Oglinda, oglinjoara, fa-mi camera sa fie cea mai frumoasa din tara
Oglinda nu este un simplu obiect in care ne aranjam tinuta in fuga cand iesim grabiti din casa. Daca stim cum sa o alegem, cum sa o pozitionam si cum sa o punem in valoare, poate deveni cea mai importanta piesa din casa, fiind cea care da personalitate camerei.
Daca stii sa asezi oglinda corect, poti schimba complet aspectul unei camere anoste.
In magazine poti gasi oglinzi decorative in cele mai diverse forme, de la ovale, patrate, rotunde, rectangulare la forme de flori sau stele. Alegerea celei mai bune oglinzi tine de gustul personal. Insa incadrarea ei in camera trebuie sa respecte cateva reguli.
Oglinzile sunt perfecte pentru a crea iluzii optice care sa pacaleasca ochiul si sa compenseze ceea ce ii lipseste camerei tale. Din acest punct de vedere, oglinda indeplineste doua roluri importante: creeaza iluzia de spatiu si adauga lumina in camera.
Daca vrei sa creezi iluzia de spatiu intr-un hol, aseaza o oglinda mare la capatul acestuia pentru a-l face sa para mai lung. Tot intr-un hol mic si intunecos poti aseza cate o oglinda pe peretii paraleli, imediat holul aratand mult mai spatios si luminos, oglinzile reflectandu-se una in alta. De asemenea, poti schimba usile sifonierului cu usi glisante din sticla, sau, pur si simplu, sa lipesti oglinzi pe usile existente. Mai mult, poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Daca ai o usa veche care strica aspectul camerei, lipeste o oglinda pe ea. Nu numai ca va masca usa, dar va da si iluzia de spatiu.
Desi este un pic mai indraznet, acoperirea tavanului cu oglinda este alegerea perfecta pentru un efect extraordinar de luminozitate. Toata lumina naturala sau artificiala se va reflecta in aceasta oglinda iar camera va arata de doua ori mai luminoasa.
De asemenea, poti acoperi masutele sau rafturile de carti cu oglinzi, care, pe langa faptul ca vor oferi spatiu si lumina camerei, vor proteja si lemnul mobilierului.
Un alt truc este acela de a folosi in baie rafturi de sticla pentru a-ti pastra produsele cosmetice si bijuteriile. Tot despre oglinda din baie mai trebuie spus ca acesta nu trebuie sa depaseasca in latime marimea chiuvetei deasupra careia este asezata. Cu toate ca am vrea sa alegem o oglinda mai mare pentru a ne vedea mai bine si pentru a crea spatiu in baile noastre mici, o oglinda mai mare decat chiuveta va incalca regula pastrarii proportiilor in amenajare si va arata de prost gust.
Trebuie avut grija ca oglinzile sa reflecte obiecte frumoase. Este un mod foarte bun de a pune in valoare un obiect drag din casa, pentru ca vazut o data in realitate si a doua oara reflectat in oglinda, ii sporecte importanta. Incearca sa faci in asa fel ca oglinda sa reflecte o vaza cu flori, un aranjament decorativ, un tablou, un obiect de mobilier deosebit, si nu un perete gol anost.
Mai trebuie mentionat ca, daca in cazul baii, oglinda poate sa nu fie inramata, cand vine vorba de oglinzile din celelalte incaperi ale camerei rama este la fel de importanta ca oglinda in sine. O rama bine aleasa va spori efectul creat de oglinda si o va pune in valoare. Cand alegem rama, trebuie sa tinem cont de stilul in care este amenejata camera si de toate celelalte obiecte de decoratiune din camera. Daca camera este decorata intr-un stil clasic atunci cel mai bine se potriveste o oglinda cu rame din lemn intr-o culoare asemanatoare cu cea a mobilierului. Daca camera este una moderna, atunci se potriveste mai bine o rama din fier forjat sau aluminiu.
Astfel, atunci cand simtiti nevoia sa faceti o schimbare mica dar eficienta in locuinta voastra, decorati-o cu o noua oglinda si veti vedea ca va aduce o schimbare remarcabila.
Articol preluat de pe:
www.timpultau.ro
Alte articole asemanatoare:
Cum sa faci o camera mica sa para spatioasa
Dormitorul de vis pentru fiecare zodie
Cum sa potrivesti culorile pentru un interior cu stil