă dovadă de simț practic și chibzuință; un nativ Fecioară este conservator, înclinat spre critică, practic și realist. Are o concepție înaltă despre intimitate; este un spirit serios, disciplinat. Manifestă fidelitate constantă, dar și intransigență. Fiind atât de calculat, chibzuit, va avea succes în viață doar prin forțele proprii. Își controlează bine emoțiile și acționează rar din impuls.

În această zodie, planetele implicate în manifestarea afecțiunii(Luna, Venus, Marte și Neptun) sunt într-o poziție care le este nefavorabilă, ceea ce conduce către o atitudine precaută, cenzurată și lipsă de inițiativă în domeniul relațiilor de dragoste. Nativul Fecioară nu este nici pasional și nici sentimental și uneori se poate ca simțul practic și nu ceea ce simte cu adevărat să îi dicteze alegerea partenerilor. Fecioara este cel mai frecvent semn zodiacal asociat cu celibatul sau singurătatea afectivă. Pedanta „fată bătrână”a fost, în mod sigur, o nativă Fecioară, dar și o parte din bărbații Fecioară sunt atrași de celibat sau se hotărăsc greu să se căsătorească.

Femeia-Fecioară: Este o femeie care își controlează bine emoțiile și ale cărei talente rămân ascunse mult timp sau, din nefericire, nu sunt apreciate. În alegerea unui partener, ea pornește de la criterii bine stabilite. Apreciază prieteniile bazate pe intelect și crede că o căsătorie este o „tovărășie legală” în care trebuie să împartă patul, frigiderul și telecomanda și diferite responsabilități. Așteaptă de la parteneri să fie corecți, ordonați și serioși și va fi adesea dezamăgită, căci îi judecă pe alții în funcție de cum arată sau ce fac și nu în funcție de ceea ce sunt cu adevărat. Are astfel un mod cam superficial de apreciere a bărbaților, dând o importanță prea mare la aspectul sau eficiența lor profesională. Știe să flirteze și se poate angaja în aventuri nevinovate, dar cel mai adesea se mulțumește cu iubiri platonice, căci timiditatea și pudoarea sa sunt elemente care împiedică femeia-Fecioară să meargă mai departe. Nu se poate spune despre ea că este plină de pasiune, căci frecvent are convingerea că e suficient să fii căsătorită pentru a fi fericită. Nu va uita să critice chestiuni mărunte cărora le exagerează importanța și care pot avea efectul picăturii chinezești. Este meticuloasă, perfect integrată într-o relație care se bazează pe rutină și tabieturi. Într-o asemenea relație, „perfectă” pentru ea, își îndeplinește îndatoririle foarte bine. Un bărbat care așteaptă de la partenera sa o comuniune spirituală, o viață socială bogată, poate fi repede frustrat de perspectiva pe care i-o oferă o căsnicie cu o femeie-Fecioară. Ea este însă o parteneră de cursă lungă, care ia în sens foarte prozaic formula „la bine și la greu” și care poate face ordine în viața unui bărbat.

Bărbatul-Fecioară: Este un bărbat care deși știe ce vrea, îi este greu să se exprime afectiv. Este un tip tradițional și nici el, ca și femeia-Fecioară, nu este prea mult interesat de natura pasională a dragostei. Nu are o masculinitate dominatoare, dar este pretențios și insistă ca totul să fie făcut exact cum trebuie și la locul stabilit. Nu este atras de distracții, petreceri și îi place mai mult să se ocupe de grădină sau să meșterească tot felul de chestii pentru casă sau mașină. Este pretențios la mâncare și foarte preocupat de a avea o dietă sănătoasă. Nu este un tip care să iasă în față și mai degrabă se lasă cucerit. Atunci când este însă îndrăgostit, o va arăta printr-un devotament care poate fi dus la extrem. Poate fi un prieten și un sfătuitor de neegalat și îi place să adopte un comportament de frate mai mare sau părintesc. Nu se îndrăgostește ușor și adesea are impresia că munca, cariera și interesele sale intelectuale merită mai multă atenție. Nu este atras de femeile agresive din punct de vedere erotic, ci este atras de femei care arată foarte „pure”, atente la felul cum se îmbracă și se comportă. Ca amant, bărbatul-Fecioară este atent și înțelegător, deși cam zgârcit și puțin doritor de distracții. Evită vulgaritatea și nu este genul care să fie tandru în societate. Este un bărbat sobru și destul de lipsit de indulgență chiar și cu sine, astfel că va pune nevoile familiei mai presus de ale sale, o calitate extrem de rară. Într-o căsnicie, dacă se simte nefericit, adesea va suporta mult și doar ocazional va încerca să compenseze prin relații conjugale discrete cu colegele sau cu angajatele sale.

Cuplare/Separare: Ambii reprezentanți ai zodiei Fecioarei sunt destul de rezervați și prudenți în a începe o relație, încât e posibl nici să nu înceapă una dacă cei care fac obiectul interesului lor nu îi „ajută” într-un fel. Sunt nativi destul de greu de găsit în societate, deoarece nu sunt atrași de distracții și excursii. Mai repede îi poți găsi pe internet, în biblioteci, la diferite expoziții sau lansări de carte sau cine știe ce cursuri de reiki sau de diete naturiste. Punctualitatea la prima întânire, dar nu numai, este prima condiție pe care trebuie să o îndeplinești. Apoi urmează să ai o ținută curată, îngrijită, cu vestimentație neprovocatoare. Discreția, farmecul discret și pudoarea sunt calități mult apreciate de nativii Fecioară. Pot fi provocați prin discuții inteligente și dând dovadă de rafinament și bun gust. Când s-au decis asupra partenerului/partenerei, atât Femeia-Fecioară cât și bărbatul-Fecioară devin buni parteneri de viață, cu o afecțiune constantă, dar destul de pretențioși și lipsiți de imaginație. Când e vorba de latura sexuală, „răbdarea” este cuvântul cheie pentru toate Fecioarele și asta nu înseamnă neapărat că nu sunt capabile de partide de sex reușite. Acestea însă nu se pot face oriunde și oricum și atenția la detalii este foarte importantă pentru ambele sexe. Ei au nevoie să fie încurajați, dar nu presați și tratați cu respect.

Ca orice semn de Pământ, nativii Fecioară rar fac primul pas spre desfacerea unei relații, chiar atunci când sunt interesați să-i pună punct. Dacă alegerea s-a dovedit nepotrivită, spiritul de sacrificiu și oroarea de scandal, îi vor împiedica să divorțeze sau o vor face doar după ce vor suporta cu stoicism multe abateri de la „codul bunelor maniere” stabilit de ei. Nativii Fecioară nu-și părăsesc partenerul atâta timp cât acesta este corect și ponderat în comportament. Nu sunt însă dispuși să treacă cu vederea la infinit și e posibil ca partenerul/partenera lor să-și fi dorit pe cineva să facă scandal sau să rupă relația rapid, căci Fecioara va fi în stare să disece la nesfârșit și să-i dea peste nas orice greșeală celui/celei în culpă, cu orice ocazie. Vulgaritatea, dezordinea și un comportament strident îl vor irita, în cel mai înalt grad, pe nativul Fecioară, fie bărbat, fie femeie. Cheltuielile exagerate și făcute în bătaie de joc pot fi picătura care umple paharul și care o pot face pe răbdătoarea Fecioară să iasă din relație.

Compatibilități generale:

 • Relații foarte bune: Rac, Taur și Capricorn
 • Relații de prietenie: Fecioară și Balanță
 • Relații imprevizibile: Scorpion și Pești
 • Relații dificile: Berbec, Gemeni, Săgetător, Vărsător și Leu
 • Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

  24.08.2011

  Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

   
   

  Te-ar mai putea interesa:

  Compatibilitate in dragoste
   

  Horoscop pt siteul tau

  Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

  Afla detalii
  Acces webmasteri
   

  Reclama in acest site

  Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

  Afla detalii
  Comunicate de presa

  Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

   

  Buna,

  Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

  Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

  C O N T A C T