Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2024
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 

Zodiac Chinezesc - Foc

Caracteristici generale
Oamenii de foc sunt cunoscuti pentru personalitatea lor volatila si pentru inteligenta. In price fac, pun pasiune si entuziasm.

Sunt adesea unidirectionali atunci cand privesc viata, uneori chiar pana la punctul la care devin intoleranti cu privire la modul in care o vad ceilalti. Oamenii de foc au adesea succese remarcabile, de multe ori tragand dupa ei si pe altii.

La fel de bine insa, pot avea esecuri rasunatoare si pot sa ii determine si pe cei din jurul lor sa esueze lamentabil. Uneori au tendinta sa fie agresivi. Sunt buni lideri datorita abilitatii lor de a ii mobiliza pe ceilalti din jurul lor prin sensibilitate si umor.

Le place mult sa fie la conducere, asa ca aveti grija. Uneori calca pe cadavre.

Sarpele si Calul sunt semne dominate de foc. Doriti mai multe amanunte despre cele cinci semne? Iata istoria lor.

Yin si Yang, in spatele tuturor lucrurilor
Chinezii credeau inca din antichitate ca in univers exista doua forte, naturale, complementare si contradictorii in acelasi timp. Invatatii le-au numit YIN si YANG. YIN reprezinta aspectul feminin, negativ, intunericul, moliciunea, umiditatea, noaptea, numerele pare si aspectele docile ale lucrurilor. YANG este, pe de alta parte, influenta masculina, pozitiva, stralucitoare, dura, ziua, numerele impare si aspectele dominante ale universului. YIN si YANG sunt intr-o goana permanenta dupa echilibru. Unul actioneaza, celalalt reactioneaza.

O poveste reala
Mai destepti ca noi poate, anticii chinezi au considerat aceste forte ca fiind parti complementare dintr-o ecuatie naturala care se aplica intregului univers.

Aceeasi invatati au mers si mai departe cu intelegerea lucrurilor si au descoperit ca universul nostru cel infinit este format din cinci elemente de baza: Metalul, Apa, Lemnul, Focul si Pamantul. Toate lucrurile din Univers, inclusiv omul, au o relatie directa cu unul sau mai multe din aceste elemente. Si, in curiozitatea lor, anticii au incercat sa descopere influenta unuia dintre aceste elemente nu doar in lucrurile fizice care ne inconjoara, ci si in Culori, in Directiile pe are le au gandurile si actiunile noastre, in Anotimpuri si in Sunete.

S-au gandit apoi ca nici Anii, Lunile, Zilele, Orele, Minutele si Secundele nu pot scapa de modul in care a fost creata lumea si ca ele simt, la randul lor, influenta celor cinci elemente.

In final, au incercat sa aplice toate cunostintele lor la oameni si la zilele in care acestia s-au nascut. Pornind de la combinatia celor cinci elemente, adaugand misterul a ceea ce ei au numit "fenomene naturale", chinezii au emis o ipoteza interesanta chiar si pentru cei mai sceptici oameni de stiinta: cunoscand data nasterii cuiva, putem anticipa momentele de preamarire si cele de decadere ale destinului cuiva. Nu ca pe date exacte, ci mai degraba ca pe ani in care exista anumite predispozitii.

Cinci elemente formeaza lumea
Cele cinci elemente nu inseamna doar partea palpabila a lucrurilor, ci si sentimentul de miscare, schimbare si dezvoltare pe care il au acestea. Cele cinci elemente ne invata despre starea pe care am prefera sa o avem atunci cand suntem dominati de unul dintre ele. Elementele au propriile lor orientari Yin si Yang. Aceste stari le determina echilibrul viitor. Daca elementele sunt dezechilibrate, atunci actiunile acelei persoane au tendinta sa fie dezechilibrate la randul lor. Daca elementele se regasesc in echilibru, atunci actiunile persoanei vor fi caracterizate, la randul lor, de echilibru.

Norocul si-l face omul cu mana lui
De ce e importanta regula? Norocul apare atunci cand elementele sunt echilibrate. daca va doriti sa fiti o persoana norocoasa, atunci trebuie sa aveti grija sa va echilibrati cele cinci elemente in viata dumneavoastra.

In sistemul de prezicere a modului in care vor evolua actiunile unei persoane, cele cinci metale sunt folosite pentru a intelege totul. Metalul implica mineralele, aurul, pietrele pretioase, fierul, piatra si orice are consistenta si duritate. Apa inseamna lichid si lucruri reci, in general. Lemnul e un copac sau un material cu consistenta lemnoasa. Focul se refera la soare, la flacari, la caldura, lumina sau lucruri calde. Pamantul este solul, praful, dar si orice element fixat. Intre celecinci elemente, exista relatii de afinitate si relatii conflictuale.

Relatiile de afinitate inseamna ajutor si sustinere

* Apa ajuta lemnul sa creasca
* Lemnul ajuta focul sa arda
* Focul ajuta pamantul (cenusa) sa existe
* Pamantul ajuta metalul sa se formeze
* Metalul poate sustine apa (ca recipient)

Putem astfel spune ca:

* Apa sustine Lemnul. Lemnul poate sa arate puterea apei
* Lemnul sustine focul. Focul poate sa arate puterea lemnului
* Focul sustine pamantul. Pamantul poate sa arate puterea focului
* Pamantul sustine metalul. Metalul poate sa arate puterea pamantului
* Metalul sustine apa. Apa poate sa arate puterea metalului

Relatiile conflictuale inseamna lupta, conflict, respingere


* Apa stinge focul, iar focul evapora apa
* Lemnul inteapa pamantul (cu radacinile sale), iar pamantul poate ingropa lemnul
* Focul topeste metalul, dar metalul poate rezista mai mult decat focul
* pamantul absoarbe apa, dar apa poate acoperi pamantul
* Metalul poate taia lemnul, dar lemnul poate toci metalul

Putem astfel spune ca:

* Apa si focul sunt inamici. Apa stapaneste puterea focului
* Lemnul si pamantul sunt inamici. Lemnul stapaneste puterea pamantului
* Focul si metalul sunt inamici. Focul stapaneste puterea metalului
* Pamentul si apa sunt inamici. Pamantul stapaneste puterea apei
* Metalul si lemnul sunt inamici. Metalul stapaneste puterea lemnului
 

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T