Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Neptun - frumosul adormit!

Autor: Astrolog Vesta I 6 Octombrie 2011 I 7052 vizualizari


Neptun este planeta cel mai dificil de descris, pentru că guvernează ce este greu de stabilit, de definit sau de explicat în termeni concreți. Lui Neptun îi sunt necesari 165 de ani pentru a trece prin toate semnele zodiacale, el călătorind printr-un semn timp de aproximativ 14 ani, de două ori durata lui Uranus. Dacă acesta din urmă, poate desemna o minigenerație, Neptun este deja semnul care desemnează, din punct de vedere spiritual, ceea ce caracterizează un grup de oameni catre au în genere aceleași credințe, trăiri spirituale, idealuri.

În astrologie, planeta Neptun semnifică evenimente misterioase, aspecte legate de mental, medicamente, misticism, viciu(alcool, drog, abuz de sex), izolare, suferință, idealism, spirit de sacrificiu, fugă de realitate, iluzii, hipnoză, magie, secrete, probleme iluzorii și sensibilitate exagerată. Când este puternic și bine aspectat, în cadrul unei astrograme natale, acest lucru poate să însemne noroc și protecție la nivel aproape supranatural. Influența lui asupra unei persoane poate aduce cucernicie intensă sau chiar îndemn la martiriu. Oamenii care au un Neptun puternic în astrograma lor par adeseori visători sau par că trăiesc într-o altă dimensiune. Vibrațiile mai înalte ale acestei planete sunt spirituale, mentale, de compasiune, înțelegere, sacrificiu de sine. Tipurile neptuniene sunt de obicei tipuri mentale, idealiste, creatoare, sensibile, impresionabile și iubitoare de muzică. Neptun este asociat și cu experiențele mistice(în special clarviziunea), inspirația, geniul, cucernicia și respectul. El este puternic în zodiile Pești, Leu, Rac și Scorpion.

Cel mai bine este conturat Neptun în zodia Peștilor, cea al cărei stăpân este. Peștii sunt cei mai nebuloși(neclari, indeciși, confuzi), impresionabili și plini de jertfă dintre nativii zodiacului. Fiind ultimul semn zodiacal, poate fi considerat cel mai evoluat dintre toate. Este cel de-al treilea semn de apă(după Rac si Scorpion) și simbolizează comuniunea spiritului uman cu Universul(din punctul de vedere al celor care susțin teoria reîncarnării, acesta ar fi pasul premergător următoarei întrupări, renașterii, reprezentate de semnul Berbecului) și credinta profundă în cele mai înalte forțe universale. Semnul zodiei, cei doi pești care înoată liber în oceanul cosmic, întruchipează lecția supremă a fraternității, dar și capacitatea de a înțelege natura lucrurilor și principiul iubirii, pe temeiul căruia a fost creată viața. Peștele poate să se scufunde în adâncuri și să-și deschidă accesul către tainele ultime ale existenței, din care se cuvine să învățăm să nu ne temem de momentul renunțării la învelișul pământesc și să privim moartea ca începutul unei noi vieți.

Planeta Neptun imprimă Peștilor o emoționalitate profundă și o spiritualitate ieșite din comun. Cei născuți în această zodie nu excelează prin simț practic, dar pot fi neîntrecuți în înțelegerea și exprimarea ideilor și a construcțiilor abstracte. Unii îi socotesc niște visători, dar atunci când le împărtășesc semenilor viziunile lor elevate, întreaga omenire primeste un dar pe care s-ar cuveni să-l prețuiască. Sunt darnici și nimeni nu are o mai adâncă vocație a prieteniei, camaraderiei și parteneriatului. Totuși, sunt oameni care au nevoie și de multă singurătate – uneori, există chiar riscul de a-și căuta evadări periculoase – sau de a se izola total, departe de lume.

Neptun este, prin excelență, planeta idealismului și a fanteziei și semnul zodiacal în care se află la nașterea unui individ arată ceea ce percepe generația din care face parte ca fiind un ideal. Aproape întotdeauna există probleme de apreciere realistă a posibilităților în domeniul respectiv și ceea ce dorește cel mai mult să atingă individul respectiv comportă sacrificii. Aceste sacrificii sunt reprezentate, în cel mai fericit caz, tocmai de acele idealuri care sunt lipsite de simț practic. Neptun este ca o punte subțire, mult prea subțire pentru idealurile noastre și care nu lasă să treacă peste ea decât ceea ce corespunde nivelului nostru de evoluție spirituală. El opune lumea fizică celei spirituale, ceea ce poate fi destul de frustrant pentru cei care nu au elemente de Pământ(zodii precum Taur, Fecioară sau Capricorn) bine reprezentate în astrograma natală. Și Uranus se referă la idealuri și se bazează pe intuiție, numai că în cazul său idealurile sunt ancorate într-o realitate ce trebuie schimbată pe baza unei intuiții „mentale”, pe când Neptun are idealuri de tipul viselor care deși par să reflecte o realitate, sunt totuși într-o altă dimensiune. În ceea ce privește intuiția lui Neptun aceasta este una „emoțională”, care face să vibreze coardele sufletului și nu cele ale minții.

Neptun este seducător ca orice vis încununat de mirajul dat de un „tărâm al tuturor posibilităților” și zodia, precum și locul în care se afla la nașterea noastră arată un domeniu în care răspundem inconștient, arătând ceva care ne place sau ne dorim, fără să știm de ce. Adesea suntem confuzi, căci influența lui Neptun nu este evidentă și nici rațională. Lipsa de claritate ca și idealul foarte înalt sunt cele care conduc frecvent spre dezamăgiri și experimentarea unor pierderi. De exemplu, cineva care are Neptun în Scorpion și în casa a III-a este înclinat spre visarea cu ochii deschiși chiar din copilărie, fiind atras de subiecte oculte și de domenii cât mai misterioase. Cunosc doi homeopați cu această configurație, care au fost atrași de această ramură controversată a medicinii și care își fac profesia cu religiozitate. Un Neptun în casa căsătoriei face ca persoana respectivă să proiecteze multă energie afectivă către partener pe care îl vede ca un suflet-pereche, într-un mod idealizat. Acea persoană are o viziune himerică asupra partenerului și adesea vede ce vrea să vadă și nu ceea ce este în realitate. Sacrificul este prezent și ceea ce oferă persoana este mai mult decât ceea ce primește de la partenerii săi.

Atunci când a fost descoperit, în septembrie 1846, Neptun se afla la aproximativ gradul 26 Vărsător, cu mai puțin de 2 grade decât poziția la care se află acum. În anul următor, el a intrat în Pești, dar în acel an a mai intrat din nou, în Vărsător, prin retrogradare. Cu adevărat, el s-a instalat în Pești în 1848, anul în care Marx și Engels au publicat lucrarea „Manifestul Partidului Comunist”, care s-a bazat pe utopia societății fără clase care va apare după ce statul va fi un instrument al dictaturii proletariatului. Este foarte sugestiv faptul că Marx îl avea pe Neptun în Săgetător(filozofia, convingerile, expansiunea) și în casa renumelui și a carierei, a modului cum cineva se exprimă în public, în societatea din care face parte. Tot în 1848, Europa a fost măturată de revoluții sociale care au dat semnalul nașterii unei noi clase și unei noi orânduiri, respectiv burghezia și capitalismul modern. Faptul că acestea se vedeau atunci mai seducătoare decât s-au dovedit în timp este evident pentru toată lumea. Probabil că Marx ar fi astăzi foarte dezamăgit să vadă că socialismul s-a descompus în mare parte și mai trăiește doar cu numele, într-o formă care probabil că l-ar îngrozi, pe continentul asiatic sau pe meleaguri cubaneze.

În acest an, Neptun încă nu s-a decis pe unde să călătorească, căci iată că tocmai s-a întors în Vărsător, dar din noiembrie va intra, cu toată puterea influenței sale subtile, din nou, în Pești. Pe 15 octombrie, grupuri de oameni vor să inițieze, în mai multe orașe de pe glob, o mișcare de protest pentru o SCHIMBARE ADEVĂRATĂ. Sătui de corupție, de minciuni, de războaie, de sistemele nedrepte care încurajează comportamentele egoiste și anti-sociale, de violări ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete și a locuitorilor săi, de acțiunile injuste și inumane ale corporațiilor globale pentru putere și profit, ei speră să poată face o revoluție mondială. În mod clar, nu Neptun este cel care îi îndeamnă pe oameni la acțiune și pentru asta se fac vinovate alte configurații planetare marcante, ci el doar servește impulsul spiritual pentru a o face. Ce se poate face, în mod real, din iluziile pe care Neptun le flutură ca un maestru al subconștientului, vom trăi și vom vedea. Însă o lume fără „corupție, minciuni, războaie, sisteme nedrepte, comportamente egoiste și antisociale, fără corporații globale” este seducătoare, dar prea perfectă ca să fie adevărată. Dar întotdeauna este loc de mai bine și ce ne-am face dacă Neptun nu ne-ar ghida inconștient către idealurile noastre?

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T