Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Semineul in Feng Shui

Autor: efengshui.ro I 21 Aprilie 2008 I 3301 vizualizari


SEMINEUL IN FENG SHUI

In zilele noastre semineul reprezinta o sursa de caldura si de bucurie de care putini oameni au parte, el putand fi considerat o unitate de masura a nivelului de trai, deoarece il gasim mai ales in vile si foarte putin in apartamentele de la bloc. In secolele trecute, focul era utilizat pentru gatit, incalzit si ca mijloc de aparare fata de animale, fiind supravegheat cu multa grija. El reprezenta punctul principal in jurul caruia de petrecea viata de familie. Astazi, un foc adevarat in casa, intr-un semineu, reprezinta, de obicei, o a doua sursa de caldura, fiind aprins mai mult in zilele de sarbatoare sau in weekend-uri.

Cea mai buna amplasare a unui semineu este in coltul sudic sau pe peretele sudic al livingului, care este zona faimei. Pozitionarea lui in acest loc va conduce catre energizarea sectorului faimei, recunoasterii sociale si a bunei reputatii cu implicatii directe asupra carierei si a bunastarii materiale. Alte amplasari acceptate sunt zonele de pamant: sud-vestul si nord-estul, deoarece focul produce pamantul in ciclul constructiv al elementelor.

Trebuie avut, insa, grija sa cream un echilibru intre cele 5 elemente. Daca vom amplasa un semineu in partea de nord a casei, care apartine elementului apa, veti putea avea probleme in cariera, dar si in sfera bunei reputatii, deoarece apa stinge focul, consumand energia necesara activarii norocului in cariera. De asemenea, amplasarea lui in vest sau nord vest, care sunt zone de metal, poate conduce la probleme legate de copii sau de mentori, cu implicatii serioase asupra celui mai in varsta barbat din familie sau a celui care aduce cei mai multi bani in casa (deoarece focul topeste metalul in ciclul distructiv al elementelor).

O alta amplasare care ar atrage multe certuri in cadrul unui cuplu ar fi in dormitor. Energia focului este furioasa, periculoasa, sufocanta, inabusitoare, iar daca stai in preajma ei mult timp iti poate induce o stare de spirit asemanatoare, pe langa moleseala care te cuprinde. Aceste efecte negative se pot neutraliza prin plasarea langa sau pe semineu a unor cristale mari naturale, care absorb din energia focului.

Un lucru interesant este ca daca aveti un semineu amplasat in aria prosperitatii, el va trimite a cantitate mare din energia banilor in sus, pe horn, indepartand-o de la dvs., cu implicatii directe asupra veniturilor si a starii financiare a dvs. Asta nu inseamna ca un semineu amplasat corect in living nu aduce foarte multa caldura si intimitate in casa, iar energia yang pe care el o degaja este extrem de binefacatoare in zilele reci de toamna, iarna si primavara, cand predomina energia yin si avem atata nevoie de cea yang pentru a echilibra balanta.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand suntetm fericitii posesori ai unui semineu. Daca acesta este ingropat in perete, atunci vom fi scutiti de o gramada de precautii. Daca nu, atunci trebuie sa fim atenti la proeminentele colturoase pe care semineul le poate forma si care arunca sageti otravite in persoanele care stau in dreptul lor. Ele se pot acoperi cu plante agatatoare, care vor avea un rol dublu: pe de o parte vor acoperi shar-ul, iar pe de alta parte vor hrani energia focului si ii vor imbunatati calitatile de purificare, stiut fiind faptul ca lemnul produce focul in ciclul productiv al elementelor.

Trebuie sa evitati, de asemenea, sa amplasati canapeaua sau fotoliile in dreptul semineului, daca doriti sa aveti conversatii calme, placute, amiabile si o atmosfera armonioasa. O alta idee recomandata de toti maestrii de feng shui este sa atarnati o oglinda deasupra semineului, deoarece prin el se poate pierde o cantitate insemnata de energie pozitiva, iar oglinda o capteaza si o pastreaza in interiorul camerei. Ideal ar fi ca aceasta oglinda sa aiba o rama cat mai frumoasa, eventual din lemn si sa aiba dimensiuni medii sau reduse.

O regula generala spune ca daca aveti un semineu trebuie sa-l tineti in permanenta curat, ingrijit si ordonat, atat pe interior, cat si pe exterior, pentru ca energia focului pe care el o degaja sa fie una pozitiva, purificatoare. Daca aveti un semineu pe care nu il folositi, puneti o pereche de lumanari pe ele sau o pictura cu un foc, pentru a energiza zona respectiva, altfel toata energia chi ca zbura in afara.

Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
www.efengshui.ro

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T