Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2022
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Eclipsa de Soare de la inceputul anului 2011

Autor: Astrolog Vesta I 14 Ianuarie 2011 I 4096 vizualizari


Iata continuarea analizei pe Luni Noi si Luni Pline din 2010 si 2011. După eclipsa totală de Lună din 21 decembrie 2010, ce a avut loc la Luna Plină din ultimul grad al Gemenilor, a urmat o altă eclipsă, de data aceasta de Soare și parțială, care s-a produs la Luna Nouă din data de 4 ianuarie 2011.

De-a lungul vremii, eclipsele au fost asociate cu superstiții și prevestiri ale unor nenorociri, mai ales în bătăliile care aveau loc. Cele mai vechi înregistrări ale eclipselor au fost făcute cu aproximativ 4000 de ani în urmă în China și Babilon. În China antică, eclipsele solare și lunare erau văzute ca semne cerești care prevesteau viitorul Împăratului. Prezicerea eclipselor era de o importanță extraordinară pentru statul chinez antic. În decursul celor patru milenii, doi astrologi chinezi au fost pedepsiți cu moartea, deoarece au eșuat în a prezice o eclipsă solară. Pe atunci, chinezii credeau că eclipsele solare apar când legendarul dragon al cerului mânca Soarele, iar în timpul eclipselor lunare devora Luna. Și în India, sud estul Asiei și Peru, se credea că demonii atacau Soarele în timpul eclipselor solare. În limba chineză, cuvântul folosit pentru eclipsă este „chih” care înseamnă a mânca. Tot în China, exista tradiția ca oamenii să bată în tobe sau diferite vase pentru a face un zgomot asurzitor care să-l sperie pe dragon și să-l determine să plece. Chiar și mai aproape de noi, în secolul al XIX-lea, marina chineză lansa salve de tun, pe durata unei eclipse lunare, pentru a speria dragonul care „mânca” Luna.

Se pare că și vechii egipteni au studiat intens obiecte cerești precum Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn, stelele Orion și Sirius cu 1500 de ani î.C. Nu există însă decât mărturii ale unor documente babiloniene sau romane, căci marea bibliotecă din Alexandria – o comoară seculară de literatură, matematică, medicină și astronomie – a ars prima oară în timpul Cleopatrei și a lui Julius Caesar. Odată cu incendiile de mai târziu, din 390 și 640 d.C., au dispărut circa 400.000 de documente, fiind astfel cea mai mare catastrofă intelectuală a umanității. Astronomia a înflorit și în Mesopotamia și mai ales în orașul-stat Babilon și, ca și astronomii chinezi sau egipteni, cei de aici au înregistrat mișcările corpurilor cerești precum Soarele, Luna, Mercur și Venus, existând documente care descriu trei eclipse solare de către astronomii babilonieni.

Luna Nouă din 4 ianuarie 2011 a fost însoțită de o eclipsă de Soare parțială care a putut fi văzută din aproape toate orașele importante din Europa. Maximul eclipsei(85% din Soare acoperit de umbra Lunii) s-a produs în nordul Suediei. În România, eclipsa a debutat în jurul orei 9:03 în sud-vestul țării, iar la ora 9:14 în întreaga țară. Maximul s-a produs în jurul orei 10:30, iar sfârșitul eclipsei a început la ora 12:00 în vestul țării, iar la 12:16 a părăsit și estul extrem, respectiv zona Dobrogei. Uneori, eclipsele solare au fost precedate sau urmate de cutremure care au mărit și mai mult teama față de aceste fenomene astronomice, iar eclipsa aceasta a fost precedată(1 ianuarie) de un cutremur de 6,9 grade pe scara Richter în nordul Argentinei și de unul de magnitudine mai mică de 5,2 grade în China, cu pagube minore(momentul în care scriu aceste rânduri).

Eclipsa a avut loc la 13:38 Capricorn, într-un grad ghinionist după unele aprecieri (vezi partea I a acestui articol). Chiar și așa, Capricornul este guvernat de Saturn și este asociat pământului, scoarței acestuia și plăcilor tectonice. Anul trecut, devastatorul cutremur din Haiti a avut loc pe 12 ianuarie, cu numai 3 zile înainte de eclipsa inelară solară, de pe 15 ianuarie care a avut loc la 25 grade în aceeeași zodie a Capricornului. Din fericire, acum conjuncția Soare-Lună a fost foarte aproape de o stea fixă norocoasă Ascella(într-un orb de numai 8 minute) și asta a diminuat efectul potențial distructiv al unei eclipse în acest semn zodiacal legat de pământ. Această stea se află în constelația Săgetătorului, dar la 13:47 Capricorn(există diferență între constelațiile zodiacale și zodii, de la care primele au luat denumirea) și având o natură benefică Jupiter-Mercur conferă noroc și fericire, prieteni noi și influenți, talente sau daruri deosebite, dragoste din partea femeilor. Această Lună Nouă care coincide și cu o eclipsă de Soare are o influență mai ales asupra celor născuți în zodia Capricornului și Racului sau au Ascendentul în aceste zodii. Totuși aspectele Lunii(careul cu Saturn și conjuncția cu Marte) care se formează după momentul eclipsei și când protecția oferită de steaua Ascella se diminuează sugerează că riscuri mai mari apar după momentul ei, dar nu pentru zona României. O eclipsă de Soare care se produce numai la Lună Nouă este totuși un moment de început, căci după conjuncția cu Soarele, începe faza crescătoare a Lunii. De aceea, putem planta „semințe” sau pune bazele unei fundații în sens literal sau figurativ: putem începe noi proiecte, să stabilim relații noi, să achiziționăm diverse bunuri. Toate acestea tind să „crească” și să ne aducă satisfacții.

Luna noua 4 ianuarie 2011


Seria va continua cu Luna Plină din 19 ianuarie 2011, care se va produce pe o opoziție cu Luna la 29:27Rac, respectiv Soarele la 29:27 Capricorn. Luna este conjunctă cu o stea fixă din constelația Câinelui Mare, numită Aludra. Ea conferă o inimă plină de credință și milostenie, dar și pasiuni violente și periculoase. Junona, asteroidul căsătoriei și al legăturilor durabile, intră în retrogradare mai înainte cu mai puțin de o oră înainte de momentul Lunii Pline și fiind într-o opoziție aproape perfectă cu Jupiter atrage atenția asupra relațiilor. Femeile ar trebui să fie atente să nu se lase duse de impulsuri(mai ales cele născute în zodia Racului sau având zodia pe Ascendent), căci sunt posibile neînțelegeri cu partenerii lor. Unele din acestea pot avea ca punct de plecare probleme financiare sau de serviciu, acutizate brusc prin evenimente care precipită o situație în care s-a făcut multe compromisuri. În unele cazuri, în cuplu apare o a treia persoană chiar dacă relația acesteia cu unul din parteneri este pură, platonică sau e vorba de cineva din anturaj doar „bineintenționat” și care creează valuri. Careul cu Saturn atrage atenția asupra problemelor de sănătate care țin de coloana vertebrală, sistemul osos, hipocalcemii, infecții urinare.

Pe 3 februarie 2011, are loc încă o Lună Nouă în gradul 13(a patra de la începutul acestei serii interesante în acest grad), de data aceasta în zodia Vărsătorului. Conjuncția Soare-Lună este foarte aproape de steaua fixă Theta Capricorni, care este una nefericită și care predispune către mușcături, răniri mai ales din partea unor creaturi veninoase(alegoric, acestea ar putea fi chiar unele cu...două picioare). Cum Marte este și el pe aproape, la 14:15 Vărsător, deci la mai puțin de un grad, sunt posibile conflicte cu bărbați sau cu femei agresive, bărbătoase, libertine, independente. Uneori, cauza poate fi legată de bani sau de talente, capacități pentru care ești invidiată. În același timp, opozițiile, piedicile, tevatura pentru tot felul de lucruri, te poate ambiționa să ieși mai bine în față, să te pui în valoare, să încerci să te pregătești pentru o avansare sau pentru o nouă responsabilitate. Vărsătorii au însă posibilitatea de a da un nou avânt domeniului financiar sau carierei lor, căci există o concentrare de energie în temperamentul lor care poate fi canalizată cu succes(conjuncția cu Marte și trigonul cu Saturn).

Detalii despre astrolog pe www.astrovesta.com.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T