Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Simboluri in cartile de tarot

Autor: Zodii.ro I 10 Septembrie 2010 I 11143 vizualizari


Cartile de tarot se folosesc pentru prezicerea viitorului sau doar ca distractie. Modul de interpretare depinde de mai multi factori, de la cei foarte simpli, precum interpretarile deja existente pe carti, pana la etalare si mesaje ascunse in culori, numere si desene.

Pachetul este compus din 78 de carti. Acestea sunt impartite in doua parti, arcanele majore si arcanele minore. O parte este reprezentata de arcanele majore (22 de carti), care sunt 21 de atuuri si un nebun. A doua parte este cea a arcanelor minore (56 de carti), reprezentand 4 suite a cate 14 carti fiecare. Suitele poarta numele de Sabii, Bate, Pantacle si Cupe. La acestea se adauga 4 carti de curte, reprezentand Regele, Regina, Cavalerul si Valetul.
Arcanele majore sunt in general interpretate ca evenimente importante din destinul unei persoane. Arcanele minore sunt considerate detalii legate de preocupari de zi cu zi si amanunte legate de evenimentele care au loc.

Structura pachetului de carti de tarot este mereu aceeasi, desi ilustratiile originale pot sa fie schimbate de alte ilustratii, din pachetele de tarot moderne, facute de diversi artisti, pe tot felul de teme.

In arcanele majore exista

- 14 carti care reprezinta fiecare cate o persoana, barbat sau femeie. Sunt simboluri ale principiilor masculin si feminin.

- 2 carti din arcanele majore reprezinta doua persoane

- 5 imagini arhetipale, fiecareia corespunzandu-i un numar: Moartea (8), Roata Destinului (10), Diavolul (15), Luna (18), Soarele (19), Turnul sau Casa Domnului (16).

Cum se interpreteaza cartile de tarot

a) Figurile masculine si feminine
Figurile masculine sunt:
Magicianul (1)
Imparatul (4)
Marele Preot (5)
Carul (7)
Ermitul (8)
Spanzuratul (12)
Nebunul (22 sau 0)

Principiile masculine (Yang) reprezinta mai multe aspecte: curaj, initiativa, implicare, dominare, ratiune, intelect, impulsivitate si tot ce are legatura cu miscarea. De fapt, principiul masculin este simbolizat de Soare, adica de lumina. Alte elemente intalnite in preajma unui principiu masculin sunt culoarea rosie, cainele. In interpretarea cartilor de tarot unde apare principiul masculin, se ia in considerare, printre altele, partea stanga a corpului.

Figurile feminine sunt:
Marea Preoteasa (2)
Imparateasa (3)
Forta (8)
Justitia (11) Temperanta/Cumpatarea (14)
Steaua (17)
Lumea (21)

Principiile feminine (Yin) reprezinta mai multe aspecte: emotie, intuitie, afectivitate, sensibilitate, tandrete, receptivitate. Daca masculinul este forta activa, lumina si Soarele, femininul este forta pasiva, intunericul si Luna. Animalul asociat este pisica, iar culoarea este cea albastra. Se ia in consideratie partea dreapta a corpului.


b) Trecutul si viitorul
Atunci cand un personaj de pe o carte de tarot priveste spre dreapta sau in sus, interpretarea se face din punct de vedere al viitorului. Un al doilea sens este cel de evolutie. Cand personajul priveste spre tanga sau in jos, atunci este vorba despre trecut.

c) Animalele
Dupa figurile umane din cartile de tarot exista si figuri animaliere, in diverse ipostaze, fiecare avand o interpretare. In general, animalele reprezinta forta inconstienta, dar semnificatia finala rezulta din mai multe elemente: culoarea si numarul cartii, personajul, obiectul sau alt animal care insoteste animalul, pozitia acestuia etc.

Cainele. Cainele apare in mai multe carti, precum Luna sau Nebunul. De exemplu, in cartea Puterea, o tanara femeie deschide gura unui caine cu mainile goale. Coltii amenintatori ai cainelui si gestul femeii sugereaza curajul, stapanirea de sine si increderea in fortele proprii. In cartea Luna, sunt doi caini care latra la luna, simbolizand subconstientul. In cartea Nebunul, exista un caine cu gura inchisa, cu un aspect jucaus, simbol al instinctelor pozitive, cele care il slujesc pe om.

Calul. Calul apare si il in mai multe ipostaze. In cartea Moartea, aceasta este reprezentata de un cavaler intunecat, calare pe un cal alb. Calul, in aceasta ipostaza, este simbolul inconstientului si al instinctului primar.

Racul. In cartea Luna, racul simbolizeaza familia si emotiile.

Grup animalier. Cand intr-o carte apare un grup animalier, fiecare dintre aceste animale poate simboliza un element primordial. In cartea Lumea, taurul simbolizeaza pamantul si primavara, leul simbolizeaza focul si vara, vulturul simbolizeaza apa si toamna.

Pasarea. Pasarea apare in cartea Steaua si este imaginea eliberarii de sub constrangerile lumesti, materiale, precum si o legatura intre cer si pamant.

d) Obiectele
In cartile de tarot apare un element cu incarcatura magica, sub forma de toiag, sceptru sau bagheta. In cartea Imparateasca, sceptrul semnifica puterea regala. In cartea Ermitul, toiagul simbolizeaza pelerinajul in cautarea intelepciunii.
Alte obiecte sunt batele, cupele, spadele si monedele. Primele simbolizeaza actiunea. Cupele reprezinta emotiile. Spadele sunt o ilustrare a intelectului. Iar monedele reprezinta lucrurile materiale.

e) Culorile si semnificatia lor

Culorile folosite la cartile de tarot sunt putine la numar: rosu, alb, negru, albastru, verde, galben, roz. Cele mai des intalnite sunt rosul, galbenul si albastrul.

Iata in continuare cateva dintre valentele acestor culori:

Alb: luminozitate, puritate, celest, dreptate, ideal, spiritualitate, statut inalt, moarte, doliu. Apare in imagini precum Ermitul, Moartea, Roata Destinului.

Negru: intunecime, obscurantism, nedreptate, antimaterie, distrugere, intuneric, infern, pamantul, probleme. Apare in carti precum Moartea sau Diavolul.

Rosu: activitate, initiativa, avant, combativitate, ratiune, energie, masculinitate, razboi, agresivitate, pasiune, sexualitate, foc. Apare predominanta in carti precum Imparatul, Magicianul, Marele Preot.

Albastru: pasivitate, sensibilitate, feminitate, instinct, apa, liniste, protectie. Apare predominanta in carti precum Luna, Preoteasa, Steaua.

Galben: lumina, aur, soare, primavara, spirit, scanteie divina. Apare in cartile precum Forta (8) sau Carul.

Verde: liniste, relaxare, revigorare, renastere, crestere, speranta. Cartea apare in imagini precum Lumea sau Luna.

Roz: trupul uman, carnalitatea, fragilitatea umana. Cartea apare in carti precum Indragostitii.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T