Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
Triunghiurile conjugale

Autor: Astrolog Vesta I 22 August 2011 I 3447 vizualizari


O mare parte din oameni sunt atrași în jocul atracției și seducției atât timp cât trăiesc, indiferent dacă sunt cu un partener sau nu și chiar dacă sunt angajați în relație de căsătorie. Nu este însă o regulă ca o infidelitate și chiar mai multe să ducă la separare și divorț și sunt cupluri celebre, dar și destule formate din oameni obișnuiți, care au rezistat la prezența unei a treia persoane între ei, pe o perioadă mai mare sau mai scurtă de timp. Așa cum am mai scris într-un alt articol scris cu ceva timp în urmă Infidelitatea conjugala există zodii care sunt mai mult sau mai puțin predispuse către a avea multiple relații, relații de scurtă durată sau o rată mai mare a infidelităților și divorțurilor. Nu e vorba numai de zodia natală(respectiv unde se afla Soarele la momentul nașterii), ci și de Ascendenul în acea zodie, de apartenența Lunii, a lui Venus sau Marte și a altor aspecte care țin însă de profesionalismul și experiența astrologului.

O să vă prezint un caz al unui cuplu obișnuit, aș spune chiar tipic pentru acest gen de situații: amândoi trecuți de 50 de ani, cu o situație materială înfloritoare; împreună au pus la cale o afacere; amândoi sunt intelectuali și educați, cu un cerc larg de prieteni. Au în urmă o căsnicie de peste 20 de ani, dar nu au avut copii împreună. „Intrusa” este o domnișoară mai tânără cu vreun sfert de secol, angajată la firma lor și luată, sub aripa ei ocrotitoare, chiar de...patroană. Domnișoara face ce face și se culcă cu patronul care vrea, cel mult o aventură, și culmea, rămâne însărcinată, deși spunea că ia anticoncepționale. Bărbatul se roagă două luni de ea să avorteze, dar domnișoara nu vrea să facă o asemenea monstruozitate. Este totuși o temă de gândire de ce o femeie are dreptul NUMAI ea să decidă când să păstreze un copil la care este „cocreator” sau când să avorteze, dar bărbatul care este celălalt „cocreator” nu are același drept, dacă tot vorbim de drepturi egale pentru toți. O alta ar fi de ce când un bărbat spune de dinainte că nu dorește să procreeze, dar este folosit pe post de animal de reproducere nu se consideră înșelăciune și posibilitatea ca să fie sancționată într-un fel persoana care face înșelăciunea sau exonerat oarecum de niște obligații cel care este obiectul acesteia. Ar fi interesant atunci câte domnișoare drăguțe ar mai fi mămici de copii cu tați căsătoriți și bine situați material și social.

Dar partea frumoasă și de-a dreptul inedită de-abia vine. Bineînțeles că dintr-odată furtuna se abate asupra femeii de 50 de ani și a bărbatului care se vede prins în capacană: nu o iubește pe fătucă, dar pe ea nu o deranjează să conceapă un copil cu un bărbat care nu-l dorește și care nu simte pentru ea dragoste și cu atât mai puțin respect. Domnișoara, din timidă și la locul ei, devine dintr-o dată o altă persoană: îl sună pe bărbat acasă și spune răspicat și fără fandoselile anterioare: „Să mi-l dai pe iubitul meu de care mă leagă un copil pe care TU știi cât de mult și l-a dorit!” Deși existau zvonuri că ea ar fi încercat să prindă în plasa seducției și alți patroni pe unde mai lucrase, tupeul și fericirea ei nu lăsau loc îndoielii că, de data aceasta, dăduse lovitura. Și totuși... Urmează luni de coșmar pentru soție, în care mândria ei este călcată în picioare, dar și pentru bărbatul cu părul grizonat care spune că nu vrea să rămână cu domnișorica, că relația nu e una normală din cauza diferenței de vârstă, a preocupărilor și a nivelului de cultură, etc(care nu sunt necesare pentru o partidă de sex, ca să fim sinceri și onești). În același timp, el este o Balanță(cu trei planete personale în acest semn), iubitoare de căsnicie(semnul Balanței este chiar semnul în care se află acest domeniu de viață) și simte și nevoia de a avea un copil al lui, căci și Nodul Nord, sensul acestei vieți este în casa Copiilor. Această dorință a fost însă bine ascunsă față de soția lui care nu a putut da naștere unui copil din motive de sănătate.

Soția este născută în zodie de Foc, cu Ascendentul în Leu și pe interior Scorpion și se întreabă dacă se merită să treacă peste așa ceva, uitându-se în urmă la anii frumoși petrecuți împreună, practic tinerețea lor. Pe perioada celor nouă luni de sarcină, bărbatul pendulează între soție și – nici nu știu cum să-i zic – iubită e prea mult, amantă prea puțin poate ținând cont că de acum se punea problema unui copil. În același timp, trecutul începe să o ajungă pe aceasta din urmă și informații privind alte triunghiuri conjugale(unele în care era pe post de colegă de facultate sau de de servici cu o altă victimă) ajung la urechile cuplului nostru. Bărbatul devine din ce în ce mai hotărât să ceară test de paternitate după nașterea copilului, iar domnișoara „joacă tare” spunând că ea „își va crește singură copilul, că nici nu-i va da șansa să afle că e copilul lui, că nu are nevoie de nici un ajutor” și alte afirmații de acest gen. Lipsa ei de informații este clară, căci se pare că nu știe că testul se poate face independent de ceea ce vrea ea sau nu, la simpla cerere a celui declarat de ea ca fiind tatăl copilului, printr-o solicitare în instanță. Sau poate nu crede că el va face asta și joacă precum la poker.

În perioada aventurii, tranzitele planetelor pe astrograma bărbatului arată aspecte edificatoare: Neptun(planeta clasică pentru trădare, confuzie și idealizare) se afla în casa căsătoriei lui, cu un aspect negativ la Junona(asteroidul căsătoriei). În plus, făcea aspecte dificile la planete din casa banilor, căci l-a costat scump și din punct de vedere material această poveste sentimentală. Lilith/Luna Neagră în tranzit zdruncină sentimentul de încredere privind domeniul afectat și este în casa care desemnează iubita și copilul în astrograma lui Aici este și Lilith la naștere, arătând femeia de care se teme, care îl poate duce pe marginea prăpastiei și descrie foarte bine situația în cauză. Amanta are pe Lilith – în astrograma unei femei, reprezintă sexualitatea, mai ales cea perversă, frustrările erotice - poziționată în semnul rece al Capricornului și cu aspect negativ la Lună. Desemnează astfel pe femeia rece, autoritară, frigidă și interesată în a folosi sexul pentru parvenire socială mai degrabă decât materială. În același semn este și Luna, ceea ce accentuează răceala afectivă, egoismul și calculele materiale. Interesant este și faptul că Junona, cea care arată partenerii și căsătoria în astrograma ei, este conjunctă cu același Neptun, ceea ce sugerează confuzia și înșelăciunea suportată din partea partenerilor sau exercitată de ea însăși asupra acestora, dar și poate o iubire idealizată și sfârșită în trădare și minciună.

Dar pentru a exista cu adevărat „un/o intrus/ă” într-o relație și ceea ce face trecerea de la un flirt la o aventură sentimentală de durată sau care bulversează profund viața unui cuplu trebuie ca ceva serios să nu meargă în căsnicia celor doi protagoniști. Între cei doi soți există o compatibilitate destul de bună cu multe aspecte pozitive care arată afecțiune și înțelegere: Luna ei este conjunctă cu Venusul lui, iar Venusul ei cu Soarele și Mercurul lui. Aspectele pozitive Lună-Venus și Venus-Soare îndulcesc multe din alte aspecte dificile într-o relație. Deși relația nu este imună la suișuri și coborâri, la dezacorduri, prezența acestor gen de aspecte, într-o compatibilitate, creează un sentiment total de armonie și potrivire. În acest caz, atracția are mai puțin de-a face cu sexualitatea decât are cu familiaritatea, cu prietenia. Și într-adevăr cei doi soți se bucurau fiecare de compania celuilalt și exista o împărtășire completă, echitabilă a tandreței și grijii unul pentru celălalt. Și totuși ce s-a întâmplat și soția se întreba cu obstinație: „vreau să știu cât de fraier poate fi un bărbat ca în două săptămâni să fie îmbrobodit de una care să-i facă un copil”.

Ei da, atât a durat aventura: de o parte 20 de ani de căsnicie; de cealaltă parte, două săptămâni de „îmbrobodeală”. Dar acele două săptămâni au fost pregătite de-a lungul a ani de zile în care el aștepta același romantism și mister din partea ei(Neptunul ei conjunct cu Soarele lui) și aceleași flatări și vorbe frumoase(el are 4 planete personale în zodia Balanței, multe din ele în interaspecte cu planetele ei) pe care soția însă a uitat sau nu a mai considerat că merită efortul să le mai reverse asupra partenerului de viață. Și adesea „până ce moartea ne va despărți” înseamnă un drum lung și doar cei tineri cred că la 50-60-70 de ani nu mai există dorință de iubire, de atingere, de mângâiere. Luna în Scorpion și fără aspecte a soției dă o natură rezervată, mândră, zgârcită în manifestări afective. O planetă neaspectată domină harta natală, cu atât mai mult Luna în astrograma unei femei. O femeie cu asemenea configurație și cu poziția oricum nefavorabilă prin semn a Lunii are sentimente puternice și care trebuie exprimate, recunoscute. Deși ea se află într-un șuvoi de trăiri, emoții, fie nu le exprimă, fie le exprimă contrar a ceea ce dorește să obțină, îndepărtând tocmai pe cei pe care îi vrea aproape de ea.

Luna asta a ei a uitat că e conjunctă cu Venusul lui, dar în careu cu Uranus al lui, și nemaioferind mister, romantism, dragoste și lăsând calea liberă lui Uranus iubitor de libertate. Mai mult, Saturn al ei e conjunct cu Luna lui, chiar în semnul Balanței. Saturn în Balanță se concentrează pe datorie și responsabilități, în dauna exprimării afectivității pe care o consideră implicită. Și iată ce spunea soția: „Pentru mine acesta continuă să fie misterul: cum a putut el să facă asta, oricât de rău i-ar fi fost cu mine ?( aiurea, acum găsește și inventează fel de fel de fel de scuze); nu l-am lăudat și nu i-am cântat tot timpul în strună, am căutat să-l temperez, asta a fost principala mea vină, nu l-am ADULAT ca pe un zeu.”(majusculele îi aparțin ei) „În rest eram ANEXA cu care se mândrea pe unde ne duceam”(aici, eu am aplicat majusculele).

Iată cum amândoi și-au refuzat ceea ce aveau nevoie, căci și ea trădează frustrarea că ar fi fost apreciată doar pentru aspectul fizic și ținuta în societate. Neoferind partenerului ceea ce are nevoie, deschidem ușa pentru al treilea sau a treia, în cuplul nostru, și până la urmă, mai devreme sau mai târziu, atunci când se sincronizează mai multe momente potrivite(și conjuncturile astrale le pot arăta cu destulă acuratețe), acesta/aceasta își va face simțită prezența. Cred că vreți să știți ce s-a întâmplat cu povestea noastră: testul de paternitate a infirmat faptul că bărbatul ar fi tatăl copilului și astfel planul domnișoarei a dat greș. Ce s-a întâmplat cu ea? Nu știu. Știu doar că cei doi au început să adune cioburile căsătoriei lor și o să recompună la loc...

Detalii despre astrolog la www.astrovesta.com

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T