Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Ultima eclipsa de Luna din 2010

Autor: Astrolog Vesta I 12 Ianuarie 2011 I 7505 vizualizari


Între 23 octombrie 2010 și 3 aprilie 2011, deci pe o perioadă de aproape 6 luni de zile, au loc 11 aspecte lunare – 5 Luni Pline și 6 Luni Noi – de o importanță desoebită și care pregătesc într-un fel un eveniment important și anume intrarea lui Uranus în Berbec în noaptea dintre 11-12 martie 2011.

Luna Nouă este faza Lunii când ea se află între Pământ și Soare, puțin mai jos sau mai sus de direcția în care se vede Soarele pe cer. În aceste momente, Luna nu se vede de pe Pământ(sunt cele mai întunecate nopți atunci când avem Luni Noi), pentru că partea dinspre noi nu este luminată de Soare. Spunem că Luna este conjunctă cu Soarele. Dacă Luna Nouă se află chiar în fața Soarelui, avem eclipsă de Soare. Luna Plină este faza Lunii când ea este de partea cealaltă a Soarelui, între ea și Soare fiind Pământul, puțin mai jos sau mai sus de linia Pământ-Soare.
Luna Plină se vede ca un disc întreg, luminat pe cer și spunem că Luna este în opoziție cu Soarele. Dacă Luna Plină este exact în spatele Pământului, se produce eclipsă de Lună. Perioada între două faze de același fel – deci între două Luni Noi sau între două Luni Pline – este aceeași și anume de 29,5 zile(se numește lunație sau perioadă sinodică) și de aceea, în fiecare lună calendaristică avem, în majoritatea cazurilor, câte o Lună Nouă și o Lună Plină. Într-un an, putem să avem o singură lună calendaristică în care apar două faze lunare de același fel(două Luni Noi sau două Luni Pline). De exemplu, în luna iulie 2011, avem Lună Nouă pe 1 și pe 30 iulie. Mult mai rar, se întâmplă să avem două Luni Pline în aceeași lună calendaristică(aproximativ la doi ani și jumătate), iar cea de-a doua se va numi Lună Albastră, existând credința că după aceasta, vremea se va înrăutăți major. Tot Lună Albastră se numește și a doua Lună Plină care se produce consecutiv în același semn zodiacal.
Dacă Lunile Noi și Pline sunt atât de frecvente, ce au deosebit acestea care au loc în perioada sus-menționată? Ele se formează în anumite grade ale zodiilor care sunt considerate extrem de critice și anume în ultimul grad al unei zodii(gradul 29) și în gradul 13, după cum arată tabelul de mai jos:

Luni Pline si Luni Noi

Gradul 29 este cel mai slab punct din semnul pe care-l reprezintă, slăbit, istovit și adesea arătând mai mult din semnul următor decât cel în care se află. El mai este numit și anaretic, ceea ce înseamnă în greacă „distrugător”, fiind considerat un grad karmic, deci care are legătură cu evenimente asupra cărora nu există nici un control și care trebuie să se întâmple. Deoarece o Lună Plină apare atunci când Luna este exact opusă Soarelui, atunci și acesta din urmă se va afla în ultimul grad al unui semn, care este important pentru că el reprezintă un test prin care suntem provocați să arătăm ce am învățat din experiența celorlalte grade ale zodiei respective. Nu există posibilitatea de a trece mai departe fără a fi confruntați cu o evaluare. Lecțiile și cerințele emoționale ale semnului sunt prelucrate și rafinate de-a lungul celorlalte grade(de la 0 la 28, deci 29 de grade în total) și sintetizate într-un examen care va arăta ce am asimilat și ce respingem cu obstinație în ceea ce privește calitățile zodiei respective.
Gradul 13 este considerat a fi nefast datorită semnificațiilor numărului respectiv. Din punct de vedere matematic, el este un număr prim care nu se divide decât prin el însuși. Numărul 13 are o reputație proastă și o poveste extrem de lungă în ceea ce privește întâmplări nefericite în legătură cu prezența lui. Orice număr poate fi redus la cele 9 cifre, de la 1 la 9, prin adunarea cifrelor sale. Numărul anterior 12 are semnificații pozitive, în primul rând prin asocierea lui cu cele 12 luni ale anului și cu cei 12 apostoli. Apoi, el poate fi redus la 1+2=3, care este numărul perfecțiunii, al Sfintei Treimi, al evangheliilor Noului Testament, al zilelor după care a înviat Iisus, etc. 13 este considerat o dereglare a lui 12, una din cele mai cunoscute asocieri fiind Cina cea de Taină, unde au fost 13 meseni, cei 12 apostoli și Mântuitorul, care ulterior a sfârșit răstignit pe cruce. De fapt, inițial erau doar 11 apostoli și Iisus, iar al 13-lea venit la masă a fost Iuda trădătorul. În Tarot, cartea cu numărul 13(XIII) adesea nici nu poartă nume(căci a numi înseamnă a chema, a invoca), ea reprezentând Moartea. Dar Moartea, în științele oculte, nu este privită ca un sfârșit definitiv și adesea prezența acestei cărți într-o etalare de tarot semnifică sfârșitul unui ciclu, a unei etape, o transformare profundă și radicală.
Fobia de numărul 13 care pică și în ziua de vineri poartă un nume complicat – triskaidekafobie - derivat din limba greacă(triskaideka=13) primul eveniment istoric înregistrat legat de vineri 13 fiind masacrul Cavalerilor Templieri, care a avut loc vineri, pe 13 octombrie 1307. De fapt, și răstignirea lui Iisus a avut loc tot într-o zi de vineri, se pare că pe 3 aprilie anul 33(o zi cu Lună Plină în Balanță și în opoziție perfectă cu Soarele în Berbec). Blestemul numărului 13 este cel mai serios luat în considerare de către americani și ei evită numărul în cauză la numerotarea etajelor clădirilor, străzilor sau caselor. Unii americani nu acceptă să lucreze în această zi, alții nu mănâncă în restaurante sau nu ies în locuri publice și alții refuză să se căsătorească în această zi sau să înceapă o călătorie. În concluzie, 12 este deci numărul a ceea ce este terminat, a ceea ce formează un tot, un întreg, iar 13=12+1 și acest 1(unu) care vine să se adauge este în afara ansamblului; el este ca un element străin și dacă nu este pur, dacă nu vibrează în armonie cu tot ansamblul este amenințător, distrugător al acestuia. Iată de ce numărul 13 este considerat ca un număr dificil care poate aduce încercări grele și chiar moartea.

luna plina albastra
    Seria aceasta de Luni Noi și Pline este deschisă de Luna Plină din 23 octombrie 2010, care a   avut loc cu Luna în ultimul grad al Berbecului și Soarele în ultimul grad al Balanței. Ei bine,  aceasta a fost o Lună Albastră, căci Luna Plină anterioară a avut loc pe 23 septembrie la 0:15 grade Berbec, deci în aceeași zodie.
    

    Următoarea situație de acest gen, cu două Luni Pline în același semn va mai avea loc în mai 2012, un an foarte controversat. Luna Nouă care precede Luna Plină reprezintă sămânța care germinează și irumpe la suprafață în timpul și după momentul Lunii Pline.


Cu succesiunea Luni Noi-Luni Pline care au avut loc din iulie 2009 și până în septembrie 2010, această evoluție este firească și iată de ce:




Fiecare Lună Nouă și fiecare Lună Plină au început în semnul următor celui în care a avut loc faza lunară anterioară (chiar dacă în ianuarie 2010, Luna Plină începe cu Leu și nu cu Rac), mai puțin cea din 23 octombrie, când are loc în același semn.
         Luna Plină din 23.09.2010: Soa(0:15Bal) – Lun(0:15Ber)
         Luna Plină din 23.10.2010: Soa(29:32Bal) – Lun(29:32Ber)
Această situație se va inversa în iunie 2012, când Luna Nouă va fi în același semn cu precedenta Lună Nouă și anume:
         Luna Nouă din 21.05.2012: Soa(0:20Gem) – Lun(0:20Gem)
         Luna Nouă din 19.06.2012: Soa(28:43Gem) – Lun(28:Gem)

Luna Plină din 23 octombrie 2010 pune pe tapet axa Relațiilor, care este reprezentată de zodia Berbecului – care reprezintă egoul, persoana la singular, „eul”, sinele – și zodia Balanței – care reprezintă pe „noi”, adică relațiile, asocierea sau despărțirea/divorțul, parteneriatul sau dușmănia. De asemenea, această opoziție între Lună și Soare implică și axa Banilor, care poate arăta un echilibru sau dimpotrivă, un dezechilibru în ceea ce privește acumulările, câștigurile, banii câștigați prin muncă și pierderi, datorii, credite. Venus este retrograd în Scorpion, și cum guvernează tradițional și casa Banilor, aduce și multă tensiune în acest domeniu. Marte este și el în Scorpion și fiind planeta care guvernează semnul Lunii, sexul ar putea fi cu adevărat, pentru cei care se iubesc sau iubesc această activitate, o modalitate de a uita, măcar pentru un timp, de problemele materiale.

Luna Nouă din 6 noiembrie 2010 a avut loc în nefericitul grad 13 și în zodia Scorpion și acest semn este legat de posesiuni, dar și de sex. Semnul vorbește însă și de transformări, de eliberare brutală din stări care pot mocni mult timp. Cu Mercur tot în Scorpion și în aspect nefavorabil cu Neptun, starea de conștiență este alterată de diferite dezechilibre nervoase sau influențe nefaste cauzate de persoane rău intenționate sau de substanțe precum drogurile, alcoolul. Se manifestă tendința spre nervozitate, sensibilitate, agitație, schimbare și predispoziția de a suferi de pe urma calomniilor, decepțiilor, fraudei, intrigilor, corupției. Conjuncția Soare/Lună este foarte apropiată de steaua fixă Alphecca și semnifică onoare, demnitate, strălucire, scandal, trădare în dragoste. Combinând cu opoziția Junona-Lilith pe axa Fecioară-Pești, ceea ce arată că în mariajele bazate doar pe asumarea de responsabilități și în care se pune accent pe corectitudine, fidelitate, dar latura spirituală și erotică sunt neglijate, pot apare probleme. Mercur în Scorpion este renumit pentru abilitatea de a cerceta până în miezul problemelor și trigoanele cu Jupiter și Uranus, ambele retrograde, aduc creativitate deosebită și originală. Careul cu Neptun retrograd reprezintă însă riscul alunecării în iluzii, confuzii, diminuat însă de trecerea în poziție directă a lui Neptun chiar de a doua zi, pe 7 noiembrie. Conjuncția Lună/Soare este foarte aproape de steau fixă Alphecca, care arată predispoziție către relații amoroase secrete.

Ce-a de-a doua Lună Plină din seria descrisă mai sus, a fost Luna Plină din 21 noiembrie 2010, în gradul anaretic/distrugător 29:17Taur (Luna) și 29:17Scorpion (Soarele). Venus – guvernatorul acestei Luni – s-a întors în mișcare directă de pe 18 noiembrie, iar Taurul și Scorpionul vorbesc despre dragoste, gelozie, moarte, proprietăți, chestiuni ascunse și care ies la iveală, încăpățânare, ceea ce reprimăm sau îngropăm. Între Soare, Lună și conjuncția Neptun-Chiron se formează o configurație dificilă numită careu în T, în semne fixe care poate aduce probleme de sănătate, care țin de zona gâtului, a părților terminale ale intestinului gros și genitale. Soarele este conjunct cu steaua fixă Bungula care conferă ambiție, energie, pasiuni puternice, tendințe spre răzbunare, folosirea armelor. Pe de altă parte, Luna este conjunctă cu altă stea fixă și anume Alcyone, o stea din centrul Pleiadelor – grup de stele nefericite de la sfârșitul semnului Taurului și începutul Gemenilor – care dă impetuozitate, exces de optimism, turbulență, orbire, pericol de moarte violentă. Să ne reamintim că pe 20 noiembrie a avut loc arestarea grupului de patru persoane care ar fi încercat să-l mituiască pe secretarul de stat Dan Fătuloiu.

Luna Nouă din 5 decembrie 2010 s-a produs la 13:28 Săgetător. În următoarele ore ale acestei faze lunare, Uranus – planeta imprevizibilului și a a revenit în mișcare directă. El face însă un careu cu Martele în Săgetător (transporturile, picioarele) sugerând risc de evenimente imprevizibile, accidente. Săgetătorul aduce un aer de optimism, aventură, bună dispoziție, care se manifestă totuși în acele grad 13 care conduc adesea la ghinion. Sâmbătă, 5 decembrie, a avut loc un accident tragic dintr-o emisiune-show de la o televiziune din Germania, în care un tânăr a vrut să-și demonstreze calitățile de cascador. Săgetătorul este patronat de Jupiter care semnifică legea, studiile superioare, străinătatea și străinii, călătoriile, credința, abundența și prosperitatea. Conjuncția Jupiter-Uranus în Pești aduce fascinația iluziilor, dorințe subtile, pe care trigonul lui Saturn cu conjuncția Soare/Lună le poate îndeplini cât timp sunt pregătite din timp și sunt rezonabile. Junona, asteroidul căsătoriei și a relațiilor serioase, angajate este într-o opoziție aproape perfectă cu Jupiter și reclamă mai multă atenție și concentrare asupra realizării unui echilibru între a da și a primi, în acest gen de relații.

În fine, Luna Plină din 21 decembrie 2010, a avut un caracter special, ea manifestându-se și ca o eclipsă totală lunară și a coincis cu momentul solstițiului de iarnă care se produce, pentru emisfera nordică, atunci când Soarele intră în zodia Capricornului. Aceasta a fost prima eclipsă lunară totală după aproximativ 3 ani de zile(din 20 februarie 2008) și a arătat o lună roz, arămie sau de un roșu sângeriu, acolo unde vremea a permis asta în arealul său de vizibilitate(vestul Americii de Nord și de Sud și nordul Europei). A fost a doua eclipsă lunară totală care a coincis cu solstițiul de iarnă de după nașterea lui Iisus Hristos(prima a avut loc în 1638) și a început la ora 9:41(ora României) și s-a terminat la 10:54 (ora României).


explicatie eclipsa si luna plina


Această Lună Plină a avut loc în ultimul grad și anume la 29:20 Gemeni pentru Lună și 29:20 Săgetător pentru Soare. Hărțile solstițiilor și echinocțiilor sunt frecvent folosite ca un instrument de prezicere a evenimentelor care vor avea loc în următoarele 3 luni de după momentul producerii lor. Aceste evenimente astrale au loc atunci când Soarele intră într-unul din semnele cardinale (de început de anotimp) și anume în Berbec, Rac, Balanță și Capricorn. Această eclipsă de Soare este un moment al recunoașterii unui stadiu de dezvoltare, al unei împliniri care deschide o ușă către un nou anotimp, un alt stadiu de transformare a naturii și a fiecăruia din noi. Guvernatorul Gemenilor, Mercur, este retrograd, ceea ce arată necesitatea de a asambla, reevalua toate informațiile care s-au adunat de la Luna Nouă din Săgetător. Mercur și-a început mersul aparent invers din severul semn al Capricornului (de pe 10 decembrie) și a intrat din nou în exuberantul Săgetător (din 18 decembrie) ca să ne ajute să ne bucurăm de frumusețea iernii și de sărbătorile ei, dar cu ceva înțelepciune și prudență adunată din Capricorn. Ne căutăm din nou idealurile pentru ca să știm care și cum să le punem în practică atunci când Mercur va reintra în pragmaticul Capricorn. Pe 21 decembrie, a avut loc o explozie la un bloc din Bacău: amestec foc-aer (Soarele în zodie de Foc, Luna în zodie de Aer); Soarele și Luna în careu cu Uranus (neprevăzut, haos, accident); Luna conjunctă cu steau fixă Betelgeuse (calamități, pericol, violență).

Dar povestea merge mai departe.... (săptămâna aceasta urmează partea a II-a cu celelalte Luni Noi și Pline din 2011)

Detalii despre astrolog pe www.astrovesta.com.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T