Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi
Lemnul in Feng Shui

Autor: efengshui.ro I 24 Aprilie 2008 I 3828 vizualizari

LEMNUL IN FENG SHUI

Arta feng shui lucreaza cu teoria celor cinci elemente, care este, de fapt, un studiu al miscarii energiei. Conform acestei teorii exista cinci miscari fundamentale ale energiei cunoscute sub numele de foc, pamant, metal, apa si lemn, care au fost denumite ‘elemente’. Aceste cinci elemente sunt folosite in arta chinezeasca traditionala pentru a descrie procesul schimbarii. Fiecareia dintre aceste cinci energii ii sunt asociate diverse calitati sau vibratii pe care le simtim in fiecare zi: culori, mirosuri, gusturi.

Ele corespund diverselor anotimpuri, alimente, directii, numere, organe interne, boli, meridiane energetice ale corpului si au diverse intrebuintari, de la expertize feng shui pana la medicina traditionala chinezeasca. Dintre aceste elemente, lemnul este cel care simbolizeaza energiile care cresc in toate directiile, aducand expansiune si avansare. Aceasta energie are o mare putere, crescand spre exterior ca si ramurile unui copac, aducand cu sine un noroc foarte mare, mai ales in sfera materiala.

De asemenea, energia lemnului confera familiilor un noroc extraordinar in ceea ce ii priveste pe urmasi, fiind o energie benefica mai ales baietilor. In natura, lemnul reprezinta faza procesului in care lucrurile se nasc si incep sa creasca sau cand luna este in crestere. El are puterea de a da nastere, are puterea primaverii, acesta fiind si anotimpul asociat lui. Lemnul reprezinta directia est, directia sanatatii si a familiei, precum si sud-estul, directia bogatiei si abundentei materiale.

Numerele asociate sunt 3 si 4, culoarea verde, gustul acru, mirosul ranced si organul intern ficatul si forma dreptunghiulara. Conform teoriei celor 5 elemente exista trei cicluri ale elementelor, ciclul creator, ciclul distrugator sau de control si ciclul de slabire. In ciclul creator lemnul este copilul apei sau altfel spus, apa da nastere lemnului. Capacitatea de regenerare a energiei apei conserva, transforma si da nastere fortei creatoare si expansive a energiei lemnului.

La randul sau lemnul da nastere elementului si energiei focului. In ciclul distrugator sau de control lemnul controleaza (stapaneste) pamantul si este la randul sau controlat de metal (deoarece metalul poate taia lemnul). In ciclul de slabire lemnul poate fi atacat(slabit) de foc daca acesta se afla intr-o cantitate mare si slabeste, la randul sau, energia apei, pe care o consuma. In expertizele feng shui toate aceste cicluri sunt de mare folos atunci cand dorim sa obtinem un anumit tip de energie intr-un anumit colt al casei sau vrem sa scadem din energia acelui sector.

Dupa cum am spus mai sus, forma asociata lemnului este dreptunghiul. Cladirile care au o forma accentuat dreptunghiulara si orientate pe verticala exprima crestere, expansiune si putere, lucru tipic pentru energia lemnului. Nuantele de verde sunt cele mai potrivite pentru ele, inclusiv sticla cu tenta verzuie. Am mai mentionat ca directiile asociate elementului lemn sunt est si sud-est. Aceasta inseamna ca daca in sectorul estic al casei sau al unei camere vom pune flori si plante, vom atrage energia de tip lemn in acest sector, imbunatatindu-ne sanatate.


Cea mai folosita planta pentru a ne sustine o buna sanatate este bambusul alaturi de Spatiphillium si de trandafirul japonez, toate avand marele dar de a capta energiile negative si a le transforma in energii pozitive. Daca vom extinde aceste plante si inspre sud-est, la care vom adauga si pe cele care au frunzele carnoase si cat mai rotunjite, vom atrage spre noi si energia bunastarii materiale cu implicatii pozitive asupra unei acumulari din ce in ce mai mari in viitor.

Lemnul mai poate fi folosit si in partea de sud a unei case sau a unei camere pentru a crea energia focului. In acest mod ocupantii casei se vor bucura de o buna recunoastere sociala in cadrul comunitatii in care traiesc si vor avea parte de popularitate si succes. Lemnul poate fi introdus intr-o camera nu numai in directiile est, sud si sud-est, ci si pentru a mentine sau a realiza un echilibru intre toate cele cinci elemente.

Astfel, putem folosi mobila din lemn sau din pal melaminat, obloane, jaluzele (cele din bambus sunt excelente), ornamente gen: sculturi, vase, vaze, rame de tablouri, suporturi pentru scrisori sau hartie, cufere sau cutii de bijuterii. Si oamenii pot fi clasificati in functie de elementul natal al fiecaruia, avand personalitati distincte in functie de elementul care predomina..

Astfel, cei nascuti in anii de lemn vor fi optimisti, ambitiosi, entuziasti, vioi, dar vor fi si impulsivi, nerabdatori si incapatanati. Vor avea o ascensiune rapida, mai ales daca isi vor cultiva imaginatia si creativitate alaturi de calitatile romantice si spirituale. Chiar si in domeniul afacerilor se poate aplica aceasta regula.

Astfel, ocupatiile care implica conceperea, planificarea si diseminarea informatiilor apartin elementului lemn. Ele includ toate domeniile tehnice, design, arte grafice, publicitate, comunicatii, relatii publice, industria radoi-TV, mobila, textile, etc.

Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
www.efengshui.ro
 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T