Gusturile si semnificatia lor
Una dintre cele mai indepartate referinte cunoscute despre conceptul mancarii ca medicament dateaza de la cea mai veche si mai influenta carte din istoria medicinii mondiale “Tratatul clasic de medicina interna” al Imparatului Galben (Huang Ti Nei Ching). Conform acesteia fiecare gust are un corespondent al unor organe interne si al unor afectiuni. Astfel, gustul iute este legat de uscaciune si folosit in exces afecteaza plamanii, unghiile de la maini si picioare si incordeaza muschii. Gustul acru este legat de vant si utilizat in exces afecteaza ficatul, carnea se intareste, apar ridurile si buzele de ingusteaza. Gustul sarat este legat de frig si folosit in exces afecteaza rinichii, tenul, pulsul de accelereaza, ochii se umezesc. Gustul amar este legat de caldura si utilizat in exces afecteaza inima, pielea imbatraneste si se pierde parul de pe corp. Gustul dulce este legat de umiditate si folosit in exces afecteaza stomacul, oasele si duce la caderea parului.
Irina Bejenaru,
Expert feng shui
tel: 0720.111.068
www.efengshui.ro