Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
339
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi
Energia pagodei

Autor: efengshui.ro I 11 Aprilie 2008 I 4300 vizualizari

Energia pagodeiSe spune ca pagodele au puterea de a transforma mintile dezordonate si agitate in unele disciplinate si bine organizate. Se crede ca pagoda este fara egal ca simbol al imbunatatirii performantelor intelectuale. Acest lucru se datoreaza, probabil, originilor pagodei.

Multe texte antice chinezesti sustin ca pagoda a evoluat din stupa budista, care simbolizeaza mintea sfanta a lui Buddha. Budistii venereaza stupa, deoarece este locul unde sunt pastrate ramasitele incinerate ale sfintilor lama. Chiar si in zilele noastre, stupa este considerata un obiect sfant. Ei cred ca, prin ocolirea unei stupe sfintite, in sensul acelor de cesornic, se deschide calea catre iluminare. Probabil ca cea mai celebra stupa din lume este stupa Mahboudhi din Bodhgaya, India, micul oras unde Buddha a atins iluminarea sub copacul Bodhi.

Cand budismul a patruns in China, stupa s-a transformat treptat in pagoda si, la scurt timp, fiecare mica asezare avea propria ei pagoda, amplasata, de obicei, in imediata apropiere a localitatii. Se crede ca pagoda chinezeasca este locul unde calugarii sunt capabili sa “intemniteze” spiritele fara rusine. Exista o legenda veche despre sarpele alb, care s-a transformat intr-o femeie frumoasa pentru a ademeni un tanar inocent. Cand un calugar ce trecea pe acolo si-a dat seama cine era de fapt femeia, s-a hotarat sa o captureze pentru a-l scapa pe tanar de sub vraja ei. Calugarul a recurs la utilizarea unei pagode pentru a domoli spiritul sarpelui, reusind sa-l inchida in ea pentru o mie de ani.

Iata de ce se crede ca pagoda are puterea de a alunga tot ceea ce ar putea distrage mintea. Din acest motiv, ea este privita ca un bun paznic al copiilor neascultatori si obraznici. Totusi, de-a lungul secolelor, pagoda a ajuns sa fie utilizata ca simbol pentru cresterea capacitatii de invatare a copiilor si ca simbol de protectie.


Astazi se crede ca, daca pui o pagoda cu sapte trepte in camera copilului, ea va crea chi-ul ce duce la succesele scolare, dar numai daca i se insufla pretioasa energie Yang, legand in jurul ei un snur rosu.. Aceasta deoarece pagodele sunt considerate, in general, simboluri yin si chi-ul pagodei se trezeste numai daca se introduce chi-ul yang, cu ajutorul culorii rosu.

Pentru a obtine succesul scolar, pune o pagoda cu spate trepte in coltul de nord-est al dormitorului sau al camerei unde invata copilul sau in sectorul unde pica steaua 4 academica anuala sau, pur si simplu, pe biroul la care invata copilul tau.
Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
http://www.efengshui.ro/
 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T