Horoscop
european
Horoscop
personalizat
Horoscop
chinezesc
Horoscop
2022
Horoscop
distractiv
Ascendent
calculare
Bioritm
zilnic
Articole
sfaturi

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo mail

 
O karma de iubire: Venus retrogradă

Autor: Astrolog Vesta I 17 Februarie 2011 I 10561 vizualizari


Venus este a doua planetă de la Soare și are dimensiuni comparabile cu cele ale Terrei. După Lună, Venus este cel mai strălucitor astru de pe cerul nocturn, cunoscut și sub denumirea populară de Luceafăr. Ea – căci este o planetă feminină - atinge maximul de luminozitate la scurt timp după apus (ca Luceafăr de seară) sau la scurt timp înainte de răsărit (ca Luceafăr de dimineață). Venus nu se poate îndepărta mai mult de 48 de grade de Soare și de aceea ea nu poate fi decât cel mult două semne zodiacale, înainte sau înapoi, față de zodia în care se află Soarele. De exemplu, dacă ai Soarele în Gemeni, Venus poate fi:
  • în aceeași zodie Gemeni
  • două zodii înainte: Taur sau Berbec
  • două zodii după: Rac sau Leu

Venus într-o zodie în care se simte bine (Taur, Balanță, Pești, Gemeni și Vărsător) și/sau cu aspecte bune la alte planete conferă:
  • pentru temperament: blândețe, tandrețe, sensibilitate, bunăvoință, politețe; aptitudini artistice, atracție fizică pentru sexul opus, dragoste de viață
  • pentru destin: o viață plăcută, șansă, relații reușite, câștiguri bănești
  • pentru fizic: sexualitate armonioasă, fertilitate, echilibru hormonal, sănătatea aparatului genito-urinar

Venus într-o zodie nefavorabilă (Fecioară, Berbec și Scorpion) și/sau cu aspecte negative la alte planete determină:
  • pentru temperament: lenevie, lascivitate, exprimare nearmonioasă a sentimentelor, vanitate, dezordine
  • pentru destin: relații dificile, pierderi financiare, viață imorală
  • pentru fizic: hipersexualitate și hiperfuncție hormonală; frigiditate și inhibiția funcției hormonale; pofte exagerate, bulimie, tendință spre îngrășare; probleme cu oranele genitale și urinare
În celelalte zodii și/sau cu aspecte amestecate, Venus aduce atât calități, cât și defecte, în funcție de zodie, poziția în horoscop și aspectele pe care le formează cu alte planete.

Ca planetă retrogradă, Venus pare să se miște în sensul invers al zodiacului, folosind sistemul geocentric (se ia ca punct de observație, fix, Pământul). Ea retrogradează odată la aproximativ un an și jumătate pentru o perioadă de 40-45 de zile. Dacă Venus era retrogradă la momentul nașterii tale, ea are o implicație karmică arătând planul în care, într-o viață sau chiar mai multe anterioare, s-au acumulat greșeli, erori care acum te presează să le repari. În tabelul de mai jos, poți vedea dacă la momentul nașterii tale, Venus a fost retrogradă și în ce zodie. Dacă data nașterii se află la una din extremitățile intervalelor prezentate, e bine să apelezi la un astrolog pentru a afla exact zodia în care se afla Venus, căci în decursul acelei zile, ea a trecut de la o zodie la alta.

Venus retrograd


Semnificațiile lui Venus retrogradă

Ai trăit vieți anterioare cu experiențe decepționante, din punct de vedere afectiv, în urma cărora păstrezi o cicatrice și o mare neîncredere față de iubire; ai tendința de a nu-ți exprima sentimentele sau de a evita sexul opus sau de a nu te încrede în tot ceea ce înseamnă afecțiune. Neîncrederea în parteneri provine tocmai din faptul, că la nivel inconștient, simți că nu poți fi satisfăcută de niciun partener, căci problema stă în nevoia ta imensă de iubire și în lipsa de disponibilitate de a oferi fără să primești cât mai mult în schimb. Exagerezi imperfecțiunile iubirii sau ale relațiilor amoroase; poți iubi profund și să nu știi acest lucru decât după ce relația s-a terminat; poți refuza lucrurile de care ai cea mai mare nevoie. De cele mai multe ori, cu Venus retrogradă la naștere, apar dificultăți în relațiile cu sexul opus; această poziție tinde să te însingureze în timpul vieții pentru că te privezi de fericire, făcând prea multe eforturi ca să o obții; nu știi să iubești sau nu știi să accepți iubirea care ți se oferă.

Poți avea dificultăți în a te simți împlinită sau în găsirea partenerului potrivit. Ai putea fi mai degrabă îndrăgostită de ideile tale despre dragoste decât de o persoană reală și prezentă fizic în viața ta. Din punct de vedere karmic, ai nevoie să-ți finalizezi lecția de viață cu privire la oferirea și primirea de dragoste și afecțiune. Unul din scopurile acestei vieți este conștientizarea valorii tale și a învăța să creezi un echilibru între a da și a primi, în viața ta sentimentală. Sentimentele tale pot fi trăite prea în interior, înăbușite și astfel îți poți inhiba, limita niște talente, niște energii pozitive și care te pot vindeca sufletește. Va trebui să fii dispusă să iubești și să fii iubită pentru a atrage ceea ce dorești în viață și pentru a-ți crea sentimentele de securitate care ai nevoie. Ai tendința să faci parteneriate neobișnuite. Poți avea un punct de vedere neconvențional asupra lor sau atunci când este vorba de căsătorie sau o relație intimă să nu știi cum să-ți exprimi armonios dragostea. Ai tendința de a fi reacționară, să ripostezi, sau să-ți manifești suspiciunea mai degrabă decât să cooperezi, decât să fii tolerantă.

Venus retrogradă dă tendința de a fi preocupată mai degrabă de ceea ce tu recepționezi, decât de modul cum tu îi afectezi pe alții. Relațiile nu sunt, în general, atât de importante pentru tine sau nu sunt trăite pe deplin, din cauza unui eveniment din trecutul tău (o altă viață) în care ai fost rănită și pe care tu l-ai interiorizat la nivel sufletesc. De asemenea, poți pune sub semnul întrebarii valoarea ta proprie, întrebându-te frecvent dacă ceea ce simți tu față de o persoană importantă în viața ta este corect din punct de vedere moral. Venus retrogradă este o poziție extrem de frustrantă pentru relațiile apropiate determinând adesea eșec și nerealizarea dorințelor de a te simți împlinită în acestea. Adesea există un secret implicat în ceea ce privește relația sau persoana iubită. Cum Venus guvernează și valorile mobile, banii, talentele personale și aducătoare de profituri, este posibil să ai o relație dificilă cu banii, fiindu-ți greu să-i faci, muncind mult pentru ei sau să-ți fie dificil să-i păstrezi sau să-ți exploatezi talente native. Există însă și posibilitatea ca, în timp, când Venus progresată (o poziție a lui Venus care se schimbă pe parcursul vieții) să devină directă și/sau revină la poziția inițială, de la momentul nașterii, o lecție importantă de dragoste să producă „arderea” acestei karme. Alteori, un tranzit important al unei planete exterioare are rolul de a activa această karmă și de a favoriza întâlniri predestinate, frecvent cu persoane întâlnite într-o viață anterioară. Toate acestea sunt oportunități pentru a învăța lecția neasimilată a lui Venus retrogradă, chiar dacă sunt materializate prin perioade dureroase din viața persoanei.

Detalii despre astrolog pe www.astrovesta.com.

Impartaseste-l cu prietenii: facebook twitter yahoo

 
 

Te-ar mai putea interesa:

Compatibilitate in dragoste
 

Horoscop pt siteul tau

Oferim partenerilor nostri previziunile pe doua zile inainte

Afla detalii
Acces webmasteri
 

Reclama in acest site

Foloseste acest formular ca sa afli cat te-ar costa o campanie de promovare pe zodii.ro.

Afla detalii
Comunicate de presa

Echipa Zodii.ro gestioneaza si site-ul lider in distributia de comunicate de presa in Romania Trimite comunicate de presa

 

Buna,

Cauti un anumit tip serviciu sau previziune? Intampini dificultati in utilizarea site-ului? Ai sugestii sau comentarii?

Contacteaza-ne completand campurile de mai jos:

C O N T A C T